"קיים ערפל כבד ביחס לאופן שבו מימנו ילדיו של מוטי זיסר את רכישת הזכויות על הנכס, וקיים בסיס מוצק לחשד כי הכספים ששימשו לרכישת הזכויות הנטענות הם כספים של חברת מרכזי שליטה, שניטלו על-ידי מוטי זיסר שלא כדין" - כך טוען בנק הפועלים בתגובה שהגיש אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב לבקשה שהגישו שני ילדיו של זיסר, דוד והילה, לשופט איתן אורנשטיין בבקשה כי יתאפשר להם לפרוע את חוב המשכנתא של אביהם על האחוזה שבה הוא מתגורר בשכונת כפר גנים בפתח-תקווה - נכס המוערך בכ-71 מיליון שקל.
לדברי הבנק, אם חשד זה יתברר כנכון, הרי שעשויה לצמוח לחברת מרכזי שליטה עילה לביטול הענקת הזכויות למבקשים. "עד שלא תיערך חקירה בשאלה זו, לא ניתן לקבוע כי למבקשים יש זכויות כלשהן בנכס", טוען הבנק, שמבקש מבית המשפט לדחות את בקשתם של דוד והילה זיסר.
עוד טוען הבנק, באמצעות משרד עורכי הדין ארדינסט-בן-נתן, בין היתר, כי "קיים בסיס מוצק לחשד כי הכספים ששימשו לרכישת הזכויות הנטענות בנכס הם כספים אשר ניטלו על-ידי זיסר שלא כדין... ככשל שיורשו המבקשים לפדות את המשכנתא ולהירשם כבעלי המשכנתא, אין בכוונתם לממש את המגרשים עליהם בנויים בתיהם."
לדברי הבנק, אף אם ייקבע כי המבקשים רכשו כדין זכויות בחלק מהנכס, הרי שגם אז שי בהיעתרות לבקשתם משום פגיעה חמורה בזכויותיו של בנק הפועלים ובאפשרותו לממש את הנכס באופן יעיל ואפקטיבי.
בבקשה שהגישו לפני כחודשיים לפדיית המשכנתא של אביהם כתבו ילדיו של זיסר, באמצעות עורכי הדין רם ז'אן ויניב דקל, כי הם רכשו זכויות במקרקעין נשוא הליכי המימוש מחברת מרכזי שליטה, "והשקיעו מיליוני שקלים מכיסם לטובת בתי מגוריהם (בהם הם ובני משפחתם מתגוררים הלכה למעשה), כשהמקרקעין שעליהם נבנו הבתים משועבדים לטובת לאומי להבטחת חיוביה של מרכזי שליטה - ולא להבטחת חיובם".
משיקולי מס רשומה אחוזתו של זיסר בבעלות חברת מרכזי שליטה, חברה פרטית שממנה הוא שוכר את ביתו. מדובר באחוזה ראוותנית של 3,000 מ"ר בנויים על מגרש בן 8 דונמים, הכוללת בריכה גדולה באורך 30 מטר, אולם קולנוע פרטי, מקווה, בית-כנסת ועוד.
באוגוסט 2013 פתח בנק לאומי, נותן המשכנתא לרכישת האחוזה, בהליך של הוצאה לפועל על מנת להשיב לידיו חוב של 15.5 מיליון שקל. בתחילת ספטמבר קיבל השופט אורנשטיין את בקשת בנק הפועלים, לו חייב זיסר באופן פרטי כמיליארד שקל, להעביר הליך זה מידי ההוצאה לפועל להליך של כינוס, שעליו אמון בנק לאומי, על מנת למקסם את התמורה עבור הנכס.
בקשת דוד והילה זיסר ביחס לנכס הוגשה לאחר שהשופט אורנשטיין אישר את הסדר החוב באלביט הדמיה, חברת ההשקעות הכושלת של מוטי זיסר, במסגרתו נמחק חוב חסר תקדים בסך 1.8 מיליארד שקל לנושים, ומחזיקי האג"ח הפכו לבעלי השליטה בחברה.
עם הגשת בקשת ילדיו של זיסר, מסרה חברת מרכזי שליטה כי "הבקשה שהוגשה על-ידי ילדיו של מוטי זיסר הוגשה מטעמם, וזאת על מנת להגן על זכויותיהם שנרכשו כדין ובכסף מלא ממרכזי שליטה. ילדיו של זיסר נאלצים לשלם את החוב ללאומי, למרות שהשיעבוד על נכסיהם צריך היה להיות מוסר זה מכבר, כפי שהוסר לצדדים שלישיים אחרים שקנו את אותם נכסים על אותה חטיבת קרקע.
"הנכסים הנדונים עמדו בסיכון נוכח החוב של מרכזי שליטה והרצון של בנק לאומי לממש את המשכנתא בכללותה. לאור זאת, פנו הילדים אל הבנק במטרה להציל את בתיהם. ואולם, לאומי סירב להפריד בין הנכסים לבין בית המגורים, ולא נותרה להם כל ברירה אלא לפדות את החוב של אביהם ולהיכנס בנעליו במשכנתא כחוק.
"כל הלשונות הרעות המנסות להטיל דופי בפעולה לגיטימית זו, כאילו היה זה מעשה שעומדים מאחוריו דברים נסתרים, אין להן על מה לסמוך, ואין להן כל יסוד עובדתי או משפטי. שהרי לאחר פדיון החוב לבנק לאומי, במקום שעל הנכס תהיה משכנתא לטובת הבנק, תעמוד משכנתא לטובת ילדיו של זיסר בגין אותו סכום בדיוק. יתרה מזאת, מי שמנסה לעשות דברים במחשכים, לא היה פועל בשקיפות ומגיש בקשה לבית המשפט על מנת לקבל את אישורו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.