בסיומו של שבוע מסחר, במסגרתו לא הצליח מדד המעו"ף לפרוץ את שיא כל הזמנים (למרות שהיה קרוב לכך מאוד), ממשיכים כלכלני בנק הפועלים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי. בסקירה השבועית של הבנק, סבורים הכלכלנים כי רמות השיא עשויות להיפרץ בטווח הקרוב, כשהערכה זו נתמכת בשלל הנתונים הכלכליים החיוביים שפורסמו בשבועות האחרונים.
בחלוקה ענפית, ממשיכים בפועלים להעניק עדיפות לענפים המוטים למשק הישראלי כגון ענף הקמעונאות, וכן לחברות יצואניות בענפים בסיסיים כגון דשנים ופרמצבטיקה.
בנוגע לצמד דולר-שקל, מעריכים בפועלים כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות נוספות של דולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.
לאומי: הסנטימנט החיובי צפוי להימשך
גם בבנק לאומי מעריכים בסקירה השבועית כי הסנטימנט החיובי בשוק המניות צפוי להימשך בטווח הקצר, במידה ונתוני המאקרו יצביעו על סביבה כלכלית סבירה. עם זאת, סבורים כלכלני לאומי כי מהבחינה הטכנית, קיימת השפעה פסיכולוגית ממתנת על המשקיעים בשל הקושי של מדד המעו"ף לפרוץ את שיא כל הזמנים.
הדולר, על פי לאומי, ימשיך בתקופה הקרובה להתנהג מול השקל בדומה למגמת המסחר בעולם. בבנק מדגישים כי במידה ועונת הדו"חות לרבעון השלישי במשק האמריקני תפתיע לטובה, יתמוך הדבר בעלייה בתיאבון לסיכון, מה שעשוי גם כן לתרום לחולשת המטבע האמריקני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.