שוק המתנות הטכנולוגיות המתוחכמות מגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה והוא מגיע לשיאו לקראת "עונת המתנות" של חג המולד וראש השנה האזרחי. בשנים האחרונות הוא מקבל תאוצה נוספת בזכות מבצעי מכירות מאסיביים ברשת כמו יום הרווקים הסיני, יום שישי השחור וסייבר מאנדיי. עונת המתנות של 2018 מביאה עימה כמה וכמה חידושים מרתקים למגוון תקציבים אם כי, כמקובל, העשירים נהנים יותר.
רחפן חובבים עם צילום מקצועי
אם פעם היה ניתן לספק ילדים חובבי אקשן (ומבוגרים שטרם התבגרו) במתנות כמו מכוניות וספינות בשלט רחוק, הרי שבשנים האחרונות רחפן הוא המתנה האולטימטיבית. רחפנים קומפקטיים אפשר לרכוש כיום בכמה עשרות דולרים אולם מי שרוצה להשקיע ימצא את מבוקשו בדגם ה-Mavic 2 של היצרנית הותיקה DJI, שיצא לשוק העולמי באוגוסט השנה.
עיקר החידושים מתמקדים ביכולות הצילום והשידור האלחוטיות. הדגם בעל המחיר הנמוך יותר, המכונה "זום", מצויד במצלמה עם זום אופטי של 24-48 מ"מ, שיכולה לזהות ולצלם פרטים מדויקים מאד, דוגמת פנים של אדם, אפילו כשהרחפן מרחף בגובה המרבי שלו. המצלמה מצוידת בחיישן סטילס ברזולוציה של 48 מגה-פיקסל, ומאפשרת להסריט וידאו באיכות HDR עדכנית כאשר בצילום הווידאו ניתן לצפות בזמן אמת, באיכות גבוהה, בטווח של עד שמונה קילומטר מהרחפן.
מי שלא מסתפק בכך יכול להזמין את גרסת ה"פרו" עם מצלמה מיוצבת של האסלבלד, שמצוידת בחיישן תמונה ענק. תמונות הסטילס המצולמות מעובדות ונדחסות אוטומטית על הרחפן עצמו ומועברות לכרטיס מיקרו SD.
המפרט הטכני והתעופתי של הכלי מרשים לא פחות עם יכולת לרחף עד 31 דקות בין טעינות - משך הזמן הארוך ביותר לרחפן חובבים - ומהירות תנועה של עד 72 קמ"ש כאשר אין רוחות. הכלי מצויד גם בחיישנים שיכולים למנוע אוטומטית התנגשות במכשולים גם כאשר המטיס אינו מזהה אותם.
מחיר: 1,250 דולר (דגם זום), 1,450 דולר (דגם פרו).
טלפון עם שש מצלמות ו-AI
סינים רבים אימצו בשנים האחרונות את המנהג המערבי של רכישת מתנות לקראת ראש השנה האזרחי וטלפונים הם עדיין מתנה פופולרית מאד. לפיכך, לקראת סוף השנה לוחצים היצרנים המקומיים על הגז ומשגרים לשוק את מיטב התחמושת.
הדגם האחרון שנחשף בינתיים הוא הונור מג'יק 2 מבית וואווי, שהושק השבוע בבייג'ין. הדגם מצויד במפרט עילי שכולל בין השאר מסך AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציה של QVGA, מבנה סליידר שבו המצלמה הראשית ומתגי התפעול "קופצים" ממקום נסתר בגב המכשיר, זיכרון של עד 256 גיגה, ציפוי נאנו ועוד.
הגימיק השיווקי העיקרי שלו הוא לא פחות משש מצלמות שונות - שיא חדש בענף. המערך הקדמי כולל מצלמה של 16 מגה-פיקסל ושני חיישני צילום של 2 מגה-פיקסל לטובת חישת עומק; בגב המכשיר תמצאו חיישן של 16 מגה-פיקסל, מצלמה נוספת עם עדשה בזווית רחבה של 16 מגה-פיקסל ומצלמת מונוכרום של 24 מגה-פיקסל. כל המערך הזה נתמך על ידי בינה מלאכותית, שמזהה סצינות מצולמות ומבצעת אופטימיזציה וייצוב תמונה דיגיטלי. ה-AI אחראי גם על שיפור תמונות פורטרט ויש לו יכולות נעילה ושחרור של הגישה לטלפון באמצעות זיהוי פנים, כמו אצל אפל.
