האקזיט של משפחת רימוני: קרן פימי רוכשת מחצית ממניות השליטה בחברה

העסקה - בפרמיה של 20% על מחיר השוק - תעביר לידי הקרן 37.5% ממניות רימוני • לילך אשר-טופילסקי, שתמונה ליו"ר החברה מטעם פימי: "רימוני תעשיות היא בעלת ידע ייחודי בתחום מוצרי הפלסטיק ונחשבת מובילה בתחומה"

לילך אשר טופילסקי / צילום: תמר מצפי
לילך אשר טופילסקי / צילום: תמר מצפי

 

קרן פימי, בניהולו של ישי דוידי, מרחיבה את השקעותיה בתחום תעשיית הפלסטיק ומצטרפת לגרעין השליטה בחברת רימוני תעשיות . היום דיווחה פימי כי חתמה על הסכם לרכישת מחצית ממניות השליטה ברימוני תעשיות מידי בני משפחת רימוני, שמבצעים אקזיט מרשים.

במסגרת העסקה תרכוש פימי 37.5% ממניות רימוני תעשיות תמורת 150 מיליון שקל ולפי שווי חברה של 400 מיליון שקל. לאחר השלמת העסקה תיוותר משפחת רימוני עם החזקה של-37.5% ממניות רימוני תעשיות, ושני הצדדים ישלטו בחברה במשותף.

מהודעתה של פימי עולה, כי היא תרכוש ממשפחת רימוני 3.15 מיליון מניות רימוני תעשיות במחיר של 47.6 שקל למניה, המשקף פרמיה של כ-20% ביחס למחיר שבו סיימה המניה את יום המסחר אתמול (א'). כחלק מהעסקה חתמו קרן פימי ומשפחת רימוני על הסכם שליטה משותפת, אשר ייכנס לתוקפו במועד ההשלמה ולאחר התקיימות התנאים המתלים על פי ההסכם, לרבות אישור הממונה על התחרות.

בתגובה להודעה זינקה היום מניית רימוני תעשיות בכ-30% למחיר של מעל 50 שקל, הגבוה ממחיר העסקה. טרם העסקה עלתה המניה בכ-12% מתחילת 2020, ובחמש השנים האחרונות היא מניבה תשואה של כ-190% (כולל העלייה היום).

לדברי מנכ"ל החברה, דני רימוני, "כניסת קרן פימי כשותפה מהווה הבעת אמון חשובה בפעילות החברה ועובדיה. אני בטוח שהניסיון העשיר והמוניטין החיובי של קרן פימי יתרמו בצורה משמעותית להאצת קצב הצמיחה ופעילותה של החברה בארץ ובעולם".

לילך אשר טופילסקי, שותפה בכירה בקרן פימי, תתמנה לתפקיד יו"ר רימוני תעשיות לאחר השלמת העסקה. את החברה ימשיך להוביל המנכ"ל דני רימוני, שהתחייב להישאר בתפקידו עוד חמש שנים לפחות.


מעניקה ללקוחות חבילה כוללת

רימוני תעשיות היא חברה משפחתית שהוקמה בשנת 1954 בידי יותם רימוני ונשלטת כיום בידי שלושת בניו: גדי, רפאל ודני רימוני. החברה עוסקת בתכנון, פיתוח, ייצור והרכבת מגוון רחב של רכיבי פלסטיק מדויקים בטכניקה של הזרקה תרמו-פלסטית, ובייצור תבניות להזרקת מוצרים מפלסטיק, למגוון רחב של שווקים, בארץ ובעולם, ביניהם שוק הרכב, הרפואה, הצריכה והמזון.

מפעליה של רימוני תעשיות ממוקמים במודיעין ובקריית שמונה, ומשרדי הפיתוח והתכנון בנשר. החברה מעסיקה כ-400 עובדים ומעניקה ללקוחותיה חבילה כוללת, כבר משלב עיצוב ואסטרטגיית מוצר, דרך שירותי פיתוח, הנדסה ותכנון מגוון רחב של מוצרים ורכיבי פלסטיק, עובר להספקת דגמים, תבניות וייצור מוצרים מפלסטיק ועד הרכבת מכלולים משולבים כרטיסים אלקטרוניים, מתכת ורכיבים משלימים שלא בהכרח מפלסטיק.

