סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:25
יום המסחר בבורסה ננעל במגמה מעורבת במדדי המניות, כשמדד ת"א 35 שומר על יציבות ואילו ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.7%.
מחזור המסחר היה גבוה בהרבה מהממוצע והסתכם בכ-5.9 מיליארד שקל על רקע עדכון מדדי הבורסה.
בעליות חדות בלטו מניות פתאל החזקות , נייס, איסתא , אופקו, אינרום , יוחננוף וקבוצת אשטרום.
מנגד, ירידות בולטות נרשמו במניות נייר חדרה , מיטב דש , בית שמש, דלתא, דלק קידוחים והכשרת היישוב.
16:05
מגמה מעורבת בבורסה כעת. מדד ת"א 35 עבר לעלייה קלה ואילו ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.3 מיליארד שקל.
נזכיר כי היום יחול עדכון מדדי הבורסה.
בשוק המטבעות נסחר הדולר בירידה של כ-0.2% לרמה של כ-3.40 שקלים. האירו נחלש בכ-0.2% ל-4.03 שקלים.
בנק ישראל הודיע היום כי רכש במהלך חודש יולי אג"ח קונצרני בהיקף של 600 מיליון שקל ואגרות חוב ממשלתיות בהיקף של 500 מיליון שקל נוספים. תוכנית רכישת האג"ח הקונצרני שהושקה בתחילת החודש עוררה הדים רבים בשוק. רכישות האג"ח הממשלתי החלו בתחילת משבר הקורונה בסוף חודש מרץ - והחזקות הבנק באפיק זה מגיעות כבר ל-23.9 מיליארד שקל.
14:50
נייס מזנקת ביותר מ-7% לאחר פרסום הדוחות הכספיים. נייס עקפה את התחזיות בדוחות הרבעון השני. החברה הציגה הכנסות של כ-395 מיליון דולר, צמיחה של 3.6% ביחס לרבעון המקביל ולעומת תחזיות האנליסטים להכנסות של כ-392 מיליון דולר. בשורה התחתונה, הרווח הנקי למניה (Non-GAAP) הגיע ל-1.37 דולר, 5 סנטים מעל תחזיות האנליסטים.
גילת זכתה בחוזה לאספקת שירותי תמסורת סלולרית בהיקף מיליוני דולרים עבור מפעילת רשת סלולרית אמריקאית Tier-1. לפי הערכות, מדובר בהיקף של 4-3 מיליון דולר הכנסות על פני 18 חודשים.
13:00
נייס דיווחה על תוצאות הרבעון השני. הרווח הנקי ושיעור הרווח הנקי ברבעון השני של 2020 גדלו ל-44.6 מיליון דולר ו- 11.3%, בהתאמה, לעומת 42.1 מיליון דולר ו- 11.1%, בהתאמה ברבעון השני של 2019. נייס מדווחת על גידול של 30% בהכנסות מענן ברבעון השני של 2020.
11:45
המסחר בבורסה בתל אביב עבר לירידות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.6%, ת"א 90 משיל 0.3% לערכו, ומדד הבנקים מאבד כ-1% מערכו.
מניית לאומי יורדת בכ-1%, אלקטריאון בולטת בירידה של 8% ומשלימה צניחה של 18% מהשיא לאחר גל עליות מתמשך.
בזן מזנקת ב-7% לאחר הדוחות, פתאל מזנקת בכ-6%.
מחזור המסחר מסתכם בשעה זו בכ-480 מיליון שקל.
10:00
המסחר בבורסה בתל אביב נפתח ביציבות על רקע הסנטימנט החיובי מעבר לים, ולקראת עדכון המדדים החצי שנתי שיתקיים היום בנעילה. מדד ת"א 35 ללא שינוי, ת"א 90 עולה ב-0.26%, ומדד הבנקים משיל 0.2%.
בזן פרסמה דוחות ומהם עולה כי החברה רשמה הפסד של 11 מיליון דולר ברבעון השני של השנה. המניה מזנקת ב-6.4%.
