סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
מאיפה הכסף לתוכניות הממשלה? דודי רזניק מלאומי שוקי הון על גיוס החוב ל-100 שנה שהשלים האוצר; שירה אחיעז מאיי.בי.איי תדבר על חברות המזון והאופנה בצל הקורונה - הצטרפו לשידור החי
המסחר בבורסה ננעל היום (ד') בירידות חדות במדדי המניות, על רקע מגמה שלילית מובהקת בבורסות אירופה וארה"ב. מניות הבנקים והביטוח בלטו בירידות. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל.
עוד בלטו בירידות חדות מניות נאוי , פתאל החזקות , ביג , בזן ומיטב דש.
16:10
נמשכות הירידות החדות בבורסה, לקראת פתיחה שלילית מובהקת בוול סטריט. מניות הבנקים מובילות את הירידות, עם צניחה של 4.4% במדד הבנקים.
גם מניות הביטוח בולטות בירידות חדות, בהובלת הראל , מנורה מבטחים וכלל ביטוח.
15:00
יום המסחר הרביעי לשבוע והראשון לחודש אפריל מתנהל בירידות שערים משמעותיות, שממשיכות את כיוון השוק מחודש מרץ, אותו סיכמה הבורסה המקומית בצלילה של 17%.
החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על מגמה שלילית לקראת פתיחת המסחר שם ומגמה שלילית מאפיינת את המסחר גם בבורסות הבולטות באירופה.
ברקע לכיוון השלילי היום עומדים בין היתר דברים ברוח פסימית מצד נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בנוגע להשלכות העשויות להיות להתפשטות וירוס הקורונה בארה"ב.
כאמור, חודש מרץ היה מהגרועים לשוקי ההון בארץ ובעולם, והדבר בא לידי ביטוי גם בפידיונות חסרי תקדים בשוק קרנות הנאמנות, שלפי בית ההשקעות מיטב דש היה "הגרוע ביותר שידעה תעשיית הקרנות מאז ומעולם".
בראש ובראשונה מדובר במציאות חריגה שהביאה לגריעה של כמעט שקל שלם מכל עשרה שקלים שנוהלו בחיסכון לטווח ארוך של הציבור בתוך חודש אחד. במיטב דש העריכו היום כי במרץ 2020, ולמרות ש"היומיים האחרונים של החודש צמצמו את מגמת הירידה", "רשמו קופות הגמל הכלליות תשואה שלילית ממוצעת של כ-9.3%". עוד העריכו בבית ההשקעות שנמנה על שחקני הגמל הגדולים בשוק, כי טווח התשואה השלילית בחודש מרץ עמד על תשואה שלילית של 8% עד מינוס 11%.
עוד ציינו במיטב דש כי "קופות הגמל המנייתיות השיגו תשואה שלילית של כ-17.9% בטווח תשואה שלילית של 14% עד תשואה שלילית של 21%".
בשקלול התשואות שנרשמו בינואר ופברואר השנה, שהחלו במגמה של עליות שהתהפכה באמצע פברואר, יוצא להערכת מיטב דש כי "ברבעון הראשון של השנה הקופות הכלליות השיגו תשואה שלילית של כ-11.4% בממוצע".
עוד על פי אומדן בית ההשקעות, בחודש החולף נפדו משוק קרנות הנאמנות המקומי סך של 42 מיליארד שקל, שיחד עם הפסדי התשואה בשווקים הובילו את השוק לשווי של 272 מיליארד שקל לעומת 343 מיליארד שקל בתחילת החודש. מדובר בצניחה גבוהה פי כמה ממה שהיה מוכר בחודשים "גרועים" קודמים בשוק קרנות הנאמנות, כשבמיטב דש מציינים כי "הקורבן העיקרי היה, באופן טבעי, החלק המרכזי בתעשייה, הקרנות המסורתיות האקטיביות שפדו כ-29 מיליארד שקל".
בצד השלילי של מדד ת"א 35 בולטות כמה מניות דואליות, בהן איי.אפ.אפ , לייבפרסון וטבע, שנחלשות בכ-6%-4%.
מניית בזן נחלשת בכ-5% אחרי זינוק תלת-יומי של כ-60%, שנרשם על רקע החלטת בימ"ש בנוגע לפעילות של חברה בת שלה, והמלצה חיובית של בית ההשקעות אי.בי.אי.
מניות הפיננסים שוב בולטות לשלילה, עם ירידות של כ-4%-5% במדדי הבנקים וביטוח פלוס. בין מניות הענף, הפועלים ולאומי יורדות כ-4%-5%. נאוי, פנינסולה ואס.אר אקורד צוללות בכ-8%-10%, מיטב דש ואלטשולר שחם בכ-5%-7%, הראל, מנורה וכלל מאבדות כ-5%.
עוד במסחר, מניית אינטרקיור שבה לבלוט לחיוב ועם עלייה של כ-7%-8% משלימה קפיצה של קרוב ל-80% תוך פחות משבוע.
במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה שלילית, והמסחר באג"ח הממשלתיות מתאפיין במגמה דומה.
14:00
מחריפות הירידות בבורסה בתל אביב בדומה לסנטימנט בשווקים בעולם. מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 מאבדים 3.2% כ"א, מדד הבנקים יורד ב-3.6%.
מליסרון ואיי.אפ.אפ בולטות בירידות של 6.4%, הראל השקעות צונחת ב-6%, בזן ב-5%, הפניקס צונחת ב-4.6%.
מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם ב-850 מיליון שקל בשעה זו.
11:45
המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות, וזאת בדומה לסנטימנט השלילי מעבר לים כאשר באירופה המדדים מאבדים גובה, ובניו יורק החוזים העתידיים מאותתים על ירידות בפתיחת המסחר.
