בסמוך לבחירת מועצה חדשה לרשות השנייה ולהכרעה מי יעמוד בראשה בתפקיד היו"ר, שר התקשורת יועז הנדל פועל להגדיר מחדש את היקף המשרה והשכר של יו"ר מועצת הרשות השנייה.
מטיוטת תקנות הרשות השנייה שגובשה במשרד התקשורת עולה כי הנדל מציע כי שכרו של היו"ר יעמוד על 80% מהיקף השכר של מנכ"ל הרשות השנייה, ולא כפי שקובעות התקנות היום - על 30% בלבד.
השר הגדיר גם את היקף העבודה הדרוש: ארבעה ימים בשבוע. המשמעות היא שהיו"ר שייבחר ייהנה גם משכר מוגדר, הגבוה משמעותית מכפי שהגדירו התקנות עד עתה, וגם מניתוק התלות בין שכרם לבין החלטת השר הממונה.
כפי שפורסם בגלובס, מקורבים למשרד התקשורת מזכירים את עדן בר טל, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת; ואת דלית שטאובר, לשעבר מנכ"לית משרד החינוך וכיום חברת מועצת תאגיד השידור הציבורי; כמועמדים המועדפים על השר לתפקיד.
עוד עולה מהטיוטה כי לא רק היו"רים הבאים ייהנו מהשינוי, אלא גם היו"ר הנוכחית יוליה שמאלוב-ברקוביץ' שצפויה לסיים את כהונתה בקרוב. על-פי הצעת השר הנדל, שכרה של שמאלוב-ברקוביץ' יחושב רטרואקטיבית ויעמוד על 90% משכר המנכ"ל - מה שאומר ששמאלוב-ברקוביץ' צפויה לקבל בונוס פרישה משמעותי: החזר כספי של עשרות אלפי שקלים.
ההחלטה של הנדל באה לאחר בדיקה שהחלה עוד בתקופתו של שר התקשורת הקודם בני גנץ, שתחת ניהולו ביצע משרד התקשורת בדיקה לגבי היקף העבודה של היו"ר הנוכחית, יוליה שמאלוב-ברקוביץ', והיקף העבודה הנדרש מיו"ר הרשות בכלל.
התלות של היו"ר בשר התקשורת
שכרו של יו"ר הרשות השנייה נגזר כיום מכוח תקנות הרשות השנייה, והיקפו תלוי בהחלטת שר התקשורת שאמור להתייעץ על כך עם שר האוצר. התקנות המקוריות תוקנו בעת שהרשות השנייה פיקחה על ערוץ אחד בלבד, אך מאז חלו שינויים משמעותיים בשוק התקשורת המפוקח.
בתקנות המקוריות נקבע כי שכר יו"ר הרשות השנייה יעמוד על 30% מהיקף שכרו של מנכ"ל הרשות, אך עם השנים וככל שהיקף הפיקוח של הרשות על גופי השידור גדל - תחילה ערוץ 2, אחריו ערוץ 10, תחנות הרדיו האזוריות והערוצים הייעודיים - ביקשו היו"רים לדורותיהם לעדכן את שכרם, ואכן ברוב המקרים השכר עודכן בהוראת שעה.
התיקון לא היה אחיד מבחינת ההיקף ונע בסדרי גודל של 60%-90%, וכך נוצר מצב שאומנם הרשות השנייה אמורה להיות גוף בלתי תלוי, אך העובדה ששכרו של היו"ר תלוי בהחלטת השר הממונה, יצרה מצב לא בריא בהיבט הציבורי.
שמאלוב-ברקוביץ' התמנתה לתפקיד יו"ר הרשות השנייה בתקופת כהונתו של איוב קרא כשר התקשורת ובחודשים הראשונים השתכרה 35 אלף שקל, אך לאחר זמן קצר, כשפקעה הוראת השעה, הותיר השר קרא - שכבר היה שרוי איתה בחילוקי דעות - את שכרה על הרף הנמוך, ומאז, למרות פניות חוזרות ונשנות שלה לגורמים הרגולטוריים, לא נעשה תיקון. השר מציע כי שכרה של שמאלוב-ברקוביץ', שמילאה את תפקידה מאז ינואר 2018, יעמוד על 90% משכר המנכ"ל.
נזכיר כי במשך תקופה ארוכה היו המינויים ברשות השנייה, כמו גורמים נוספים שהמינויים בהם קשורים בשלטון, היו בקיפאון כתוצאה מהוואקום השלטוני ששרר בישראל - זאת למרות שמועצת הרשות השנייה אמורה הייתה לסיים את תפקידה כבר לפני כשלוש שנים, וממילא מספר החברים בה עמד בחסר.
לאחרונה, עם כינונה של ממשלה חדשה וחזרתו של יועז הנדל למשרד התקשורת, הוחלט גם על 15 מועמדים שצפויים להתמנות לחברי מועצה חדשים, מתוכם אחד או אחת צפויים להתמנות לתפקיד היו"ר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.