העבודות לסלילת הרכבת הקלה בבירה, פוגעות בחיי היומיום ובפעילות העסקית לאורך התוואי הנבנה. לאור הקשיים החליטה לאחרונה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה כי טרם בניית המקטע באזור "עמק רפאים", יקבלו התושבים ובעלי העסקים בסביבה התראה של 4 חודשים לפחות. זאת בניגוד להנחיה שחלה עד כה להתראה של 10 ימים בלבד, וזאת בכדי שציבור יוכל להתכונן לתקופת העבודות שצפויה לארוך כ-3-4 שנים.
ההחלטה ניתנה לאור פניית בעלי נכסים ברחוב שהוגשו לוועדת המשנה להתנגדויות. בהחלטה נכתב כי, "פרק הזמן המינימלי ליידוע הציבור לפני תחילת ביצוע העבודות מכוח תוכנית זו יהא ארבעה חודשים (ולא עשרה ימים, כמוצע בתוכנית המופקדת)". הוועדה הוסיפה, כי במסגרת היידוע, תימסר הודעה בין היתר למינהל הקהילתי בכדי שיעדכן את תושבי האזור וכן ייתלו שלטים בעניין בנקודות מרכזיות לאורך הרחוב. וועדת המשנה סייגה החלטה זו, וקבעה כי בסמכות מהנדס העיר ירושלים לצמצם את פרק הזמן המינימלי ליידוע הציבור ל-3 חודשים, לכל היותר.
כן הועלו טענות בוועדה כי תוכנית המתאר המוצעת מעניקה ליזמי הפרויקט גמישות רבה מדי ביחס ללוחות הזמנים לביצוע התוכנית, ואינה מביאה בחשבון את נזקי חוסר הוודאות שייגרמו לציבור, כתוצאה מהיעדרם של מועדי ביצוע מחייבים במסגרת התוכנית.
ועדת המשנה, בראשות יו"ר הוועדה המחוזית עמיר שקד, קיבלה את טענת המתנגדים, אשר חלקם יוצגו ע"י עוה"ד אסף ניב, וציינה, כי ברחוב עמק רפאים עסקים ודירות מושכרות המהווים מקור פרנסה לתושבים, אשר חוסר הוודאות התכנוני יגרום להם "נזק רב".
לאור קביעותיה, קיבלה הוועדה את הטענה כי יש לצמצם חוסר וודאות זה ובהתאם קבעה, כי "הזמן המרבי לביצוע עבודות התשתית להקמת המסילה (היינו, שלב "אינפרא 1" המבוצע ע"י עיריית ירושלים) מכוחה של תוכנית זו הוא 4 שנים החל מיום תחילת ביצוע העבודות...(ו)בסמכות הוועדה לאשר הארכה של עד שישה חודשים עבור מועד זה". עובר להחלטת הוועדה, הגמישות שנקבעה בתוכנית המקורית התייחסה לתקופה מקסימלית של 15 שנים לביצוע התוכנית.
עו"ד אסף ניב / קרדיט צילום: יעל אילן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.