בנק לאומי הודיע היום (ג') כי הוא מוכר את "בית מאני" בתל אביב, שמהווה חלק ממתחם הכולל את בנייני ההנהלה הראשית של הבנק, תמורת סכום של 623 מיליון שקל לחברת סלע נדל"ן של שמואל סלבין. מדובר בסכום שגבוה כמעט פי שניים מהערכות מוקדמות שבוצעו לנכס.
בעקבות המכירה הבנק צפוי לרשום רווח לפני מס של 524 מיליון שקל.
מדובר על שני בניינים צמודים ברחוב יהודה הלוי 30-36: מגדל משרדים בן 13 קומות שנבנה בתחילת שנות ה-2000, בנוסף למבנה לשימור - "בית מאני" ההיסטורי, שנבנה בשנת 1910 והיה לאחד הבניינים הראשונים שנבנו באחוזת בית.
עסקת המכירה כוללת שטח כולל של כ-13 אלף מ"ר ב-13 קומות, בנוסף לחניון תת-קרקעי עם למעלה מ-200 מקומות חניה. מדובר באחד האזורים היקרים והמבוקשים בתל אביב, הנחשב ללב ה"סיטי" של העיר ומאכלס חברות פיננסיות רבות, לצד חברות הייטק מובילות.
השטח גדול משמעותית מהשטחים שנמכרים באזור זה, שאין בו כמעט בנייה חדשה, אך הוא פופולרי מאוד, במיוחד בקרב חברות הייטק. וכאמור, בצמוד לאותו מבנה נכלל גם המבנה לשימור - עוד נכס ייחודי. "בית מאני" ההיסטורי, שנבנה בשנת 1910, היה לאחד הבניינים הראשונים שנבנו באחוזת בית וכיום הוא משמש כמוזיאון.
בסלע נדל"ן עדכנו כי הנכס יועבר לחברה כשהוא פנוי, והבניין יושכר לחברות הייטק בתפוסה מלאה.
עוד ציינו בסלע נדל"ן כי דמי השכירות הנאמדים ינועו בין 175 ל-185 שקל למ"ר בגמר מלא, כך שההכנסה הצפויה נטו לחברה תעמוד על כ-32 מיליון שקל בשנה. שיעור התשואה ברכישה עומד על כ-5.1%, ושיעור התשואה על ההון עומד על כ-10%.
עסקת המכירה של "בית מאני" היא חלק ממהלך אסטרטגי נרחב שלאומי מיישם בשנים האחרונות, במסגרתו כל יחידות המטה וההנהלה הראשית של הבנק עוברים באופן הדרגתי למטה חדש שהוקם בלוד. תהליך המעבר צפוי להסתיים עד סוף 2023, אז גם צפוי הבנק לרשום את הרווח בגין המכירה. מטעם לאומי הוביל את העסקה עומר זיו, ראש החטיבה הפיננסית.
סלע נדל"ן נוסדה בשנת 2008 כקרן להשקעות בנדל"ן (REIT). היא מחזיקה ב-41 נכסים מניבים בישראל בשטח כולל של כ-480 אלף מ"ר, ונכסי החברה מושכרים ל-530 שוכרים. לתום שנת 2022 שווי הנכסים המניבים של החברה מסתכם בכ-5 מיליארד שקל, ונכסיה נהנים משיעור תפוסה גבוה של כ-98%.
לא הנכס הראשון שלאומי מוכר
המגדל המדובר הוקם על-ידי בנק לאומי בין 1999 ל-2003, בהשקעה של 127 מיליון שקל, במגרש שהיה עוד קודם לכן בבעלות הבנק. הוא בן 13 קומות, ושוכנות בו הנהלת הבנק הבכירה, המחלקה המשפטית, חטיבת הכספים ועוד. "בית מאני" ההיסטורי הוקם במקור בין 1910 ל-1915 ושופץ ושומר על-ידי הבנק לפני כ-20 שנים.
לאומי מכר בשנים האחרונות מספר נכסים נוספים בתל אביב. ב-2017 מכר הבנק לאקרו נדל"ן ולקנדה ישראל את הסניף המרכזי שלו - 6,800 מ"ר בצומת הרחובות הרצל ויהודה הלוי - בסכום של 277 מיליון שקל. לפני כשנה וחצי רכשה קנדה ישראל את חלקה של אקרו במחיר המשקף שווי נכס של 440 מיליון שקל. יש לציין כי לא ניתן להשוות בין נכס זה לנכס המוצע עתה למכירה, מכיוון שהמחיר אז שיקף שווי פוטנציאלי בעקבות קידומה של תוכנית להקמת מגדל בן 40 קומות במקום.
בשנה שעברה מכר לאומי בניין ברחוב לילינבלום 31 בתל אביב בכ-66 מיליון שקל, בתוספת מע"מ, לסלע בינוי. מדובר בנכס של 1,640 מ"ר, משנות ה-50, שיש בו פוטנציאל לשינוי ייעוד והשבחה. סביר להניח כי המחיר הגבוה נובע האפשרות העומדת לרוכשת להרוס את המבנה ולהקים עליו מבנה של שימושים מעורבים.
את בנק לאומי ייצגו בהליך המכירה עורכי הדין אבי בן יעקב ועידן מטלין ממשרד וקסלר ברגמן ושות'.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.