מה אתם עושים כדי לקחת פסק זמן רגעי מהמולת היום יום? איך אתם מאפשרים לעצמכם להתנתק לרגע מהדחוף ומהמיידי, מאינספור הערוצים אליהם נדרשת תשומת-לבכם בכל רגע נתון בהיותכם חלק מההוויה המודרנית של המאה ה-21? בהנחה שסייסטה דרום-אמריקאית לא ממש מעשית עבור רוב קוראי הטור הזה (משתתף בצערכם/צערי), וגם לא טיול מרגיע של שעה לאורך חוף הים התיכון בכל יום, מן הסתם רבים מאתנו זוכים לרגע של ניתוק מהנה ומרגיע על ידי שימוש בטכנולוגיה וותיקה אך מתחדשת, האוזניות.
כן כן, האוזניות הישנות והטובות, שהפכו בשנים האחרונות לגאדג'ט בלתי נפרד מחבילת המוצרים שהולכים איתנו לכל מקום, שמחירם יכול להאמיר גם עד מאות דולרים (תלוי באנינות הטעם שלנו ובהקפדתנו על איכות וסטייל), הן לדעתו הצנועה של כותב שורות אלו, אחת מההמצאות החשובות המשפרות את איכות חייו של האדם המודרני. מאחר שהטור הזה מלווה כבר יותר מעשור טרנדים טכנולוגיים חשובים כמו הרכב האוטונומי, מציאות רבודה וחישוב קוונטי, אני מודה שקצת חששתי להתייחס לאוזניות, הגאדג'ט החביב אך לכאורה פחות חשוב, כנושא הראוי לדיון משמעותי.
והנה, לשמחתי, ללא ידיעתו וכמובן ללא שום כוונה, נחלץ לעזרתי השבוע היזם האגדי ומשקיע הון הסיכון המפורסם מארק אנדרסין (מקרן ההון סיכון אנדרסין-הורביץ), בפודקסט הטכנולוגי שהתפרסם השבוע בכיכובו. בין השקפות עולם מוצקות בנושא מציאות רבודה מול מציאות וירטואלית לבין תובנותיו על הטרנדים בעולם ההשקעות, התייחס אנדרסין לנושא האודיו והאוזניות:
"מה שממש גדול עכשיו זה אודיו. באופן כללי האודיו בצמיחה ובפרט בגלל אפל והאיירפודס (האוזניות של אפל, י.ש.), שהן הצלחה בלתי רגילה. זה אחד הדברים הכי מטעים כי לכאורה מדובר על מוצר קטן, וכמה חשוב זה כבר יכול להיות? אבל לדעתי זה חשוב מאוד, כי למעשה מדובר בקול שנמצא בתוך האוזן שלך בכל זמן שרק תרצה. למשל, יש את הסוג החדש של הסלבריטאים האלה ביוטיוב, וכולם תוהים מתי יש לאנשים זמן לצפות בהם ולהאזין להם, ויש מיליונים כאלה. אז התשובה היא: אנשים נמצאים בעבודה שלהם, ויש להם התקן בלוטות' בתוך האוזן, ויש להם גם כובע ועכשיו הם יושבים 10 שעות על המלגזה, שזה אומר 10 שעות האזנה לג'ו רוגן (סטנדאפיסט אמריקאי פופולרי, י.ש.). וזה דבר גדול מאוד. כמובן, דיבור כממשק משתמש צומח במהירות. אז אני חושב שאודיו הולך להיות חשוב באופן מכריע".
לשלוט על הרעש והמידע שנכנסים לאוזן
עכשיו עצרו לרגע ותחשבו. כמה שעות ביממה האחרונה / בשבוע האחרון / בחודש האחרון ביליתם כשאוזניה כלשהי (או זוג אוזניות) צמודה לאפרכסת שלכם? בין אם בזמן טיסה, או במהלך שיחת טלפון (מומלץ מאוד) או במנוחה, ריצה, שחייה, קריאה, עבודה או כל פעילות אחרת? על פי האתר Statista כשליש מתושבי ארצות הברית משתמשים באוזניות לפחות פעם ביום. כ-87% מהם עושים זאת לצורך האזנה למוזיקה, 49% לצפייה בסרטים ובטלוויזיה והשימושים הנפוצים האחרים הם האזנה לפודקסטים, ספרים מדובבים ורדיו. תאמינו או לא, 25% מהמשתתפים בסקר עדיין מבצעים שיחות טלפון במכשיר הסמארטפון שלהם ומשתמשים לצורך כך באוזניות. מסתבר אם כך, שהגאדג'ט הקטן הזה הוא חלק חשוב ובלתי נפרד מחיי היום יום שלנו.
