עד כמה עושרו של הכדורגל האנגלי עולה באופן ניכר על-פני יתר המדינות, ניתן ללמוד מהמחקר החדש של פרופסור חוזה מאריה גאי, מומחה כלכלת הספורט מאוניברסיטת ברצלונה, שפרטיו מפורסמים ביומון הספרדי "דיאריו גול": על-פי הנתונים שאסף, הצ'מפיונשיפ (ליגת המשנה האנגלית) רשמה בעונת 2012/13 הכנסות של 508 מיליון אירו - יותר מהליגות הבכירות במדינות כמו הולנד (452 מיליון), פורטוגל (285 מיליון), ובלגיה (272).
נזכיר כי בצ'מפיונשיפ משחקות 24 קבוצות, לעומת 18 בהולנד ובפורטוגל, ו-16 בבלגיה, במה שבאופן טבעי מגדיל את המחזור של ליגת המשנה באנגליה - אך עדיין מדובר על נתון יוצא דופן.
על-פי המחקר, הכדורגל האירופי כולו רשם מחזור של 19.9 מיליארד אירו ב-2012/13. מי שמובילה את הרשימה היא כמובן הפרמיירליג האנגלית - 3.05 מיליארד אירו. ביחד עם הליגות הבכירות האחרות - גרמניה (2 מיליארד אירו), ספרד (1.8), איטליה (1.7) וצרפת (1.2) אחראיות "חמש הגדולות" על 9.89 מיליארד אירו - קרוב למחצית מההכנסות של הכדורגל האירופי בכללותו.
למרות שלעיתים בישראל נוהגים לערוך השוואות עם מדינות כדורגל כגון אוסטריה - הרי שההכנסות בליגה שם עדיין גבוהות משמעותית מאלו שאצלנו - 158 מיליון אירו. בסקוטלנד ההכנסות עמדו על 157 מיליון אירו, ובשבדיה על 134 מיליון. יש לציין כי המחקר התייחס למחזור ה"טבעי" של המועדונים - כלומר אינו כולל הזרמת כספים מצד בעלים ומשקיעים פרטיים שונים.
הליגות המכניסות באירופה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.