התרסקות ל"יש עתיד" בתל-אביב: תוצאות הבחירות לראשות עיריית תל-אביב מלמדות שהציבור התל-אביבי שבחר בהמוניו במפלגה בבחירות האחרונות כנראה מאוכזב מיאיר לפיד. דווקא בקרב הקהל הביתי שלו נרשמה הבעת אי-אמון ורשימת המפלגה למועצת העיר בראשות דן להט זכתה במנדט אחד בלבד. ברשימתו של להט לא הופתעו. בשבועות האחרונים זיהו שם את מגמת הרתיעה של התל-אביבים מהמותג "יש עתיד", ושם המפלגה הוצנע על גבי מודעות הרשימה.
גורמים רשמיים במפלגה דווקא הביעו שביעות-רצון ואמרו כי ביש עתיד רואים באופן חיובי את העובדה שהצליחו "להכניס יד" למועצת תל-אביב לקראת הבחירות הבאות.
גם ברחבי הארץ הגיעה יש עתיד, המפלגה השנייה בגודלה, שכבשה בסערה את המדינה בבחירות הכלליות, להישגים דלים יחסית לכוחה בכנסת הנוכחית: מתוך 18 מועמדים שהריצה המפלגה לראשי ערים, הצליחה יש עתיד לכבוש ארבעה יישובים בלבד: בחדרה הצליחה המפלגה להביא למהפך: המועמד שלה צביקה גנדלמן הצליח להדיח את ראש העיר המכהן חיים אביטן, שנהנה מתמיכת ראש הממשלה. בבנימינה-גבעת עדה נבחר מועמד יש עתיד פינקי זוארץ עם 5 מנדטים, בכוכב יאיר הצליח לכבוש את הרשות שימי אליאל עם 7 מנדטים, ובגני תקווה זכתה מועמדת משותפת ליש עתיד ולעבודה, ליזי דלריצ'ה. לעומת זאת, ביקנעם, מגדל העמק, קצרין, שדרות, קריית מלאכי, יבנה, באר יעקב, קרית טבעון, הוד השרון, מיתר, פרדסיה ובמקומות נוספים נחלה המפלגה כישלון.
למועצות עצמן הצליחה המפלגה הצעירה להכניס 32 רשימות מתוך 44 שהעמידה לבחירה. בראשות עשר מהן עמדו נשים. במפלגה מסבירים שהמטרה הייתה לבסס מנהיגות צעירה בשטח ולהכניס אנשים למועצות כדי להשפיע על חיי האזרח מבפנים, והמטרה הזאת הושגה.
יש עתיד הקצתה כ-12 מיליון שקל לבחירות המוניציפליות. "כחלק מהסקת המסקנות של מפלגות אחרות שנכנסו לחובות בעקבות הבחירות לרשויות המקומיות, הוחלט שלא להוציא הרבה כסף", הסבירו היום בסיעה את ההחלטה להריץ רשימות אך ורק ביישובים קטנים ולא להתמודד בערים הגדולות. יעד נוסף היה להכניס כמה שיותר נשים, שהיוו כ-50% מהמועמדות ברשימות וכן לקדם מועמדות של בני העדה האתיופית, אולם מתוך תשעה מועמדים הצליחה המפלגה להכניס רק אחד. ברשימות הצעירים הצליחה המפלגה לזכות במקומות בחיפה (3), אבן יהודה (2) ונשר (3-4).
מנגד, דווקא הבית היהודי בראשות נפתלי בנט, רשמה התחזקות בבחירות המקומיות ובמפלגת העבודה מתגאים בכך שהצליחו להכניס מטעמם 20 ראשי רשויות ותיקים וחדשים. בבוקר שאחרי היוודע התוצאות מתחילים במערכת הפוליטית לבחון את השלכות התוצאות על הפוליטיקה הארצית. למשל, עולות השאלות אם תם עידן ההצבעה השבטית החרדית, לאחר שבירושלים ובערים נוספות התברר כי בניגוד להערכות הקהילה החרדית הייתה שסועה יותר מכפי שחשבו וגם בתוך הפלגים לא הייתה הצבעה כאיש אחד; האם הציבור הרוסי מצביע כעדר; וכמובן צצות השאלות באשר להמשך דרכה של ש"ס ושל ישראל ביתנו, לאחר שמשה ליאון, המועמד של שני ראשי המפלגות, אריה דרעי ואביגדור ליברמן, נחל תבוסה בבחירות לראשות ירושלים.
גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>