תעריפי הארנונה למגורים בחולון
חולון מחולקת לשלושה אזורי שומה למגורים, כאשר בפועל התעריף הזול של אזור ג' חל על כמות קטנה של דירות.
שיטת המדידה של דירות היא שיטת הנטו, כלומר ללא קירות חוץ וללא קירות פנים, בדומה לרמת גן ותל אביב. כך למשל, דירה בשטח של 125 מ"ר בבת-ים, שבה קיימת שיטת מדידה ברוטו, תמוסה בחולון לפי שטח נטו של 100 מ"ר בלבד. כאשר עורכים השוואה בין תעריפי הארנונה למגורים בין בת ים לבין חולון, יש להוסיף לתעריפי הארנונה בבת-ים כ- 25%. בשטח הדירה לא נכללים: מעברים משותפים, חנייה מקורה, מחסן משותף, ומקלט משותף.
תעריפי הארנונה הנפוצים למגורים בש"ח למ"ר לשנה הם בין 33.91 לבין 92.28. גובה התעריף נקבע לפי האזור שבו מצויה הדירה ולפי גודלה. ככל שגודל הדירה עולה, כך גם עולה תעריף הארנונה. כך למשל, דירה בשטח של 100 מ"ר נטו באזור א' היקר, תחויב בארנונה של 6,113 ש' לשנה. דירה דומה בבת-ים תחויב לפי כ- 125 מ"ר בארנונה של כ- 8,000 ש'.
בחולון יש הגדרה יוצאת דופן ל"דירת אבלים". זו דירה שהבעלים שלה נפטר, שלא מתגוררים בה, שהיורשים הודיעו לעירייה כי זו דירת אבלים, והגישו תצהיר שלפי מנהגי העדה לא הוצאו ממנה הרהיטים. דירה כזו זכאית להנחה של 50% למשך שנה מיום פטירת המנוח. ההגדרה המלאה של "דירת אבלים" מתפרשת על עמוד שלם. מסתקרן לדעת, מי היה חבר המועצה שיזם חקיקה כה מפורטת על מנת לזכות בהנחה של כ- 3,000 ש'.
לאחר שערכנו השוואה של תעריפי הארנונה בין חולון לבין הערים הסמוכות, וערכנו התאמה לפי שיטות המדידה, אזי, בקליפת האגוז, חולון היא עיר שתעריפי הארנונה שלה למגורים הם זולים עד ממוצעים.
תעריפי הארנונה לעסקים בחולון
חולון מחולקת לשני אזורי שומה לעסקים. בשונה משיטת המדידה המפורטת בהרחבה לדירות מגורים, לא נקבעה בצו הארנונה שיטת המדידה של מבנים המשמשים את המגזר העסקי.
תעריפי הארנונה של "משרדים שירותים ומסחר" באזור א', כ- 197 ש' למ"ר לשנה, יקרים בכ- 15% מתעריפי הארנונה באזור ב'. נכס ששטחו עד 25 מ"ר זוכה לתעריף מופחת. חדרי עזר לעסקים, גלריות וסככות מחויבים ב- 50% מהתעריף, ומרתף מחויב ב- 75% מהתעריף. תעריף הארנונה השכיח לעסקים יקר בכ- 40% מזה של בת-ים, ותעריף המשרדים דומה בשתי הערים.
תעריפים אלה חלים על כל השימושים העסקיים למעט רשימה ארוכה ומפורטת של שימושים שלגביהן נקבעו תעריפי ארנונה אחרים, רובם זולים יותר, ומקצתם יקרים יותר.
מתוך מגמה לעודד פתיחת בתי קפה ומסעדות ברחוב סוקולוב, נקבע להם תעריף מוזל של 123.42 ש' למ"ר לשנה, בתנאי ששטחם עולה על 60 מ"ר ויש להם רשיון עסק. תעריף זה חל גם על בתי קפה ומסעדות באזור התעשיה ששטחם עולה על 100 מ"ר.
לאחר שערכנו את השוואה של תעריפי הארנונה בין חולון לבין הערים הסמוכות, אזי, בקליפת האגוז, חולון היא עיר שתעריפי הארנונה שלה למגזר העסקי הם זולים עד ממוצעים.
*** הכותבים הם מומחים למיסוי עירוני
גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>