ההנפקה של חברת הסטארט-אפ הישראלית INNOVIZ, שמפתחת חיישני לידאר (LIDAR, גלאי חישה מבוססי לייזר) לכלי רכב חכמים, צפויה להוסיף לא מעט כסף לקופתם של שני שחקנים מרכזיים לפחות בענף הרכב, ושחקנית מרכזית נוספת מתחום הביטוח, ודרכה לעמיתיה ולמבוטחיה.
חברת האוטוטק הישראלית החלה להיסחר היום (ג') בנאסד"ק לאחר שהושלם המיזוג שלה לחברת ה-SPAC האמריקאית Collective Growth Corporation. אינוויז תיסחר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר תחת הסימול INVZ. המניה החלה את היום בעליות של כ-10% שהתמתנו לקראת אמצע יום המסחר בניו יורק לכ-7.5%.
אחת המשקיעות הראשונות בחברה הייתה דלק רכב, שנכנסה לחברה כבר בשלב ה-SEED, עם השקעה של כמיליון דולר ב-2016. ב-2017 הגדילה דלק רכב את השקעתה בחברה ב-5 מיליון דולר נוספים, ובסבב הגיוס של 2019, שבוצע לפי שווי חברה שהוערך בחצי מיליארד דולר, השקיעה כ-6 מיליון דולר נוספים. על פי הדיווח של החברה לבורסה, טרם הפיכתה של אינוויז לציבורית, החזיקה דלק כ-4.58% ממניות החברה בדילול מלא, עם שווי רשום בספרים של כ-55 מיליון שקל. ככל הידוע כיום, דלק רכב מחזיקה כ-3.5% מהחברה הממוזגת, מה שמשקף למניות אינוויז שבידיה ערך של כ-49 מיליון דולר, פי ארבעה יותר מהשקעתה בחברה.
יצוין כי אינוויז היא רק חלק מפורטפוליו השקעות ההון סיכון של דלק רכב בחברות מתחום האוטו-טק. לחברה יש החזקות מהותיות במפתחת הצ'יפים לתקשורת מרכב-לרכב "אוטוטוקס" ובחברת הסטארט-אפ HAILO, שמפתחת צ'יפים של בינה מלאכותית עבור תעשיית הרכב ומכשירי קצה חכמים. דלק רכב כבר גרפה רווח הון של מאות מיליוני דולרים מהשקעתה במובילאיי כאשר זו הפכה לציבורית ב-2016, אם כי החמיצה את "הסיבוב" הגדול של מכירת מובילאיי לאינטל תמורת סכום כפול משווייה בהנפקה.
השחקנית השנייה מענף הרכב שצפויה לגזור קופון מהנפקת אינוויז, היא קבוצת אלייד, שמנוהלת על-ידי פרופסור יצחק סוארי, ובין היתר מחזיקה ביבואנית הרכב צ'מפיון. האחרונה השתתפה בסבב הגיוס של אינוויז בספטמבר 2017, בהיקף שמוערך בכמה מיליוני דולרים, ולא ידוע מה היקף החזקותיה בחברה כיום.
בנוסף, גם זרוע ההשקעות של קבוצת הביטוח הראל, שאת השקעותיה מנהל סמי בבקוב, תגזור קופון נאה. ככל הידוע החברה נכנסה כמשקיעה בסבב האחרון, שבוצע במרץ 2019, והשקיעה כ-15 מיליון דולר כחלק מסיבוב גיוס של 100 מיליון דולר, לפי שווי חברה של כ-400 מיליון דולר לפני הכסף, שהורחב בהמשך. בעת הכניסה החזיקה הראל כ-3.5% ובדילול מלא כ-3%. הקבוצה צפויה לרשום על השקעתה רווח של כ-70%.
ההשקעה של הראל באינוויז נעשתה דרך יחידת השקעות שהקימה לטובת ביצוע השקעות ישירות בחברות טכנולוגיה שנמצאות בשלבים מוקדמים יחסית של פעילותן, ובסכומים קטנים יחסית.
ככל הידוע, תשע ההשקעות שנעשו במסגרת זו הניבו להראל תשואה ממוצעת של 300% עד כה. מדובר בהשקעות בחברות אמריקן וול, אקופיה, איילה, אשורד, ביונד ביולוג׳יקס, טאביט, קוואנטם מאשינז, למונייד ואינוויז. בסך הכול השקיעה הראל בחברות אלה קרוב ל-100 מיליון דולר, ולגלובס נודע כי בתחילת 2021 הוחלט בהראל להקצות 100 מיליון דולר נוספים להשקעות מסוג זה. את היחידה הזו בהראל מנהל גיא הרמלין, שפורש עתה, ובמקומו מונה תומר גולדברג.
לפי הערכות בין המשקיעים שהרוויחו מההתפתחות של אינוויז נמנים כנראה גם הפניקס, זוהר זיסאפל, ורטקס ומגמה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.