הנה עוד זווית מעניינת: האוזניות מאפשרות לנו להיות יעילים יותר גם בניצול המשאב הכי מוגבל והכי יקר שיש ברשותנו: זמן. כי בעזרת האוזניות אנחנו יכולים להיות עסוקים בשני דברים בו זמנית. אנחנו יכולים להפעיל מלגזה ולהאזין באותו זמן לפודקסט האהוב עלינו, כפי שמארק אנדרסן הזכיר כדוגמה; אנחנו יכולים לעסוק בעבודות הבית ובמקביל לנהל שיחת טלפון עם שותף עסקי מעבר לים; אנחנו יכולים ללמוד חומר חשוב ובאותו הזמן ליהנות ממוזיקה טובה. ועד כמה שהדוגמאות האלו נשמעות אולי ברורות מאליהן, נסו רגע לחשוב אילו עוד טכנולוגיות אתם מכירים שמאפשרות לכם בנוחות כה רבה ובמחיר שווה לכל נפש להכפיל את ניצולת הזמן שלכם למטרות ראויות בעיניכם.
ובעניין הזה, תומי בראב, מומחה לטכנולוגיה פרודוקטיבית ומקים קהילת "Supertools, כלים לעל-אנושיות" שיש לה אלפי עוקבים ברשתות החברתיות כותב ש: "אוזניות הפכו לפריט חובה לאדם המודרני. היכולת לשלוט על הרעש והמידע שנכנסים אלינו לאוזן בזמן שאנחנו בדרך לעבודה, במונית ואפילו אצל הספר, נותנת לנו חופש טכנולוגי. אם פעם היינו צריכים לאמץ את העיניים כדי לקרוא כתבות ארוכות בסמארטפון שלנו, היום אנחנו יכולים לשמוע ספרים שלמים דרך האוזניות. אם פעם היינו צריכים להוציא את הטלפון מהכיס בשביל להתקשר למישהו, היום מספיק להגיד 'היי סירי, התקשרי לאשתי'. אם פעם היינו צריכים לקחת קורס מדיטציה בצפון הרחוק בשביל להירגע, היום אנחנו יכולים באמצעות אפליקציה ואוזניות לעשות מדיטציה גם בתוך מונית. אוזניות הן המהפכה הבאה בדרך לעוד שכבה של חופש טכנולוגי. החופש לשמוע ולדבר בטבעיות שאליה נולדנו. החופש ללכת ברחוב מבלי להיות תקוע מול מסך הסמארטפון. החופש לשלוט על הרעש שנכנס לנו למערכת, בעולם של הסחות-דעת. ובפן האישי, עבורי - כאבא חדש שעובד ממשרד ביתי אשר מלווה בבכי תינוק - מדובר במכשיר שכבר הפך לחלק בלתי נפרד ממני".
אין הרבה טכנולוגיות זמינות כיום למטרות של ניצול זמן מיטבי, אבל אם תרצו, הנה עוד אחת משמעותית שמתפתחת במהירות לנגד עינינו: הרכב האוטונומי. נכון שהוא יהיה בטיחותי יותר, מחירו נמוך יותר, יעיל יותר ויפתור הרבה בעיות אורבניות בהן אנחנו נתקלים כיום, אבל אחד ההישגים היותר חשובים של הרכב האוטונומי יהיה שיחרור פרקי זמן ארוכים ביותר עבור מאות מליוני אנשים ברחבי העולם, שיוכלו לנצל עוד כמה שעות בכל יום להגברת הפרודוקטיביות שלהם, להנאה צרופה או סתם למנוחה. ולכן, אתם שעוקבים אחרי הטרנדים הכי חמים ומנסים להבין מהן הטכנולוגיות הכי חשובות, שימו לב לאודיו ובכל מקרה אל תשכחו את האוזניות בבית. האזנה נעימה.
יזהר שי הוא שותף מנהל בקיינן פרטנרס ישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.