דירקטוריון yes קיבל החלטה אסטרטגית להפסיק ולשדר על גבי הלוויין. ההחלטה הפורמלית הייתה באוויר כבר חודשים ארוכים, אך הפעם הוחלט שצריך החלטה פורמלית שתכניס את המערכת לעבודה מסודרת לביצוע. כבר לפני מספר חודשים המליצה חברת הייעוץ מקינזי ל-yes על מעבר מסודר לשידור על גבי האינטרנט בצורה הדרגתית ומסודרת, וכעת ההחלטה עוברת לפסים ביצועיים.
ההחלטה על העברת שידורי yes על גבי האינטרנט היא תהליך שדורש זמן רב של היערכות, ועלויותיו כבדות מאד. החברה ציינה כי הפרויקט ייקח מספר שנים, וסביר להניח שהוא כרוך בד-בבד עם פרויקט הסיבים האופטיים של בזק.
נדגיש כי המעבר של yes לשידורים על גבי האינטרנט קצת יותר מורכב מאשר השידורים של סלקום או של פרטנר על גבי האינטרנט. היקף המנויים וכמות התוכן המשודרת ב-yes היא עצומה, וללא מעבר לסיבים אופטיים, לרשת של בזק יהיה קשה לעמוד בעומס נוסף של 600 אלף בתי-אב שעוברים לראות שידורי ברודקאסט.
שוב נציין כי הכתובת הייתה על הקיר כבר זמן רב, וכבר לפני מספר חודשים כאשר דירקטוריון בזק החליט לקצר את תקופת ההסכם עם חברת חלל, היה ברור מה הכיוון.
■ השוק האמריקאי מסמן את המגמה העולמית: הצופים נוטשים את הטלוויזיה המסורתית
אחת הבעיות הכבדות במעבר הוא הצורך להחליף ממירים לכל הלקוחות. ההמלצה של מקינזי בעניין הייתה להעביר את הלקוחות באופן מדורג תוך כדי ביקורי טכנאים שבאים ללקוחות כבר בשלב של טיפולים בתקלות. למעבר יהיו השלכות כלכליות כבדות מאד ולאורך שנים על yes.
נציין כי בעקבות החלטת yes על המעבר משידור לווייני לשידור באינטרנט, מניית חלל תקשורת צוללת עם פתיחת המסחר במעל 9%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.