חברת אינקרדיבילד (Incredibuild), העוסקת בהאצת תהליכי פיתוח תוכנה, הודיעה היום (ב') על גיוס 35 מיליון דולר. הגיוס הובל על ידי קרן Hiro Capital, שמתמחה בהשקעות בתחומי הגיימינג והמטאוורס, והשתתפה בו אינסייט פרטנרס, המשקיעה הגדולה בחברה.
אינקרדיבילד היא חברה ותיקה יחסית שקמה ב-2002 ופעלה ברווחיות לאורך שנים רבות ללא השקעה חיצונית. ב-2018 רכשה קרן פורטיסימו הישראלית מעל 90% ממניות אינקרדיבילד מידי מייסדיה אורי שחם ואורי משעול, בסכום של כ-30 מיליון דולר. לאחר הרכישה, מינתה פורטיסימו לתפקיד מנכ"לית אינקרדיבילד את תמי מזאל-שחר, לשעבר בכירה ונשיאה משותפת בחברת NSO.
חלוקת המשימה לחלקים
באוגוסט שנה שעברה, אינסייט פרטנרס האמריקאית השקיעה 140 מיליון דולר באינקרדיבילד, כאשר מרבית הסכום נועד לרכישת אחזקות פורטיסימו, וחלק קטן ממנו זרם לחברה עצמה. בעסקה ההיא עמד השווי של אינקרדיבילד על כ-200 מיליון דולר, וכעת, בעסקה הנוכחית, הוא קפץ פי שניים לכ-400 מיליון דולר.
הטכנולוגיה שמפתחת אינקרדיבילד עוזרת לחברות להאיץ שלבים שונים בתהליך הפיתוח של תוכנה, כמו קומפילציית קוד (תרגום של הקוד משפות תכנות עיליות לשפת מכונה), בניית גרסאות ובדיקות תוכנה אוטומטית, על ידי ניצול מקביל של משאבי המחשוב בשרתים שלהן או בענן. אינקרדיבילד עובדת עם מעל 1,500 ארגוני פיתוח מעולמות הגיימינג (כמו אפיק גיימס), התוכנה (דוגמת מיקרוסופט ואדובי) ומתחום השירותים הפיננסים (סיטיבנק).
"נניח שאתה עובד על מחשב עם מעבד 16 ליבות של אינטל או AMD וכדי להריץ משימה מסוימת תצטרך שמונה שעות. מה שאנחנו עושים באינקרדיבילד זה לקחת את המשימה הזאת, לפרק אותה לחלקים ואז למצוא כוח מחשוב לא מנוצל ברשת הארגונית כדי להריץ את אותם חלקים במקביל. התוצאה היא שאתה כמו משתמש במחשב עם 500 ליבות וכל התהליך לוקח 20 דקות", מסבירה מזאל-שחר.
לדבריה, "בענן האימפקט שלנו אפילו גדול יותר כי קשה להשיג מכונות גדולות של 64 ליבות בענן וכל דקה בענן עולה הרבה כסף, אז אנחנו לוקחים משימה ומחלקים אותה לאלפי משימות קטנות, מה שגם מאיץ את התהליך וגם עוזר לחברות לשלם 40%-50% פחות. יש נטייה לחשוב שבענן כוח המחשוב לא מוגבל אבל גם שם אתה עובד רק על מכונה אחת, אלא אם אתה מפרק את המשימה לחלקים כמו שאנחנו עושים".
צמיחה של 50% בהכנסות
לדברי מזאל-שחר, המתחרים של אינקרדיבילד כוללים סטארט-אפים קטנים יחסית כמו חברת FastBuild, שמפתחת גרסת קוד פתוח להאצת תהליך הקומפילציה, ו- EngFlow, שגייסה 3.7 מיליון דולר בסיבוב סיד אשתקד בהובלת קרן אנדריסן הורוביץ. "אלו שחקנים קטנים שעוקצים אותנו בנקודות מסוימות", היא אומרת.
לדברי מזאל-שחר, קצב ההכנסות השנתיות של החברה עומד על עשרות מיליוני דולרים (במונחי ARR), שצומחים ב-50% בכל שנה. החברה מעסיקה כ-200 עובדים, רובם בישראל, עם משרדים בסין, יפן, ארה"ב ובריטניה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.