האם רשות השידור מצאה דרך להשתיק את אחד הוועדים הבעייתיים ביותר, לפני הרפורמה? לפחות 40 מאנשי הוועד המשולב ברשות יועברו בקרוב לוועד העיתונאים, בהם ראשי הוועדים עצמם. מדובר ב-10% מכלל אנשי הוועד.
השתייכות לדירוג העיתונאים מבטיחה שכר גבוה יותר לעובדים (בהם נהגים, פקידות ועובדים שאינם טכניים), שכיום נמצאים בוועד בעל דירוג השכר הנמוך ביותר ברשות.
באחרונה, בשל חילוקי דעות פנימיים בין הוועדים, התחילו הוועדים לנהל שיחות נפרדות מול ההנהלה. על-פי תקנון ועד העיתונאים, כל עובד שאמון על האופן בו "נראה השידור", רשאי להפוך לעיתונאי.
בעקבות זאת אישרה הנהלת רשות השידור לעשרות עובדים - ובהם עובדי במה, עוזרי הפקה ומפעילי כתוביות - להיחשב לעיתונאים לאחר הרפורמה.
כעת החלו ועד הטלוויזיה וועד הרדיו, שאנשיהם הם אלו שיעברו את השינוי, לנהל דיונים נפרדים מול הנהלת רשות השידור ומשרד האוצר.
יש לציין כי עובדי הוועד המשולב שייכים בימים אלה להסתדרות, וקרוב ל-170 מהם אמורים לפרוש בזמן הרפורמה, מבין 700 הפורשים המתוכננים.
"יש בזה טעם לפגם", אמר גורם ברשות השידור, "מנסים 'לקנות' את הוועד ולדאוג שהוא לא יהווה בעיה".
באופן רשמי אמרה יו"ר ועד הטלוויזיה, ענת עוזרי: "כרגע אך אחד לא עובר, אבל זה לא משנה את העובדה שוועד הטלוויזיה מנהל משא-ומתן לבדו".
מרשות השידור נמסר כי "עובדי הדירוג המשולב ברשות השידור השיגו הישגים נכבדים במשא-ומתן. לצערנו, בשל סכסוכים פנימיים בתוך הוועדים בדירוג המשולב והמח"ר, הנהלת הרשות אינה מצליחה להביא אותם לדיונים ענייניים.
"באשר למעבר 40 עובדים מדירוג משולב לדירוג עיתונות, במהלך השנים נוצר עיוות שהביא לכך שעובדים רבים העוסקים בעבודה עיתונאית משתייכים לדירוג המינהלי. בכל מקרה, כל שינוי שיעשה, אם יעשה, יהיה בתאום מלא עם ההסתדרות המייצגת עובדים אלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.