עימות פומבי ראשון בין מנכ"ל קבוצת אסם הטרי, אבי בן-אסאייג, לבין ועד העובדים של החברה. בהמשך לאתמול, גם היום נמשכים הצעדים הארגוניים של עובדי קבוצת אסם, כשעובדים בחברה הפגינו מול משרדי ההנהלה בשוהם וזאת לטענתם על רקע חשש כי בכוונת החברה לבצע "שינויים מרחיקי לכת בתנאי העסקתם", כשבהסתדרות טוענים היום לחשש מ"פיטורים המוניים ושינויים מבניים משמעותיים". עם זאת, על פי גורמים בסביבת החברה, פיטורים המוניים אינם עומדים על הפרק, כשמדובר בשינוי שנוגע ל-28 עובדים שמועסקים במחלקת הסחר, כשמתוכם מספר חד סיפרתי של עובדים עשוי לעזוב את החברה.
בשעות הצהריים המוקדמות הפגינו היום עובדים מול משרדי ההנהלה בשוהם. בהסתדרות טוענים כי מדובר על למעלה מ-200 עובדי חטיבת הסחר של אסם, אולם בסביבת החברה גורסים כי מדובר על כ-50 עובדים בלבד. לפי טענות ההסתדרות הכללית, העובדים מוחים על מהלכים אשר אותם הם מגדירים כ"חד-צדדיים", ואשר לטענתם "יפגעו קשות בפרנסתם ובביטחונם התעסוקתי".
הפגנת עובדי אסם / צילום: דוברות ההסתדרות
כך או כך, לפי גורמים בחברה, אסם אינה עומדת בפני שינוי ארגוני רוחבי, כי אם בפני שינויים נקודתיים במערך הסחר שעוסק בשוק המאורגן (הסופרמרקטים בשוק הפרטי) בתוך חטיבת הסחר. המערך שכולל כיום כ-28 מנהלים יעבור שינוי מבני כשבמסגרתו כ-7 מהעובדים יעברו לתפקיד מנהלי לקוח במחלקת הסחר, 14 ישמשו כמנהלי שטח, וכ-7 נוספים יעזבו את המערך, וידרשו לשנות תפקיד או לעזוב את החברה. ככל הידוע, חלקם כבר הסדירו מעבר לתפקיד חלופי, אך ייתכן שאחדים מהם יאלצו לעזוב את החברה במסגרת פיטורים שמוגדרים כ"הליך פרישה מרצון".
בהסתדרות מציינים כי נשלח היום מכתב חריף למנכ"ל אסם סחר ניר מטוסביץ, אשר בו נטען "נעשו ניסיונות של החברה לשבור את שביתת העובדים", וכי "הנהלת החברה בוחרת לנהוג בחוסר רגישות, ובאמצעות כוחות אבטחה ונציגיה הבכירים מונעת מהעובדים כניסה לבניין לטובת צרכיהם הבסיסיים".
את המכתב שלח מ"מ יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו, למנכ"ל אסם סחר ובו נטען כי "לנציגות העובדים התברר שאסם פועלת באופן פסול ומעסיקה ברגעים אלו עובדי קבלן חיצוניים לבצע את עבודת הסדרניות השובתות". עוד כותב בלו "אנו רואים פעולה זאת של החברה בחומרה רבה. הנכם נדרשים לחדול לאתר מהכנסת עובדים חלופיים לעובדים ששובתים... במטרה לסכל את השביתה תוך פגיעה קשה בחופש ההתארגנות ובזכותם של העובדים לשבות - ובניגוד לדין".
מאסם נמסר היום בתגובה כי "אין שום סיבה לצעדים אירגוניים ושיבוש העבודה שנוקטים חלק מעובדי הסחר. אסם הבהירה בדיאלוג פתוח ושקוף שלא מתוכננים שינויים ארגוניים בשוק הפרטי או במערך הסדרניות והנציגות. נהפוך הוא, החברה נמצאת בתהליכי גידול והרחבה. בימים אלה אנו עמלים על גיוס כ-150 עובדים לתפקידים שונים בקבוצת אסם וצופים גידול גם במספר הסדרניות בחטיבת הסחר".
עוד נמסר כי "במענה לשינויים בשוק המאורגן הוחלט על שינוי מינורי ביותר בסקטור מנהלי המכירות האזוריים המונה 35 מנהלים בלבד, מתוך 1100 עובדי חטיבת הסחר. מרבית המנהלים יישארו בתפקידם וחלק קטן ישובצו בתפקידים אחרים בחטיבת הסחר ויוכלו לרכוש מיומנויות עדכניות. לגבי המנהלים הבודדים להם לא יימצא תפקיד בפעילות הסחר, נעשה ככל הניתן על מנת למצוא תפקיד בכלל קבוצת אסם. אם יהיו מנהלים בודדים שלא ימצא להם תפקיד מתאים, נדאג להם במסגרת הסכם פרישה הוגן. הועד נוקט בצעד קיצוני ומיותר שאינו עולה בקנה אחד עם השינוי המזערי שבו מדובר ועם המסורת והמחויבות של אסם לפעול לטובת העובדים תוך יצירת תנאי העסקה הוגנים וביטחון תעסוקתי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.