המעבד הוא קירין 980, שכולל בתוכו מעבדי משנה לטיפול ב-AI. כל העסק שוקל 206 גרם ומגיע בעובי 8.3 מ"מ בלבד, למרות השימוש בסוללה רצינית של 3,400 מיליאמפר. רשמית, המכשיר מיועד לשיווק בסין בלבד אולם קרוב לוודאי שהוא יגיע די מהר לרשת.
מחיר: 545-690 דולר.
רובוט משוכלל בגודל כף יד
רובוטים אישיים הם להיט גדול באגף המתנות בשנים האחרונות וגם עונת 2018 מניבה כמה חידושים מעניינים בז'אנר כמו הרובוט החדש מבית Anki, ששמו וקטור, הדגם האחרון בשושלת של רובוטים אישיים.
הרובוט בגודל כף יד נע על זחלים ונראה כמו צעצוע לילדים אבל מכיל הרבה טכנולוגיה מתוחכמת. מערך של חיישני צילום וקרבה מאפשרים לו להגיב לקולות, מראות ומגע ולתקשר עם סביבתו באמצעות קול. חיבור מתמיד לרשת האלחוטית מאפשר לו לתפקד כמעין גרסה ממונעת של הסייענית אלקסה ולהציג על פי בקשה מידע מקוון דוגמת תחזית מזג האוויר ותוצאות משחקי ספורט.
בתגובה לפקודות ושאלות קוליות שנקלטות במערך המיקרופונים ההיקפי שלו הוא יכול לאחזר מידע מהרשת כדי לענות על שאלות טריוויה, לפתור משוואות ועוד. "המוח" של הרובוט הוא מעבד קוואלקום עם יכולות עיבוד של סמארטפונים מתקדמים. לרובוט יש גם יכולת תנועה אוטונומית והתחמקות ממכשולים בסיוע חיישן לייזר, מד תאוצה וחיישני נפילה והוא מסוגל לאתר את עמדת הטעינה שלו עצמאית ולהתחבר אליה במידת הצורך.
מחיר: 250 דולר באמזון.
יאכטה סולארית במחיר מציאה
המונח "לעג לרש" אינו מוכר לעורכי קטלוג מתנות הכריסמס השנתי של רשת בתי הכלבו ניימן מרכוס, שמכוונת אל הלקוחות המבוססים בארצות הברית ומחוצה לה. מי שאינו סובל ממגבלות תקציב יוכל למצוא במחלקת "מתנות פנטזיה" בקטלוג רעיונות מעניינים למתנת חג כמו למשל יאכטת הייטק מפוארת באורך 74 רגל, שרותמת את מיטב הטכנולוגיה לטובת איכות הסביבה.
מקור האנרגיה העיקרי של היאכטה הוא לוחות סולאריים בשטח כולל של למעלה מ-300 מ"ר, שמפוזרים על גגות הסיפונים השונים. אלה טוענים סוללות יעילות, שמניעות את המנועים החשמליים של היאכטה במהירות של בין 6 ל-8 קשר ימי. החברה טוענת כי באופן תיאורטי ניתן לשוט עם היאכטה על כוח סולארי/חשמלי למרחק בלתי מוגבל תוך חיסכון משמעותי בעלויות הדלק. אולם כגיבוי (במקרה של שמיים מעוננים למשל) מצוידת היאכטה במנועי דיזל שיכולים להניע אותה במהירות של עד 12 קשר.
היאכטה עצמה כוללת שלושה מפלסים וארבעה חדרים מרכזיים ומתוכננת לשאת 12 נוסעים, מתוכם ארבעה אנשי צוות. הגרסה שמוצעת למכירה, יש רק אחת ממנה, עוצבה אישית על ידי מנהל האופנה של ניימן מרקוס ומצוידת בטלוויזיה לווינית, רשת אלחוטית מלאה ועוד.
מחיר: 7.1 מיליון דולר בלבד, כולל תלושים לרכישה בכלבו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.