מדד ת"א-35 ומדד ת"א-90 מאבדים ב-2.5%, ומדד הבנקים מאבד שיעור דומה. מדד הביטוח עולה ב-3.5%.
האוצר השלים גיוס חוב באג"ח ממשלתיות לטווחים של עד 100 שנה בשוק הבינלאומי. לדברי דודי רזניק מלאומי שוקי הון: "הגיוס הזה הוא גיוס חלקי למימון הגרעון בנוסף לגיוסים השוטפים שנעשים בכל שבוע. היו ביקושים מאד גבוהים, ואיך שלא מסתכלים על זה זה נותן ציון טוב לכלכלה הישראלית בעת הזו".
"אנחנו נכנסים למצב לא פשוט עם סדר גודל של מיליון מובטלים ועסקים שעלולים להיסגר. יחד עם התמיכה של בנק ישראל, ועצם העובדה שהריבית בישראל נמוכה מאד, עיקר הנטל צריך ליפול על הממשלה בהרחבת התנאים הפיסקליים ולכן טוב שעשה האוצר להנפיק את החוב על מנת לממן את הגרעון", אמר רזניק.
11:00
המסחר בבורסת ת"א מתנהל בירידות שערים של 3.2%-2.7% בשלושת המדדים המובילים.
10:10
המסחר בבורסה של תל אביב נפתח היום באיחור של כחמש דקות ("פתיחה אנגלית"), בירידות חדות של כ-3% במדדים המובילים.
מניית איי.אפ.אפ , שחזרה אמש עם פער שלילי של 5% מניו יורק, נחתכת בשיעור דומה ומובילה את הירידות במדד ת"א-35. בזן ולייבפרסון מאבדות כ-4%. פתאל החזקות נסחרת נגד המגמה ומטפסת בכ-2%, והיא גם המניה היחידה שנסחרת היום בטריטוריה הירוקה במדד המוביל.
מדד הביטוח רושם היום ירידה חדה של 3.5%, והבנקים מאבדים כ-2.5%
האוצר בהובלת החשב הכללי, רוני חזקיהו, השלים אמש גיוס בינלאומי של 5 מיליארד דולר בשלוש סדרות של איגרות חוב. בבנק לאומי מתייחסים הבוקר לתוכנית הכלכלית של משרד האוצר, ולצעדי בנק ישראל להתמודדות עם משבר הקורונה. "בחינת שני אמצעי המדיניות שהופעלו עד כה - המדיניות התקציבית והמוניטרית - מלמדת כי בנק ישראל סיפק עד כה מענה הולם ומיידי למשבר הקורונה, בצורה של הפחתת דרישות ההון מהבנקים, תוכנית של רכישות אג"ח, מכרזי החלף ועוד. מנגד, החלק של משרד האוצר בתכנית הסיוע, שאמור להיות המשמעותי בהשפעתו, נראה מצומצם ולא מספיק. להערכתנו, יש צורך מיידי בשיקוף מלא לציבור של מכלול חבילת הצעדים שהוצגה, תוך הרחבת הסיוע לסקטור העסקי, ובעיקר לעסקים קטנים ובינוניים שמעסיקים חלק גדול מהמועסקים במשק".
עוד אומרים בבנק, כי "תוכנית הסיוע של הממשלה כוללת מרכיב קטן יחסית של מעורבות תקציבית ישירה, תוך התמקדות מצומצמת בצעדים הנחוצים להאצת היציאה מהמשבר. ייתכן שיידרשו צעדים נוספים בהמשך. מכלול הצעדים אינו מספיק בעת הנוכחית, ומתמקד בהקלה מסוימת למשקי הבית שכבר נפגעו מהמשבר, תוך מתן סיוע קטן מדי לסקטור העסקי, זאת ללא מענה הולם לטובת צמצום הפגיעה בהמשך".
07:00
המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע הירידות שנרשמו אמש בוול סטריט. יום המסחר התנהל בתנודתיות, והירידות התחזקו לקראת הסגירה. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.8%, מדד נאסד"ק נחלש ב-0.9%, ומדד S&P 500 איבד 1.6%.
מבין המניות הדואליות במדד ת"א 35, איי.אפ.אפ חוזרת עם פער ארביטראז' שלילי של 5%, כיל, לייבפרסון ונייס עם פער שלילי של כ-3% וטבע עם פער שלילי של 2.5%.
האוצר בהובלת החשב הכללי, רוני חזקיהו, השלים אמש גיוס בינלאומי של 5 מיליארד דולר בשלוש סדרות של איגרות חוב. הגיוס הושלם בהצלחה, למרות שבוצע בעיצומו של משבר כלכלי עמוק, ולאחר שלפני כשבועיים מכרו משקיעים זרים אג"ח של ממשלת ישראל בהיקפים גדולים מאד. במוקד הגיוס עמדה סדרה ראשונה מסוגה של אג"ח ל-100 שנה שעליה תשלם ממשלת ישראל ריבית שנתית של 4.5%.
אתמול (ג') הסתיים המסחר בתל אביב בעליות, לאחר יום תנודתי. מדד ת"א 35 עלה ב -2.5%, מדד ת"א 125 הוסיף 2.2%, ומדד ת"א 90 התחזק ב-3.25%. מדד הביטוח טיפס ב-3.3%, מדד הנפט והגז זינק ב-4.9%, ומדד הנדל"ן עלה ב-4.3%.
בורסות אירופה ננעלו בעליות, אך רשמו את הרבעון הגרוע ביותר מאז 1987. בפרנקפורט מדד דאקס עלה ב-1.3%, בלונדון פוטסי 100 קפץ ב-1.8% ובפריז קאק 40 התחזק ב-0.4%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 1.3%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.