חברת הקנאביס אינטרקיור הנסחרת בתל אביב, וחברת הביומד סלקט הנסחרת בנאסד"ק, הפסיקו את המו"מ למיזוג אפשרי ביניהן ולשיתוף פעולה מסחרי. מניית אינטרקיור ירדה בכ-2% בעקבות ההודעה, ושווי החברה עומד על כ-414 מיליון שקל. מניית סלקט לא הושפעה משמעותית ושווי החברה עומד על כ-7 מיליון דולר.
בראשות אינטרקיור עומד אהוד ברק. במרץ האחרון הודיעו שתי החברות על חתימת מזכר הבנות להסכם שיתוף פעולה עם אופציה למיזוג. בשלב הראשון הן התכוונו לפתח מוצר משותף, ובתמורה להעברת ידע רלוונטי לפיתוח המוצר, קיבלה אינטרקיור 19% ממניות סלקט. החברות דיווחו אז כי הן גם שוקלות מיזוג.
ואולם, העולם השתנה לא מעט בשמונת החודשים שעברו מאז. כשהחל המו"מ, כל סקטור הקנאביס, הן בישראל והן בעולם, היה בירידה, כולל מניית אינטרקיור. המודל העסקי של החברה מתבסס על יצוא מישראל, אך אישור ליצוא בושש לבוא. בישראל אינטרקיור הייתה באותה תקופה עדיין שחקנית לא בולטת מבחינת הכנסות ורווחיות (אם כי בולטת מאוד בשוק ההון). היא עוד סחבה איתה טעם של הנפקה שלא הצליחה להוציא לפועל באפריל 2019.
התאוששות מרשימה
ואולם, מאז התאוששה אינטרקיור באופן מרשים. היא חתמה על הסכם הפצה עם סופרפארם, החלה לייבא לישראל קנאביס של החברה הבינלאומית המובילה טילריי, הגדילה את ההכנסות מן המותג המקומי קנדוק, ובימים האחרונים אף עושה צעדים ראשונים ליצוא, שאושר סוף סוף.
בתקופה זו, ואולי בניגוד למה שניתן היה לחזות באפריל, בורסת נאסד"ק לא נפגעה משמעותית וגם ההנפקות עדיין מתקיימות. סקטור הקנאביס התאושש דרמטית, וגם המניה של אינטרקיור, שידעה שפל בסוף מרץ ובתחילת אפריל, שבה והתאוששה. בהודעה על הפסקת ההסכם מסרה אינטרקיור כי תחפש חברה אחרת להתמזג עימה או תפעל לרישום לנאסד"ק באופן עצמאי.
על סלקט, שפיתחה טכנולוגיה לשיפור טיפולים בתאי גזע, עברה שנה קשה יותר. מלכתחילה היא נכנסה לשנה הזו כאשר קופת המזומנים שלה מדוללת יחסית ושווייה נמוך, והיא מתקשה לגייס את המשאבים הדרושים כדי לבצע את הניסוי הקליני שיוכיח את ערך הטכנולוגיה שלה, לאחר עיכובים שנבעו גם מהקושי לאתחל ניסוי קליני בקורונה. מאז החתימה על מזכר הכוונות, מנייתה ירדה 34%.
באוקטובר הודיעה החברה לבסוף על כניסה לניסוי, כשבקופתה נותרו רק כ-6 מיליון דולר, שאינם מספיקים לשלבים הבאים בתהליך הפיתוח. לו הייתה אינטרקיור מתמזגת לסלקט, היא הייתה ככל הנראה מפסיקה את הפעילות הקיימת שלה, שצפויה לעלות מזומנים רבים, אך ייתכן כי ההנהלה הקיימת לא הייתה מעוניינת בכך, או שכשלד, סלקט לא נתנה הצעה אטרקטיבית מספיק. אינטרקיור הייתה בעבר חברת ביומד רב-תחומית, אולם כשהשקיעה בקנאביס, ויתרה בהדרגה על יתר הפעילויות שלה, כדי להפוך לחברה תפעולית.
יצוא ראשון לאירופה
בשבוע שעבר קיבלה אינטרקיור היתר ייצור מסחרי ראשון לאירופה. הסכם שיתוף הפעולה עם חברת טילריי הבינלאומית כולל גם רכיב יצוא משותף, שלפיו טילריי תפיץ את המוצרים של קנדוק (החברה הבת בבעלות מלאה של אינטרקיור לתחום הקנאביס) ב-15 מדינות, ביניהן גרמניה, תחת מותג משותף. המוצרים של אינטרקיור יגיעו לכל אירופה דרך פורטוגל, וכבר התקבלו האישורים מפורטוגל לייבא את המוצרים לתוכה.
אינטרקיור דיווחה לפני מספר שבועות כי ההכנסות שתדווח עבור הרבעון השלישי של 2020 צפויות לעמוד על 22 מיליון שקל, גידול של לא פחות מפי שמונה לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.