חדשות 13 יעבירו למשטרת ישראל את הסרטון שבו מותקף העיתונאי אבישי בן חיים בהפגנה שהתקיימה בשבת לפני שבועיים מול בית ראש הממשלה ברחוב בלפור, ירושלים. בסרטון נשמעים מפגינים הקוראים לעברו של בן חיים כינויים כמו "גבלס" ואיומים כמו "נגרור את הגופה שלך בטנדרים"; ו-"בן מוות תברח".
מדובר בסרטון שצולם כבר לפני שבועיים, מהטלפון הנייד של בן חיים, בעת שסיקר ביחד עם העיתונאי ברוך קרא את ההפגנות בירושלים. השניים הותקפו על ידי המפגינים כאשר ההתקפה קיבלה סיקור נרחב על ידי הערוץ עצמו, אך הסרטון עצמו לא נכלל בסיקור. כלי תקשורת נוספים וקולגות רבים שיתפו סרטונים אחרים של התקיפה.
אף שהסרטון עם האיומים על בן חיים לא שולב בכתבה ששודרה בחדשות 13 הוא צץ לאחר שבועיים ברשתות החברתיות, כשהעיתונאי יינון מגל העלה אותו לטוויטר. תוך זמן קצר הסרטון הפך לווירלי וזכה לגינויים מעיתונאים רבים המזוהים עם שני הצדדים של המפה הפוליטית.
אולם במקביל היה מי שהעלה תמיהות לגבי האותנטיות של הסרטון - זאת לאור העובדה שהוא הופץ רק שבועיים לאחר האירוע המדובר. גם ההתנהלות של חדשות 13 עוררה תיאוריות קונספירציה: רק אתמול לאחר שכבר הופץ ברשתות הוא שודר גם באתר האינטרנט של חדשות 13, אולם במהדורה המרכזית בטלוויזיה הוא לא שודר, וגם לא אוזכר בשום צורה ואופן .
יום לאחר השידור, ולאחר שבטוויטר התחזקו תהיות לגבי אוטנטיות הסרטון, צייץ המגיש שרון גל תמונת מסך של הסרטון עם התאריך שבו הועבר אליו עלי ידי אבישי בר חיים - ה-15.7 - לפני שבועיים. "לכל המשמיצים", צייץ גל, "שבמקום להזדעזע ולגנות מחפשים את אבישי בו חיים; הנה התאריך שבו נשלח אלי הסרטון - הסיבה ששדרתי אתמול - פשוט לא שמתי לב להודעה ממנו - רדו מהעץ".
גל מסתבר לא היה היחיד אליו שלח בן חיים את הסרטון - חלק מחבריו כמו העיתונאי אלי לוי וגורמים במערכת של איילה חסון קיבלו אותו ממנו גם, אך הסרטון לא שודר בכתבה כלשהי.
סימני השאלה התרבו אף יותר כשעיתונאי ידיעות אחרונות רז שכניק צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "בחברת חדשות 13 בודקים את הטענות שעלו בעניין "סרטון התקיפה" נגד העיתונאי דר' אבישי בן חיים , שלפיהן כביכול אינו אותנטי אלא מבושל לכאורה". התייחסות זאת לצד העובדה שהסרטון לא שודר במהדורת החדשות רק הגבירו את תיאוריות הקונספירציה לפיהן הערוץ לא מגבה מספיק את בן חיים ואי שידור הקלטת היא הבעת אי אמון.
שלא לייחוס טוענים מקורבים כי הסרטון לא שודר כי לא הועבר לצינורות מוסמכים שיכלו להביאו לשידור, ושבמקום להעביר אותו לאחד מששת העורכים האמונים על כך, הועבר הסרטון לכתבים או מגישים וכך נפל בין הכיסאות.
בן שמדובר בטעות טכנית או בתפוח אדמה שלא רוצים להתעסק איתו היום כבר נעמד הערוץ באופן שאינו משתמע לשתי פנים מאחורי בן חיים והבהיר כי הסרט אותנטי לגמרי: "הסרטון הגיע למערכת רק אתמול ומשהגיע הוא נבדק על ידנו ומצאנו שהוא אותנטי לגמרי" נמסר מחדשות 13. "יודגש כי הסרטון לא הובא לידיעת גורמי העריכה במערכת לפני כן ולמעשה נודע לנו על קיומו בדיעבד, בשל ציוץ שלו בטויטר על ידי כתב אחר. כל טענה בנושא מהימנות הסרטון היא מגמתית ואינה נכונה בעליל".
בחברת החדשות הבהירו כי החברה תעביר את הסרטון למשטרת ישראל, במסגרת החקירה על אירועי ההפגנה באותו הערב.
בפוסט שפרסם בן חיים הוא שופך אור על מה שקרה מאז שהותקף ועד פרסום הסרטון. לדבריו הוא חש אווירה מאיימת והסביר שמתוך חשש התקדם במהירות וצילם באמצעות האייפון המוחזק מאחורי הגב. עוד כותב בן חיים כי, כשרואיין למחרת על הקללות שספג ועל ההתקפה האלימה שספג הצוות, הדגיש בכל העת שאסור שהוא יהיה הסיפור ושאי אפשר לגזול מאלפי ישראלים טובים שבאו להביא מחאה דמוקרטית את זכות ההפגנה על ידי התעסקות בשוליים ובהתקפה נגדו. "בהתאם לכך לא ניסיתי לדחוף את הסרטון המבהיר הנ"ל לשידור". לדבריו, "איך שהוא זה התמוסס והסיפור לא עלה, בעיקר באשמתי כי אני לא לחצתי כי לא רציתי להפוך למרכז".
בן חיים טוען שמה שקרה כעת זה מה שהוא מכנה "מסע הסתה" נגדו, שנהיה מסוכן - בעיקר לאחר שידור סדרת הכתבות שלו "המרוקאים החדשים". "ההתקפות הלכו והחריפו, והרגשתי שאין לי ברירה אלא להוציא את הסרטון כדי שאנשים יבינו את המשמעות של הסתה נגד עיתונאי. אני בעד ביקורת חריפה, בוודאי כלפי עיתונאים אבל יש פה מסע הסתה שקרי שמוביל לתגובות מסוכנות ממש".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.