באירופה, הבנק המרכזי של בריטניה הותיר פה אחד כצפוי הריבית ללא שינוי ברמה של 0.1%. הבנק צופה ירידה של 20% בתוצר ברבעון השני בהשוואה לרמתו בראשית השנה ואינו צפוי לשוב לרמתו טרום המשבר לפני תום 2021, בעוד האבטלה תעלה ל-7.5% בסוף שנת 2020 מרמה של 3.9% בראשית השנה. עם זאת, הדגיש הבנק המרכזי את הקושי במתן תחזיות ברקע לאי הוודאות הנובעת מהתפרצות הנגיף והתקדמות הטיפול בברקזיט.
5 דברים שכדאי לדעת לפני המסחר בעולם
1. המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בטריטוריה הירוקה, וזאת בהמשך לסנטימנט החיובי שנרשם אתמול בשוקי העולם. המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה למדד הדגל. טבע חוזרת עם פער חיובי של כ-0.9% לאחר שזינקה אמש בוול סטריט בכ-7% לאחר הדוחות הכספיים. נייס חוזרת עם פער שלילי של 0.5% לקראת פרסום הדוחות היום. אורמת חוזרת עם פער חיובי של כ-2% בהמשך לפרסום הדוחות אתמול. פריגו חוזרת עם פער חיובי של 3%.
2. החלטת ריבית בבריטניה. הבנק המרכזי צפוי להכריז היום על גובה הריבית ברקע להתאוששות מהסגר בבריטניה. לצד זאת יפרסם הבנק את המידיניות המוניטרית..איתי יושע, מנהל דסק אופציות מט"ח בחדר המסחר של בנק הפועלים, כותב כי השוק צופה כי בריטניה הולכת לכיוון של ריבית שלילית. "המשקיעים והשוק משוכנעים כי הבנק המרכזי של בריטניה מתקדם לעבר טריטוריית ריבית שלילית לראשונה מאז היווסדו לפני 326 שנה, וזו - לא פחות מסנסציה.
"המיקוד מופנה כרגיל לעקום תשואות האג"ח. אנו צופים כי ההחלטה להוריד את הריבית בבריטניה לרמה שלילית שצפוי שתתקבל באחת מישיבות הועדה המוניטרית הקרובות תיתן מענה לנזקי המגיפה וליציאתה הבעייתית הצפויה של בריטניה מהאיחוד האירופאי בסוף השנה. לכשיתפרסמו נתוני הצפי לצמיחה ואינפלציה נראה באופן ברור יותר שיהיה צורך בכל כלי אפשרי על מנת להשיב את המשק למסלולו, וזהו המסר המרכזי שניתן לשמוע מהבנק המרכזי בבריטניה בימים אלו".
3. התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף יפורסמו היום בשעה 15:30 שעון ישראל. הצפי הוא לעלייה של 1,415 תביעות בשבוע החולף בהמשך לאכזבה מהשבוע שעבר כאשר הדרישות עלו בשיעור דומה של 1,434 תביעות. העלייה
במספר הנדבקים, הנסיגה מהקלות הסגר והשפעות של אלו על שוק העבודה הביאו לירידה במדדי אמון הצרכנים. מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, שהחל להתאושש בחודש יוני, שב לרדת בחודש יולי. גם במדד אמון הצרכנים של הקונפרנס בורד נרשמה מגמה דומה. שיעור האינפלציה נותר נמוך מאד. מדד הליבה של ה -PCE עלה ביוני בשיעור של 0.2%, אך רמתו השנתית לעומת יוני אשתקד התמתנה ל-0.9%.
אתמול פורסם סקר התעסוקה של ה-ADP בארה"ב שהצביע על תוספת של 167 אלף משרות בלבד בסקטור הפרטי, לעומת הצפי לתוספת של מיליון משרות.
4. חולשת הדולר במוקד. הפיחות של הדולר ביחס לסל מטבעות בשיעור של 21 %.4.1% ביולי, היה הגבוה בעשור האחרון. במקביל, הזהב פורץ מעבר ל-2,060 דולר לאונקייה. "היחלשות הדולר מול הזהב ושאר המטבעות היא אולי סדק ראשון באמון של הציבור במדיניות הכלכלית האמריקנית,ובהדפסות הכסף הגדולות של הבנק המרכזי", כתבו כלכלני בנק פועלים.
5. בורסות אסיה נסחרות הבוקר במגמה מעורבת. הבורסה בהונג קונג מאבדת 1.6%, שנחאי יורדת ב-0.4%, הניקיי מאבד 0.7% ומנגד שנזן עולה ב-0.5% וסינגפור ב-0.9%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.