הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה שלילית בבורסה; אייסקיור קפצה ב-19%, פלסאון ב-5%

מדד ת"א 35 רשם ירידה של כ-0.4% ות"א 90 נסוג ב-0.5% • מחזור המסחר הסתכם בכ-3 מיליארד שקל • עונת הדוחות מתקרבת לסיומה: התפרסמו דוחות ג'נריישן קפיטל, קבוצת דלק, אלקטרה צריכה, קנון ועוד

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:25

ירידות בסיום המסחר בבורסה. מדד ת"א 35 רשם ירידה של כ-0.4% ות"א 90 נסוג ב-0.5%. מחזור המסחר הסתכם בכ-3 מיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו אייסקיור, אנגל, פלסאון תעשיות , פריון, תדיראן גרופ , בזן ומיטרוניקס 

מנגד, ירידות בולטות נרשמו במניות אוגווינד , גילת, קנון (פרסמה דוחות היום), אלקטריאון וקבוצת דלק שגם היא פרסמה היום דוחות.

15:55

מגמה שלילית בבורסה. מדד ת"א 35 נסוג ב-0.4% ומדד ת"א 90 יורד ב-0.9%. מחזור המסחר עד כה גבוה יחסית ומסתכם ב-2.4 מיליארד שקל.

14:45

מניית מאפיות אנג'ל (אנגל שלמה ) טסה מעל 60% על רקע דיווח שלה על מכירת זכויותיה במקרקעין בירושלים, שבו נמצא מפעל הייצור שלה ומשרדי החברה. החברה תמכור את השטח בכ-400 מיליון שקל, כאשר הרווח הצפוי מהעסקה (לפני מס) עומד על 335 מיליון שקל להערכת החברה. הרוכשת היא שותפות כנפי רוח בניית ירושלים, המוחזקת על ידי קבוצת אנשי עסקים, בשיתוף עם מור קופות גמל. 

13:35

הירידות בתל אביב התמתנו, ועומדות על כ-0.1%-0.2% בשלושת המדדים הגדולים. מחזור המסחר מסתכם עד כה בכ-1.85 מיליארד שקל.

מדד הבנקים משיל 0.4% כאשר את הירידות מוביל בינלאומי  שמאבד 1%. מדד הנפט וגז נחלש ב-0.7%, בין השאר בעקבות ירידה של 2.2% אצל קבוצת דלק שמעיקה על המדד. 

עוד ירידות בולטות בבורסה רושמות אברבוך  שנחתכת ב-12%, רשת הסופרמרקטים קוויק  שנופלת 9% ועמיעד  שמאבדת 6%. גם גילת , מיטב דש  וטרמינל איקס  יורדות.

מנגד, עליות נאות נרשמות אצל אייסקיור מדיקל , רובוגרופ , פלסאון תעשיות , פרוטליקס  ובזן .

נקסטקום  מדווחת על תוצאות הרבעון השני של 2021, במהלכו ההכנסות זינקו ב-78.6% והגיעו לשיא של 131.3 מיליון שקל. מגזר האנרגיה המתחדשת, מנוע הצמיחה של החברה, צמח למעלה מ-300% ומהווה לראשונה יותר ממחצית מסך הכנסות החברה. החברה רשמה ברבעון רווח נקי של 5.2 מיליון שקל.

12:10

הירידות בתל אביב נמשכות, בשיעורים של כ-0.3% בשלושת המדדים המובילים. מדד הביומד הוא בין המדדים הענפיים הבודדים שרושם עלייה (של 0.6%), בין השאר הודות לעליות חדות של אייסקיור ורקח. מדד הבנקים יורד 0.6%, מדד הנפט וגז מאבד 0.8%. מחזור המסחר עד כה גבוה במיוחד ומסתכם ב-1.7 מיליארד שקל.

