אחד "הנפגעים" הראשיים ממשברי החובות באירופה והמתיחות הכללית בשווקים, הוא האירו. המטבע האירופי סיכם בחודש מאי את הצניחה החדה ביותר (7.5%) מול הדולר מזה שנה וחצי, שבזמנים של ירידות ופאניקה בשווקים הדולר משמש מעין מטבע מקלט לשונאי סיכון.
בחודש שעבר, שערו של האירו צנח לשפל של כ-4 שנים מול הדולר, כשנסחר ברמה של 1.214 דולר לאירו. מאז הצליח לתקן במקצת, ונכון לסיום המסחר בוול סטריט אמש הוא נסחר ב-1.227 דולר. בסיכום השבוע החולף האירו צנח ב-2.4% מול הדולר, וב-6 החודשים האחרונים צנח ב-18% מול המטבע האמריקני.
חדשות רעות בדמות הורדת הדירוג לספרד אתמול ע"י סוכנות הדירוג פיץ', לא אומרות טובות לאירו, וזה בלשון המעטה. הורדות הדירוג האלה משקפות את ההערכה כי מדינות אירופה, או ליתר דיוק מדינות ה-PIIGS (פורטוגל, אירלנד, איטליה, יוון וספרד), יקשו על ההתאוששות ויעכבו את הצמיחה שלהן, ובהתאם גם של הכלכלה הגלובלית.
ב-10 במאי, נזכיר, האיחוד האירופי וקרן המטבע הודיעו על "קרן ייצוב" למדינות הגוש בהיקף של טריליון דולר. אסטרטגי מט"ח ב-Brown Brothers Harriman & Co ביו-יורק טוענים כי החבילה הזו "רק מגלגלת את הבעיה בתחתית המורד ולא פותרת את התקלות. כל ראלי שראינו באירו היה קצר טווח ובפועל אנחנו בתחילתו של שוק דובי רב-שנתי".
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.