10% מהישראלים חשו רעב בשנה האחרונה ו-2% חשו במה שהוגדר "רעב חמור". כך עולה מסקר של המוסד לביטוח לאומי בקרב כ-5,000 משפחות.
הממצאים הוצגו היום (ג') בכנס שדרות לחברה, והם עולים בקנה אחד עם ממדי העוני. עוד עולה מהסקר, כי בקרב 9% מהאוכלוסייה לפעמים אין די אוכל, ואילו 4% מהישראלים מדווחים כי לעתים קרובות אין להם מספיק מזון.
בנוסף, כשליש מהישראלים ויתרו על צריכת מזון בחודשים האחרונים כדי לרכוש מוצרים ומצרכים אחרים.
הנתונים מצביעים בנוסף כי כ-23% מהנשאלים נעזרו לפחות במהלך חודש אחד בשנה האחרונה בבני משפחה או בחברים כדי להשיג אוכל. 28% מהנשאלים הודו כי לא תמיד יש ברשותם מזון מהסוג אותו היו רוצים. 9% מהנסקרים אמרו כי לעיתים הכמות אינה מספיקה ו-4% אמרו כי לעיתים קרובות כמות המזון קטנה מדי.
המחקר בוצע על ידי החוקרים אלכסנדר פרומן, מירי אנדבלד וסמנכ"ל מחקר ותכנון במוסד לביטוח לאומי, דניאל גוטליב, והוא קובע כי הפתרון המועדף לעניים הסובלים מאי-ביטחון תזונתי הוא לעודד תעסוקה בתנאים הוגנים.
עם זאת, לא כולם מסוגלים לעבוד - חלקם מבוגרים, סיעודיים, נכים או חולים, או נשארים בבית לטפל באנשים מוגבלים. לאלה, וגם למשתכרים שכר שאינו הולם את צורכי משפחותיהם, ממליצים החוקרים לתת סיוע כספי באמצעות קצבאות: הבטחת הכנסה, מזונות וקצבאות ילדים, או להקל על התנאים לקבלת קצבת נכות.
לדברי החוקרים, בשנות ה-2000 קוצצו מאוד סכומי גמלאות הקיום והממשלה בוחרת להתמקד בסיוע לארגוני מזון ובכך היא תורמת, שלא ברצונה, להגברת הביקוש: "אין צורך בחלוקת מזון בהיקפים גדולים, כל עוד תוחזר רמת הגמלאות למצב סביר יותר מזה הקיים בשנים האחרונות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.