בסוף מלחמת העולם השנייה התכנסו המדינות המנצחות בעיירה ברטון וודס, שבניו המפשייר, ארה"ב. הן קבעו חוקים ותקנות לסדר כלכלי בינלאומי חדש, שהתבקש לאור השינוי בסדר העולמי. זה היה סדר קיינסיאני, פורדיסטי הנשלט על ידי המדינות.
מאז מים רבים זרמו בנהר ההדסון השוכן בסמוך לוול סטריט. רבים טוענים כי שוק ההון של ימינו יצא משליטה, ורחוק שנות אור מזה שנשלט עד העבר הלא רחוק, אין מדינה שיכולה לו. כיום לא ניתן לעצור זרמים אדירים של כסף שנע ללא יכולות פיקוח, ריביות משתנות, כלים פיננסיים מתוחכמים וערמות כסף שועט שינו את התומה של ברטון וודס. מהי הסיבה שהמדינה של ימינו את היכולת לשלוט בעולם הסובב אותה? התשובה ככל הנראה, חיובית: גלובליזציה מוטרפת ומבולגנת.
■■
ד"ר אושי שהם-קראוס הוא דוקטור לפילוסופיה של הכלכלה, עוסק בלימודי עתידים בתחום הפיננסי. לימד במשך שנים בבתי הספר לכלכלה ולמינהל עסקים במכללה למינהל. מרצה ויועץ בתחומי ה-Fintech ,Wealthtech ,Insurtech. מרצה על התפתחויות טכנולוגיות קרובות והשפעתן על סקטורים שונים בתעשייה ומדריך בשימוש בסכמות חשיבה מתחום לימודי העתידים לטובת עבודה ארגונית. ניתן להשיג את אושי באתר הבית או במייל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.