המסחר בת"א הסתיים במגמה מעורבת; גולף זינקה ב-15%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3%, מדד ת"א 125 ננעל כמעט ללא שינוי, בירידה של 0.04% ומדד ת"א 90 עלה ב0.7% • נאוויטס דיווחה על מזכר הבנות לרכישת 30% מהזכויות ברישיונות תגלית הנפט Sea-Lion באיי פוקלנד • מניית מור השקעות זינקה ב-18% • טיב טעם קפצה ב-5% לאחר שקיבלה היתרי פתיחה בשבת בתל אביב • עדיקה פרסמה הערכות מקדמיות לגבי ההכנסות ברבעון הרביעי וטסה ב-23%; מניית בעלת השליטה גולף זינקה • סאפייאנס תרכוש חברה גרמנית המציעה פתרונות דיגיטליים לחברות הביטוח

חנות הדגל החדשה של גולף & קו, בני ברק / צילום: שי אפשטיין
חנות הדגל החדשה של גולף & קו, בני ברק / צילום: שי אפשטיין

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:25

יום המסחר בבורסה של תל אביב הסתיים במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 ירד ב-0.3%, מדד ת"א 125 ננעל כמעט ללא שינוי, בירידה של 0.04% ומדד ת"א 90 עלה ב0.7%. מדד הבנקים איבד 1.2% ומדד ת"א SME60 עלה ב-1.4%.

16:40

המדדים המובילים בתל אביב רושמים ירידות שערים קלות של עד 0.3%. 

מניית טיב טעם  עולה בכ-5.5%, לאחר שהרשת הודיעה כי קיבלה מעיריית תל אביב היתר להפעלת 12 מסניפי הרשת בעיר בשבתות.

15:00

יום המסחר השלישי לשבוע זה מתנהל בנטייה חיובית מתונה בבורסת תל אביב, עם שינויים קלים בשני מדדי המניות המובילים. בארה"ב, החוזים העתידיים על מדדי המניות מצביעים אחר הצהריים על נטייה חיובית הצפויה לקראת פתיחת המסחר שם.

מנתוני בורסת תל אביב עולה כי מחזור המסחר היומי הממוצע בחודש דצמבר 2019 הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל - גבוה בכ-7% מהממוצע היומי בנובמבר 2019, שעמד על כ-1.4 מיליארד שקל, וגבוה בכ-17% מהממוצע היומי השנתי, שעמד על כ-1.3 מיליארד שקל. 

במבט על השנה האזרחית שהתחילה בימים האחרונים, בדיסקונט ברוקראז' סבורים כי "חגיגת הריביות הנמוכות בעולם ובישראל תמשיך לתמוך בשווקים בחו"ל, ובמקביל גם בשוק המקומי". עם זאת, הוסיפו כי "לאור צפי להאטה בצמיחה בישראל, וכן לאור תמחור החברות, אנו מעריכים כי העליות יהיו מתונות, ולא דומות בסדר גודלן לאלה שראינו ב-2019". הצפי של דיסקונט ברוקראז' הוא לעלייה של עד 10% שיציג השוק המקומי בסיכום 2020.

עוד ציינו בדיסקונט ברוקראז' במבט קדימה כי "הבחירות בארה"ב עם תום השנה צפויות להביא לשינויים במדדים בחו"ל, וכתוצאה מכך להשפיע גם על ישראל, וזאת להערכתנו, אף מעבר לשינויים הפוליטיים בזירה המקומית. אמירה זו מתחדדת בהתייחס לסקטורים בעלי זיקה לחו"ל - בין השאר, סקטור הפארמה". בדיסקונט ברוקראז' גם סימנו ענפי פעילות עדיפים, וציינו כי "על רקע צפי להמשך תשואות נמוכות, ממליצים על ענף הנדל"ן, בדגש על משרדים ויצרניות ערך". הם הוסיפו כי "ענף בתי הזיקוק צפוי ליהנות ב-2020 מרגולציה חדשה ומשינויים בהנהלות של החברות".

בצד השלילי במדד ת"א-35, מניית דלק  נחלשת היום 2%-3%, והמניות הדואליות של פריגו , לייבפרסון  ואיי.אפ.אפ  ירדו בכ-1%.

בין העולות במדד המוביל, מניית אופקו הלת'  מתחזקת בכ-2%, ומניות אמות  ובעלת השליטה בה, אלוני חץ , עולות ב-1%-2%. מניית בזן  מרכזת היום מחזור מסחר ער, שבו מתחזקת בכ-1%. עוד במסחר היום, מניות נכסים ובנין  ופורמולה מערכות  מרכזות מחזורי מסחר ערים, עם עליות של 1%-2%.

מניית מור  בית השקעות קופצת היום בכ-15% במחזור מסחר גדול מהרגיל, על רקע צפי בשוק לתשואות גבוהות בקופות הגמל וההשתלמות של בית ההשקעות - פעילות חדשה שאליו נכנס בשנה שעברה. עם העליות היום השלימה מניית מור בית השקעות את הכפלת ערכה בתוך שנה.

חברת האופנה עדיקה סטייל  פרסמה "הערכות מקדמיות להיקף ההכנסות מפעילות ברבעון הרביעי של 2019", ומנייתה זינקה בכ-20%. מניית גולף , בעלת השליטה בעדיקה, קופצת בכ-10%. 

