המסחר בשוקי העולם צפוי להיפתח מחר על רקע המשך עונת הדוחות הכספיים, ונוכח נתוני מאקרו חיוביים, כמו דוח התעסוקה, שתדלקו את המדדים המובילים בוול סטריט לרמת שיא היסטורי. ביום שישי האחרון מדד הנאסד"ק זינק ב-1.6%, הדאו ג'ונס עלה ב-0.75% ומדד S&P 500 עלה בכ-1%.
בשבוע החולף, בצד החיובי, ביום שישי האחרון פורסם דו"ח התעסוקה לחודש אפריל בארה"ב, והציג תוספת המשרות שהכתה משמעותית את התחזיות - 263 אלף משרות לעומת תחזית לתוספת של 190 אלף משרות. בכך תוספת המשרות הממוצעת מתחילת השנה חזרה אל מעל לרמת ה-200 אלף. כמו כן, שיעור האבטלה ירד לרמה של 3.6% - שפל של 50 שנה.
בצד השלילי השבוע, בארה"ב בלטה ההאטה במדד הייצור של ה-ISM לשפל של שנתיים וחצי, וכן נרשמה עלייה מתונה מהחזוי במדד ה-ISM למגזר השירותים.
הנה כמה מהאירועים שצפויים לרכז עניין השבוע בשווקים.
1. שיחות הסחר: הסכם מהיר - OUT?
שיחות הסחר בין נציגי ארה"ב וסין יתחדשו ביום רביעי השבוע, לאחר מהמורה שנרשמה בסוף השבוע האחרון כאשר פחתה הציפייה לחתימה על הסכם מהיר. טראמפ אמר כי הוא מצפה להסכם כבר השבוע, ומעניין יהיה לראות אם הוא יעמוד יחד עם נשיא סין שי ג'י פינג על הפודיום לטקס החתימה או שמא לוח הזמנים לשיחות יוארך.
המשא ומתן בין הצדדים שחודש ביום שלישי האחרון חשף כי ארה"ב דורשת להשאיר חלק מהמכסים שהוטלו על כנם לעת עתה. ביום שישי האחרון סגן נשיא ארה"ב, מייק פנס, אמר כי טראמפ "יעמוד איתן" בדרישותיו לשינויים מבניים בשיטות הסחר של סין, והסרת תעריפי ארה"ב על סחורות סיניות תהיה חלק ממנגנון לאכיפת כל עסקה עם בייג'ינג.
טראמפ חזר על המנטרה בה החזיק לאורך השבועות האחרונים, ואמר בשישי כי שיחות הסחר מתקדמות יפה. לדבריו, שני הצדדים קרובים לסגור עסקה היסטורית. "מעולם לא לקחנו 10 סנט מסין, ועכשיו אנחנו לוקחים מיליארדים ומיליארדי דולרים", אמר טראמפ.
לדברי רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם מקבוצת אקסלנס: "שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין הביע שביעות רצון להתקדמות המשא ומתן עם סין בנושאים של סחר החוץ אך בצד האמריקאי עדיין מסייגים כי בכל רגע הם מוכנים לנטוש את משא ומתן. מנוצ'ין מעריך כי תוך מספר שבועות תתבהר התמונה הסופית לכאן או לכאן. גוברות הערכות כי הצדדים יגיעו להסכם עד ה-10 למאי והשווקים בציפייה דרוכה לכך".
2. נתוני האינפלציה בארה"ב
הנתון החשוב של השבוע הקרוב יפורסם דווקא בסופו. ביום שישי בארה"ב יפורסם מדד אפריל, וניתן יהיה לראות אם חוסר הדאגה של הפד מהאינפלציה בטענה כי מדובר בגורמים אירעיים, עומדת עם המציאות.
כלכלני בנק לאומי כתבו הבוקר בסקירתם השבועית, כי "אחד המדדים המועדפים על ידי הפד לבחינת סביבת האינפלציה הוא מדד מחירי הליבה של ה-PCE. בשנים האחרונות, מדד זה הגיע לשיא של עלייה ביולי 2018 בשיעור של 2.04%. מאז, הוא ירד ב-48 נקודות אחוז ל-1.55% לאחרונה, ויצר השקפה חזקה בשווקים שהבנק הפדרלי נכשל בהשגת יעד האינפלציה ולכן הפחתות ריבית משמעותיות צפויות בעתיד הלא רחוק. סביר יותר שהבנק הפדרלי יגיב בהפחתות ריבית רק אם תהיה חולשה רחבה ומתמשכת במחירי מוצרים ושירותים רבים, במקום חולשה משמעותית בקטגוריה אחת או שתיים בסל המדד הרלוונטי. הפד הותיר, כצפוי, את הריבית ללא שינוי השבוע אך שלח מסר לשווקים כי הורדות ריבית כרגע לא על הפרק. גם מכלול נתוני המאקרו חיובי ותומך ביציבות ריבית הפד לאורך שנת 2019 כולה. הפד רואה בירידה בסביבת האינפלציה בארה"ב דבר זמני".
3. נתוני מאקרו באסיה ובאירופה
באירופה יפורסם מחר מדד ה-PMI המשולב למגזרי השירותים והתעשייה.
בסין יפורסמו נתוני הסחר חוץ של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, לאחר שהחודש שעבר צומצם הפער המסחרי מול ארה"ב.
ביום רביעי, נגיד הבנק המרכזי של אירופה, מריו דראגי, צפוי לשאת נאום.
בטוקיו מחר (יום ב') לא יתקיים מסחר בשל חופשת "יום הילדים", ובבריטניה לא יתקיים מסחר בשל חופשת הבנקים של תחילת חודש מאי. בשתי הבורסות, בטוקיו ובלונדון, המסחר ישוב לפעילות סדירה ביום שלישי.
4. שבוע מסחר מקוצר בשוק המקומי
ההסלמה הביטחונית תעמוד במוקד האירועים השבוע, כאשר לפני דקות דווח על שני הרוגים כתוצאה מפגיעה באשקלון.
בבורסה בת"א יתנהל שבוע מסחר מקוצר: ביום רביעי, יום הזיכרון, ובחמישי, יום העצמאות, לא יתקיים מסחר בבורסה.
מחר, יפורסמו נתוני השכר הממוצע ומספר משרות השכיר לחודש פברואר; ביום שלישי יפורסמו נתוני הרכישות בכרטיסי אשראי לחודש מרץ.
נוסף על כך, יפורסמו ביום שלישי נתוני סקר מגמות בסקטור העסקי לחודש אפריל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.