מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און הודה שמצב המזון במדינתו מטריד, זאת ברקע דיווחים על מחסור במזון ועל מחירים מנופחים למוצרי בסיס.
בפגישה עם מנהיגים בכירים במפלגת הפועלים הקוריאנית אמר קים כי "מצב המזון נהיה מתוח". לדבריו, המגזר החקלאי נכשל בעמידה ביעדי התבואה בגלל סופות טייפון בשנה שעברה, שהובילו לשיטפונות.
בכינוס הוועדה המרכזית של מפלגת הפועלים של קוריאה, קים הצהיר כי "יבול טוב הוא משימה מלחמתית שעל מפלגתנו ומדינתנו לבצע כעדיפות עליונה על מנת לספק לאנשים חיים יציבים ולחזק בהצלחה את המבנה הסוציאליסטי", דיווחו בעיתון הממשלתי פיונגיאנג טיימס.
דבריו של קים בכינוס, שהחל ביום שלישי, הם מסר נדיר מצד המשטר הקומוניסטי, שבאופן מסורתי לא הודה באף פגם במדינה.
אין כלי תקשורת עצמאיים בצפון קוריאה, והתקשורת הממלכתית היא שופר עבור השלטון. אמצעי תקשורת שם משבחים את מעלותיו וחכמתו של קים ג'ון און, "המנהיג העליון" ושושלת קים.
האמירות של קים באות ברקע הדיווחים במדינה על עליית מחירי המזון ומוצרי היסוד בגלל מגיפת הקורונה ונזקי סופות הטייפון העוצמתיות משנת 2020. ב-NK News, כלי תקשורת צפון-קוריאני עצמאי המבוסס מחוץ למדינה, דיווחו על הזינוק במחירים - שמפו נמכר ב-200 דולר לבקבוק, וקילו בננות עולה 45 דולר.
הגבולות נסגרו והאזרחים נותרו בלי דלק ומזון
צפון קוריאה סגרה את גבולותיה בעקבות מגיפת הקורונה, וכתוצאה המסחר עם סין צנח בחדות. צפון קוריאה נסמכת על סין עבור מזון, דשן ודלק. המדינה גם מתמודדת עם עיצומים בינלאומיים שהוטלו עליה בגלל תוכניות הגרעין שלה.
המגזר החקלאי שם תמיד היה פגיע בעונות הטייפון באזור, ובשנים האחרונות חווה מספר שיטפונות.
קים אמנם רמז בכינוס מפלגת הפועלים הקוריאנית על קשיים כלכליים, אך הוא התעקש שהמצב משתפר. "התנאים והסביבה עבור המאבק המהפכני החמירו בתחילת השנה, אבל כלכלת המדינה הציגה שיפור כללי", דיווחו בפיונגיאנג טיימס.
"יש לכוון את כל המאמצים לחקלאות השנה", אמר בעת קביעת סדר היום של הוועידה. כשקים ירש את מקומו של אביו, הוא הבטיח לעמו עתיד משגשג יותר. הוא אמר שיהיה בשר על שולחנם וגישה לחשמל. זה לא קרה, ועכשיו הוא צריך להכין את האוכלוסייה לעבודה קשה יותר.
הוא מנסה לקשור את המצב למגיפה העולמית, וכלי תקשורת ממלכתיים בצפון קוריאה דיווחו כי אמר לגורמים במפלגתו שהמצב בעולם "הולך ומחמיר".
קים גם תיאר את המאמצים למגר את הנגיף כ"מלחמה ממושכת", מה שעשוי לסמן כי הגבולת לא ייפתחו בקרוב. זה מדאיג ארגוני סיוע רבים - סגירת הגבולות מנעה הכנסת מזון ותרופות לצפון קוריאה, ומרבית הארגונים הלא ממשלתיים נאלצו לעזוב אותה.
בפיונגיאנג תמיד קראו ל"הסתמכות עצמית". המדינה סגרה את עצמה דווקא בעת שהיא עשויה להזדקק לסיוע, וסביר להניח שהשלטון לא יבקש עזרה. אם הממשל שם ימשיך כרגיל לדחות את כל הצעות הסיוע הבינלאומי, העם הוא זה שישלם את המחיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.