שותפות הנפט נאוויטס פטרוליום  חתמה יחד עם השותפות בפרויקט על החלטת השקעה סופית (FID) בפרויקט שננדואה במפרץ מקסיקו, בהיקף של 1.8 מיליארד דולר.  זאת בהמשך לדיווח על החתימה על הסכם המימון בתחילת החודש. חברת הבת של נאוויטס חתמה על התחייבות להשקיע את חלקה בפיתוח הפרויקט בהיקף של כ-900 מיליון דולר . עוד מדווחת השותפות על סגירה פיננסית סופית לפרויקט. הפרויקט נכנס עתה לפיתוח מואץ, ותחילת ההפקה מהמאגר צפויה בסוף שנת 2024, עם קצב הפקה יומי של 80,000 חביות.

אורביט  מדווחת על קבלת הזמנת המשך למערכות עקיבה מדויקת בהיקף של כ-1.3 מיליון דולר מאינטגרטור ביטחוני מוביל. אספקת המערכות צפויה בשנים 2022-2023.

דוחות:
ג'נריישן קפיטל  פירסמה את דוחותיה לרבעון השני של השנה, ומהם עולה שהרווח לפני מס גדל פי 5 לכ-180 מיליון שקל. סך ההכנסות מהשקעה בחברות גדל פי 4.5 ל-193 מיליון שקל. התשואה על ההון לפני מס נאמדת ב-32.9% (על בסיס חצי שנתי בקצב שנתי).

ברימאג  פירסמה תוצאות רבעוניות גם היא, שלפיהן הכנסותיה הסתכמו ב-120.6 מיליון שקל, גידול קל של 5.5% ביחס ל אשתקד. הרווח הנקי זינק ב-37.9% ברבעון והסתכם ב-13.1 מיליון שקל, לעומת 9.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

רוטשטיין נדל"ן  מסכמת את הרבעון השני עם תוצאות טובות, לאחר שהכנסותיה הוכפלו ל-130 מיליון שקל והרווח הנקי עלה ל-34 מיליון שקל. עוד מדווחת החברה על עלייה של יותר מפי 3 בהיקף מכירת דירות, כאשר כל דירה חמישית נמכרה בהתחדשות עירונית.

11:15

קבוצת דלק  נחלשת בכ-3% בהמשך לפרסום דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה, מהם עולה שיפור ברוב הפרמטרים הפיננסיים - אך עדיין מלווה את החברה הערת "עסק חי" מרואי החשבון המבקרים. הרווח הנקי של הקבוצה זינק כמעט פי שלושה (192%) ברבעון והסתכם ב-302 מיליון שקל, לעומת הפסד של 326 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. כלל ההכנסות ברבעון עמדו על 1.74 מיליארד שקל, עלייה קלה בהשוואה ל-1.45 מיליארד שקל הכנסות שנרשמו אשתקד.

10:05

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח במגמה שלילית, עם ירידות בשלושת המדדים המובילים.

מיטב דש  ממשיכה במומנטום השלילי מאתמול וממשיכה לאבד גובה הבוקר, ועוד ירידות נרשמות אצל סקופ , גילת , קומפיוגן , ורידיס  ובונוס ביוגרופ .

מספנות ישראל מטפסת הבוקר בהמשך לעסקה שדיווחה עליה הבוקר (ראו דיווח קודם), וגם חלל תקשורת , סאני תקשורת , אורביט  וג'נריישן קפיטל  מתחזקות.

אייסקיור מזנקת 10% לאחר שדיווחה שהיום יחל המסחר במניותיה בנאסד"ק.

9:00

מספנות ישראל  דיווחה שחתמה מול מנהל הרכש במשרד הביטחון על הזמנה לתכנון ספינת הסער הבאה של חיל הים, שתקרא "רשף", ומיועדת להחליף את ספינות הנירית שבשירות החיל, בהיקף כספי של כ-43 מיליון שקל בתוספת מע"מ. לוח הזמנים להשלמת התכנון עומד על 22 חודשים. 

8:30

אלקטרה צריכה  פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני של השנה, ולפיהן ההכנסות עלו ב-47% לכ-898 מיליון שקל והרווח הנקי זינק ב-80% ועמד על 62.1 מיליון שקל. ה-EBITDA עלה ב-41% לכ-76 מיליון שקל.