את הרבעון הראשון של 2020 סיימה רימוני תעשיות עם הכנסות של 41.8 מיליון שקל, ששיקפו ירידה של 12% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בחברה הסבירו את הקיטון במכירות בהחלטה של לקוח עיקרי להגדיל את כושר הייצור העצמי שלו, וכן ירידה משמעותית בשערי החליפין של הדולר והאירו מול השקל.

למרות הירידה במכירות, הציגה רימוני תעשיות ברבעון הראשון עלייה של 2% ברווח הגולמי ל-13.9 מיליון שקל בזכות ירידה בהיקפי הפעילות ובצריכת חומרי הגלם, וכן בזכות קיטון בדמי הניהול המשולמים לבעלי השליטה בחברה. ירידה בהוצאות התפעול סייעה להגדיל את הרווח התפעולי ברבעון הראשון ב-10% ל-10.4 מיליון שקל.

בנוסף, רשמה החברה ברבעון הראשון הכנסות מימון של 1.2 מיליון שקל על רקע השינוי בשערי החליפין ואלה סייע לצמיחת הרווח הנקי ב-30% ל-10.7 מיליון שקל. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת זינק גם הוא בשיעור חד של 23% ל-12 מיליון שקל, בזכות העלייה ברווחי החברה. את שנת 2019 כולה סיימה רימוני עם הכנסות של כ-168 מיליון שקל ורווח נקי של כ-30 מיליון שקל. 


"ההשקעה - המשך לאסטרטגיה של פימי"

לילך אשר-טופילסקי, שותפה בכירה בקרן פימי, אמרה היום כי "אנו שמחים על השותפות עם משפחת רימוני. ההשקעה ברימוני תעשיות מהווה המשך לאסטרטגיה של פימי בזיהוי חברות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה".

עוד ציינה אשר-טופילסקי, כי "רימוני תעשיות היא בעלת ידע ייחודי בתחום מוצרי הפלסטיק ונחשבת כמובילה בתחומה. אני משוכנעת כי יחד עם הנהלת רימוני ובשילוב הידע והניסיון שלנו בהשבחת חברות, נצמיח את החברה בשווקים המקומיים והגלובליים".

קרן פימי נוסדה בשנת 1996 והיא קרן ההון הפרטי להשקעות הראשונה והגדולה בישראל עם נכסים מנוהלים של מעל 5.5 מיליארד דולר. הקרן רוכשת שליטה בחברות ומבצעת בהן תהליכי השבחה משמעותיים.

עד כה רכשה הקרן שליטה בכ-91 חברות ומימשה כ-61 מהן בהיקף עסקאות של למעלה מ-5.5 מיליארד דולר. פימי מעסיקה כיום למעלה מ-30 אלף עובדים ופועלת בכ-50 מפעלים בישראל ובעוד עשרות מפעלים וחברות ברחבי העולם.

הקרן השקיעה עד היום במגוון תחומים רחב, הכולל את מרבית ענפי התעשייה, המסחר והשירותים. היא מתמקד בחברות ישראליות ובחברות בעלות זיקה ברורה לישראל, ובין היתר מחזיקה כיום בעמיעד מערכות מים, בקמהדע, בבירד אירוסיסטמס, בגלעם, באימג'סאט, בפולירם, במנועי בית שמש, בנייר חדרה, בג'י וואן, ביוניטרוניקס, ברקח, במגל, בריווליס, בתאת טכנולוגיות, בתדיר-גן ועוד. באחרונה דווח בתקשורת כי פימי מנהלת כיום משא ומתן להשקעה בחברת שיווק המזון דין שיווק וקליה, שבבעלות יגאל אלל.

ווליו בייס מיזוגים ורכישות שימש בנקאי ההשקעות בעסקה. עו"ד שוקי חיון ממשרד מיתר ועו"ד אורן הלפרין ממשרד צלטנר הלפרין פיצ'ון ליוו את העסקה מטעם משפחת רימוני. מטעם קרן פימי ליוו את העסקה עו"ד שרון אמיר, עו"ד עידן לידור ועו"ד אבי עזרא ממשרד נשיץ- ברנדס- אמיר ושות'.