בעלי השליטה בקבוצת הביטוח והפיננסים איילון, לוי רחמני ובנו נגה, ישיבו לחברה-האם, איילון החזקות, 22.5 מיליון שקל. זאת, במסגרת הסדר פשרה בתביעה נגזרת שהוגשה נגדם ונגד דירקטורים באיילון החזקות, בטענה כי הסכמי השכר של לוי ונגה רחמני אינם חוקיים.
ההסדר הוצג הבוקר (ד') לאישור השופט חאלד כבוב מהמחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, והוא כפוף גם לאישור האורגנים המוסמכים בחברה.
בבקשה לאישור התביעה הנגזרת בסך כ-103.5 מיליון שקל, נטען כי האב ובנו ניצלו לרעה את כוחם באיילון החזקות, כדי למשוך מקופתה סכומי-עתק כמשכורת, שלא כדין.
הבקשה הוגשה על-ידי רחל גוטליב, בעלת מניות מיעוט בחברה, כנגד לוי ונגה רחמני וכנגד דירקטורים לשעבר בחברה (יעקב דרזי, משה תורג'מן, שלמה גרופמן ודינה האן), בשם בעלי המניות.
בבקשה צוין כי ב-2010 הסתכמה עלות שכרם של רחמני ובנו ביותר מ-13 מיליון שקל, סכום שהיווה כ-35% מהרווח הנקי של איילון החזקות באותה השנה. לטענת התובעת, בשנים האחרונות שולמו לרחמני ובנו סכומי-עתק של למעלה מ-100 מיליון שקל, תוך התעלמות מפגיעה מבעלי המניות וממנגנוני הבקרה בחברה.
מהתביעה עלה כי לוי רחמני ובנו, המחזיקים יחד עם בני משפחה נוספים בלמעלה מ-85% מהון מניותיה של איילון אחזקות, לא הביאו את שכרם ואת תנאי העסקתם לאישור בעלי המניות של החברה.
התובעת טענה כי נוסחת השכר של רחמני ובנו הינה "בלתי סבירה" ו"תלושה מן המציאות", כיוון שהיא מגדילה את שכרם מדי שנה ב-10% ביחס לשנה שקדמה, בנוסף לשיעור בעליית המדד, וזאת ללא תלות בביצועי החברה.
"שכר נמוך יחסי"
לוי רחמני מכהן מ-1976 כיו"ר הדירקטוריון והמנכ"ל של איילון החזקות. בנו, נגה רחמני, מכהן כיו"ר הדירקטוריון של החברה-הבת, חברת הביטוח איילון.
עד אוקטובר 2005 כיהן לוי רחמני גם כיו"ר הדירקטוריון וכמנכ"ל חברת הביטוח איילון, ובנו כיהן כמשנה למנכ"ל וכדירקטור בחברת-האם וכמשנה למנכ"ל של החברה-הבת. ואולם, השניים הורחקו מניהול חברת הביטוח למשך כמה שנים בעקבות "פרשת קרטל הביטוח", שבה הורשעו.
הבקשה הנגזרת התבססה, בין היתר, על דוח רשות ניירות ערך, שנחשף לראשונה ב"גלובס", במסגרתו נקבע כי התגמול לבני משפחת רחמני אושר בניגוד לדין.
מחברת איילון נמסר: "מיד עם פרסום דוח רשות ניירות ערך פעלה איילון אחזקות במספר מישורים לבחינת הנושא באופן הרציני והמקצועי ביותר. כך, בין היתר, מינה דירקטוריון החברה בהרכב בלתי נגוע, ועדת תביעות בהרכב שני הדח"צים ודירקטורית נוספת, לצורך נקיטת כל פעולה שתידרש; כמו כן, הוזמנה חוות-דעת ממשרד רואי חשבון בלתי תלוי, לצורך בחינת השכר ששולם ללוי ונגה רחמני בהשוואה לשכר ששולם לנושאי משרה מקבילים בתעשיית הפיננסים".
החברה מציינת כי "למרות טענות הגנה משפטיות חזקות שעמדו לטובתם וכן למרות שהשוואת השכר שנעשתה גילתה כי על לוי ונגה רחמני להשיב לקופת החברה סכום נמוך משמעותית - החליטו השניים לאמץ את דוח הרשות במלואו ולפעול להשבת 22.5 מיליון שקל לקופת החברה. זאת, כדי למנוע מהחברה נזק תדמיתי נוסף ומתמשך".
החברה מבהירה כי "בניכוי מס הכנסה וכל יתר תשלומי החובה וההפרשות, מסתכם השכר נטו ששולם ללוי ונגה רחמני במשך כעשור בכ-43 מיליון שקל בלבד. ההחזר מעמיד את השכר נטו ששולם לאורך התקופה לבני משפחת רחמני על כמיליון שקל בשנה נטו לכל אחד. מדובר על שכר נמוך באופן משמעותי, ואף קיצוני ביחס לשכרם של כל נושאי המשרה המקבילים בעולם ההשקעות והביטוח".
באי-כוחה של התובעת, עורכי הדין שלומי מושקוביץ, יניב סטיס, איתן חיימוביץ ונתי פולינגר, מסרו בתגובה: "אנו מברכים על השגת פשרה זו. הפיצוי המשולם במסגרת התביעה הנגזרת הינו חסר תקדים בהיקפו. מאליו מובן כי הסך האמור לא היה משולם אלמלא היתה מוגשת התביעה הנגזרת. הסכם הפשרה יוגש לבית המשפט בתוך ימים אחדים, והוא כפוף לאישורו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.