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום יציבות, ואילו במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה חיובית. 

12:35

המסחר בתל אביב מתהלך בעליות בהמשך לעליות שנרשמו אתמול בניו יורק. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1%, ת"א 90 מטפס ב-0.5%, ומדד הבנקים מאבד 0.5%.

חברת עדיקה סטייל פרסמה הערכות מקדמיות (לא סקורות ולא מבוקרות) בנוגע לתוצאות הרבעון הרביעי לשנת 2019, ולפיהן ההכנסות ממגזר הפעילות הבינלאומי במהלך הרבעון האחרון של השנה החולפת צפוי לעמוד בטווח שבין 11.7 ל-12.7 מיליון שקל. בהתאם להערכותיה המקדמיות סך ההכנסות מפעילות עדיקה צפוי לעמוד בטווח שבין 45 ל-48 מיליון שקל ברבעון הרביעי.

נאוויטס  דיווחה על הסכם הבנות עם Exploration Oil Premier Limited Production ,חברת נפט וגז ותיקה הנסחרת בבורסת לונדון תחת הסימול PMO, ועם Rockhopper Exploration, חברת נפט-גז הנסחרת בלונדון תחת הסימול RKH, לרכישת 30% מהזכויות ברישיונות תגלית הנפט הימית Sea-Lion שבאיי פוקלנד.

11:56

חברת סאפיינס  דיווחה היום כי חתמה על הסכם לרכישת חברת sum.cumo - ספקית טכנולוגיה גרמנית המציעה פתרונות דיגיטליים בעיקר לחברות הביטוח, בתמורה לכ-28.4 מיליון אירו.

10:55

מור השקעות בולטת בזינוק של 14%, פרוטליקס קופצת ב-8.1%, פריון עולה ב-6.2%, ובאטפ קופצת ב-6.5% על רקע ההודעה על הסכם מסחרי ראשון למכירת מערכת הדיאגנוסטיקה מוגנת הפטנטים של חברת הבת אדור: ההסכם הוא עבור זיהוי מנינגיטיס הגורם לדלקת קרום המוח.

09:45

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בעליות בהמשך לעליות הקלות שנרשמו אמש בניו יורק, במה שנראה כמו התפוגגות אפקט סולימאני. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 מטפס ב-0.5%, ומדד הבנקים מוסיף 0.2% לערכו.

אלביט מערכות  דיווחה על זכייה בחוזה ראשון בהיקף של 31 מיליון דולר ממשרד הביטחון הישראלי לאספקת מערכות חץ דורבן.

08:00

יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר (ג') בהמשך ליציבות שנרשמה אמש בוול סטריט, במה שנראה כהתפוגגות אפקט סולימאני לעת עתה, כך המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בטריטוריקה הירוקה.

המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה בפתיחה, כך אופקו חוזרת עם פער חיובי של 3.1%, טאואר חוזרת עם פער חיובי של 0.7%, טבע חוזרת עם פער חיובי של 0.5%%. אתמול דווח כי חברת התרופות טבע תשלם 54 מיליון דולר על מנת ליישב תביעה כי החברה שילמה לרופאים על מנת שייספקו מרשמי תרופות מסוג קופקסון ואזליקוט.

בנק ישראל צפוי להכריז ביום חמישי הקרוב על גובה הריבית. כלכלני מיטב דש צופים כי הריבית תיוותר ללא שינוי.

אתמול במסחר בתל אביב מדד ת"א 35 איבד 0.26%, מדד ת"א 90 איבד 1.1%, ומדד הבנקים השיל 0.2%.

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מציין בסקירתו השבועית כי "ללא שינוי בכלכלה ועלייה ברווחיות החברות, מכפילי הרווח ממשיכים לעלות. כל העלייה של שוק המניות האמריקאי בשנת 2019 משקפת עלייה במכפיל הרווח בלי שום גידול ברווחיות החברות, התפתחות חסרת תקדים בעשור האחרון. קצב הגידול של מכפיל הרווח החזוי של מדד S&P 500 בשנת 2019 היה אחד הגבוהים ב-30 השנים האחרונות. קצב דומה או גבוה ממנו נרשם רק כאשר המשק האמריקאי יצא מהמיתון בשנים 1991, 2002 ו-2009 ובמחצית השנייה של שנות ה-90, כאשר המכפיל הגיע לרמות של 25-20 בתקופת הדוט.קום העליזות".

עוד הוא מציין כי "כמובן שהריבית עמדה אז ברמות של כ-5% לעומת 1.5% היום, מה שמשמש לעתים כהצדקה לעלייה מהירה של מכפילי הרווח במחזור הנוכחי. אולם, שוכחים גם לציין שהמשק האמריקאי צמח במחצית השנייה של שנות ה-90 בקצב של 5%-4% ולא בקצב הנוכחי של 2% עם גירעון ממשלתי ענק. אין בינתיים סימנים ברורים שההאטה בצמיחה העולמית נבלמה. גם השווקים לא בטוחים בכך. בינתיים, השווקים הופכים למאוד יקרים, כך שהסיכון למשקיעים באפיק המנייתי נותר גבוה יחסית".