ביום המסחר (ג') בשוק המטבעות הדולר והאירו נחלשו מול השקל. הדולר פתח את היום בעלייה קלה אולם שינה כיוון בצהריים ושערו היציג נקבע בסוף בירידה של פחות מ-0.1% ל-3.873 שקלים. האירו היציג המשיך דרכו מטה ונחלש בעוד 0.5% ל-4.615 לשפל של כמעט 8 שנים - מאז ספטמבר 2002 אז נסחר ב-4.5477 שקלים.
בעולם הדולר נסחר במגמה מעורבת - האירו נסחר מולו בעלייה של 0.2% ל-1.194 דולר לאירו, והליש"ט נחלשת ב-0.3% ל-1.441 דולר. זאת בעקבות דברי ברננקי, שאמר כי "ההתאוששות של המשק האמריקני תימשך ולא תהיה לנו תחתית כפולה" ברננקי גם התייחס למשברי החוב באירופה ואמר כי "אנחנו עוקבים מקרוב אחרי ההתרחשויות והמנהיגים שם נוקטים בצעדים הנכונים במטרה להתמודד עם המשבר".
בזירת המאקרו האירופאית התפרסמו היום נתוני המאזן המסחרי של גרמניה וצרפת. בגרמניה נרשם עודף של 13.1 מיליארד דולר במאי, לעומת צפי לעודף של 14.1 מיליארד אירו, ובצרפת נרשם גרעון של 4.2 מיליארד אירו לעומת צפי לגרעון של כ-4.5 מיליארד אירו .
סטיית התקן של השינוי בשער החליפין - המייצגת את התנודתיות בפועל בשער החליפין - עמדה בחודש מאי על רמה של כ-11.3%, גבוה באופן משמעותי מזו של אפריל (6%) ומארס (5.2%). כך מדווח היום (ג') בנק ישראל. הזינוק בתנודתיות, נזכיר, נרשם על רקע התרסקות האירו בחודש שעבר, שנמשכת בינתיים גם בימים הראשונים של יוני.
רמתה הממוצעת של סטיית התקן הגלומה במסחר באופציות על שקל/דולר "מעבר לדלפק" - המייצגת את התנודתיות הצפויה בשער החליפין עלתה גם כן בחודש מאי לרמה ממוצעת של כ-8.4%, בהשוואה לרמות ממוצעות של כ-7% בחודשיים הקודמים. לשם השוואה, סטיות התקן הגלומות באופציות על מט"ח בשווקים המתעוררים ובשווקים המפותחים עלו לרמות ממוצעות של כ-14%, לעומת לרמות ממוצעות של כ-11% בחודש אפריל.
יממה לאחר שמשרד האוצר הנמיך את תחזית הצמיחה של ישראל עקב משבר החובות באירופה, בנק ההשקעות האמריקני מורגן סטנלי מעלה את תחזיות הצמיחה של ישראל לשנתיים הקרובות, תוך שהוא מציין כי המשך היחלשות השקל תסייע לייצוא ולצמיחה. כך עולה מסקירה שהפיץ מורגן סטנלי ללקוחותיו, עליה דיווחנו אתמול.
בנק ישראל, נזכיר, פרסם אתמול את נתוני יתרות המט"ח לחודש מאי, אשר ירדו ב-1.056 מיליארד דולר והסתכמו ב-63.416 מיליארד דולר לעומת החודש הקודם אז נרשם שיא ביתרות. על אף שבנק ישראל רכש במהלך החודש שעבר 625 מיליון דולר במהלך המסחר, נבע הקיטון ביתרות משיערוך של יתרות המט"ח בסך של 1.571 מיליארד דולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.