אייסקיור מדיקל , שמפתחת טכנולוגיה להשמדת גידולים שפירים וסרטניים בטיפול זעיר פולשני באמצעות הקפאתם, הודיעה שמניותיה אושרו לרישום למסחר בנאסד"ק, ויחלו להיסחר לראשונה עם פתיחת המסחר היום תחת הסימול ICCM. 

7:55

1. צפי למגמה מעורבת בפתיחת המסחר

יום המסחר האחרון של השבוע ייפתח, כפי הנראה, במגמה מעורבת. זאת במקביל להלך הרוח בבורסות אסיה ועל רקע ירידות קלות בחוזים העתידיים. מחירי הנפט שבו לרדת והדבר עשוי להשפיע לרעה על מדד הנפט וגז.

אתמול, לאחר יום מסחר תנודתי יחסית שהחל בירידות שערים, נרשמה נעילה חיובית בבורסה. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.8% ומדד ת"א 90 עלה ב-0.5%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

2. עונת הדוחות

תקופת הדוחות בבורסה המקומית מתקרבת לסופה, ומבול הדיווחים נמשך. אתמול לאחר סגירת המסחר פירסמו תוצאות, בין היתר, קבוצת לוזון , שלוש 3 דיאם , גלוברנדס , ביומילק  מצלאוי  ודורסל .

בהמשך היום יפורסמו תוצאות הרבעון השני של אקסיליון , ג'נריישן קפיטל , ורידיס  ועוד.

3. פערי ארביטראז' מעורבים

הדואליות שבו מוול סטריט עם פערי ארביטראז' מעורבים, כאשר החברות הגדולות עם פערים מתונים יחסית והן לא צפויות להשפיע מהותית על מדד ת"א 35. נייס  ונובה  יתחזקו מעט לאחר ששבו עם פער חיובי של 0.5%, וכן אנלייבקס  - שרשמה פער חיובי גבוה במיוחד של 5.7%.

סייפ-טי גרופ  (שצפויה לפרסם דוחות רבעוניים היום) חזרה עם פער שלילי גבוה של 4.9% וככל הנראה תאבד גובה היום גם בבורסה המקומית. גם פלוריסטם, פרטנר, גילת ואופטיבייס עם פערים שליליים גבוהים של כ-3%, אופקו הלת'  ולייבפרסון  עם פער שלילי של 1%.

4. מגמה שלילית באסיה ובמסחר על החוזים

המסחר באסיה מתקיים הבוקר במגמה שלילית בעיקר. מדד שנחאי משיל 0.5%, בשנזן והונג קונג נרשמות ירידות של כ-1.5%. בטוקיו המסחר יציב יחסית ונע בין עליות לירידות קלות.

גם במסחר על החוזים נרשמות ירידות מתונות. החוזה על הנאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 ב-0.1% ואילו החוזה על הדאו ג'ונס רושם ירידה קלה בלבד.

5. המדד המשולב לבחינת מצב המשק: הפעילות הכלכלית ממשיכה להתרחב

המדד המשולב לבחינת מצב המשק עלה בחודש יולי ב-0.21% (לעומת החודש הקודם), כך על-פי נתוני בנק ישראל. אגף הכלכלה בחטיבת שוקי הון של לאומי, בראשות ד"ר גיל מיכאל בפמן, התייחס לנתונים: עלייה באה בהמשך לעליות בשיעור דומה במאי-יוני ולעליות חדות יותר בפברואר-אפריל (עלייה חודשית ממוצעת של 0.48%). הנתונים מלמדים שהפעילות הכלכלית במשק ממשיכה להתרחב, אך בקצב איטי יותר בהשוואה לחודשי ההאצה בפעילות, שבאה במקביל לפתיחת המשק. התפתחות משבר הקורונה שונה בהשוואה למשברים קודמים - הוא יותר תנודתי ומהיר בהשפעתו על המשק. התפתחות זו, לצד העובדה שמשבר הקורונה פגע בעיקר במשקי בית מעשירוני ההכנסה הנמוכים ובעסקים מתחומי התיירות, אירוח ופנאי ובידור וכיוצא בזה, עלולה להשאיר 'צלקות ממושכות' בתחומי פעילות מסוימים במשק, בדגש על התאוששות איטית של שוק העבודה בענפים האמורים".