הנהלת רשות השידור ואגודות העיתונאים חתמו הערב (א') על הרפורמה ברשות השידור, והיא צפויה לצאת לדרך ב-1 ביוני. החתימה התאפשרה לאחר שהצדדים הגיעו להבנות על ניסוחים אחרונים, עליהם היו חילוקי דעות מוקדם יותר הערב.
הסכם הרפורמה עדיין טעון את אישור משרד האוצר. טיוטת ההסכם הועברה בימים האחרונים אל האוצר, ועדיין לא ניתן משם ההכשר להבנות שהושגו.
כמו כן תפוקח הרפורמה על-ידי ועדת הכספים של מליאת הרשות בראשות דוד חיון, שהלחיצה את המערכת לאחר שגיבשה תקציב חירום מחמיר ללא רפורמה. את אגודות העיתונאים ליווה בתהליך עו"ד אופיר טל.
חיקה גינוסר, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, ציין כי "אנו רואים בהסכם צעד הכרחי לקיומו של שידור ציבורי איכותי, והוא יבוצע תוך שמירה מלאה ומוקפדת על זכויות העובדים".
גינוסר ציין כי אגודת העיתונאים בירושלים תפעל ותעשה ככל יכולתה למימוש וליישום הרפורמה, והדגיש כי יישום הרפורמה מותנה בהשלמת כל הנספחים להסכמים, אשר הינם מאבני-היסוד של ההסכמים.
יו"ר רשות השידור, ד"ר אמיר גילת, מסר כי "ההסכם הערב מציל את רשות השידור מסגירה ופותח פתח להנחת התשתית להבראת רשות השידור".
מנכ"ל רשות השידור, יוני בן-מנחם, ציין כי "הנהלת הרשות תעשה הכול להצלחתה של הרפורמה ולהצעדת השידור הציבורי לעידן חדש".
"הרפורמה לא תביא להבראת רשות השידור"
עם זאת, החתימה מתבצעת לצד קולות הקוראים להדיח את הנהלת רשות השידור המכהנת ואף לסגור את הרשות. במכתב ששלח יו"ר אגודת העיתונאים בתל-אביב, רותם אברוצקי, לשר הממונה על רשות השידור, גלעד ארדן, הוא כותב: "אין בכוחו של הסכם הרפורמה שנחתם להביא להבראת רשות השידור".
אברוצקי כותב כי חתימת האגודה נעשית "בלב כבד ולאחר לבטים קשים", וכי "ההסכם הוא לא יותר מהסדר מימוני שתכליתו צמצום כוח-האדם, מיקור חוץ, התחדשות טכנולוגית מוגבלת ויצירת 'שקט תעשייתי' מעוגן בהסכם למשך 7 שנים".
על מנת שהרשות תהיה עצמאית ואיכותי, כותב אברוצקי, חייב להשתנות חוק רשות השידור, כך שתתנתק המערכת הפוליטית מהשידור הציבורי; חייבת להיות תקינות ניהולית ברשות; ומעל לכל יש צורך "בהדחה לאלתר של ההנהלה הנוכחית".
לדבריו, "רשות השידור נשלטת כיום בידי חבורת בריונים ממשיכי דרכו של המנכ"ל המודח, יוסף בראל, ואלה עושים בה כבתוך שלהם. עובדים מוכנסים לחדרים סגורים ונדרשים להביע נאמנות; מנהל בכיר שהופיע לפני ועדת המכרזים שבחרה בו בסופו של יום הצהיר: 'אני נאמן, ואני לויאלי'".
מרשות השידור נמסר בתגובה: "מכתב זה הוא ניסיון נואש נוסף של אגודת העיתונאים בתל-אביב להכפיש את המנכ"ל וההנהלה ללא בחילה בשום אמצעי, והוא מצטרף לבג"ץ, תביעות משפטיות וקריאה להדחה שמפרסמת אגודת העיתונאים בתל-אביב. טובת השידור הציבורי לא הייתה מעולם מול ענייה של אגודת העיתונאים בתל-אביב, אלא עסקנות גרדא וחיסול חשבונות אישי".
מכתבו זה של אברוצקי מצטרף למכתבם של 5 חברי מליאת הרשות שדרשו לסגור את רשות השידור. "עיתונאים מביטים ימינה ושמאלה מתוך חשש פן יבולע להם אם ישמיעו ברבים דברי ביקורת נגד ההנהלה. בתוך כך ייאמר כי קיים חשש של ממש שהנהלת הרשות תנסה לעשות בהסכמי הרפורמה קרדום לחפור בו כדי לנסות ולהביא לפיטוריהם של עיתונאים ביקורתיים ומוכשרים דווקא בשל היותם כאלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.