לפני ארבע שנים, דילן פילד גר בדירת חדר במישן דיסטריקט המחוספס של סן פרנסיסקו, שם היה עוצר לקפה בדולר בדרך לעבודה.
הבחור הזה שנשר מהמכללה היה אנונימי - וביישן - עד כדי כך שבאירועי נטוורקינג שנערכו על ידי חברות ההון סיכון הרבות בעיר, לעתים קרובות היה עומד עם המשקה שלו לבד.
ביום חמישי, חברת תוכנת העיצוב שלו פיגמה הסכימה להימכר ליריבה אדובי (Adobe) תמורת 20 מיליארד דולר, מה שהפך בן רגע את פילד, בן 30, לאחד האנשים הכי מדוברים בעולם הטכנולוגיה.
עלייתה של פיגמה, שפילד ייסד יחד עם חבר לכיתה מאוניברסיטת בראון, הייתה מהירה אפילו בסטנדרטים של עמק הסיליקון. בתחילת 2018, הוערכה החברה באופן פרטי ב־115 מיליון דולר. עד סוף השנה, בסבב מימון נוסף, ההערכה הזו עלתה ל־10 מיליארד, הערכה שהוכפלה בהסכם הרכישה של אדובי. העלייה המהירה בהערכה ראויה לציון בגלל שמחירי רוב חברות הטכנולוגיה, גם המונפקות וגם הפרטיות, היו בצניחה חופשית בחודשים האחרונים.
פילד, על פי משקיעים ואחרים המכירים אותו, עדיין מחזיק בחלק ניכר מהחברה, לצד בתי השקעה גדולים כמו סקויה קפיטל ו־GreylockPartners. אם העסקה תושלם, יהפוך פילד למיליארדר.
"אם העסקה תתרסק מחר, אהיה בסדר גמור"
בריאיון כמה שעות אחרי ההכרזה על העסקה, אמר פילד שהוא עדיין מעבד את גודל השינויים בחייו. אדובי ניגשה אליו כבר לפני כמה חודשים להתחיל בשיחות, אבל פילד אמר שההכרזה הוקדמה אחרי שהעובדים שלו שמעו שהוול סטריט ג'ורנל התחיל לעשות בירורים בנושא. הוא אמר שהיה ער רוב הלילה בזמן ניסוח ההודעה הרשמית על עסקת הרכישה.
למרות המאמץ הזה, תגובת השוק להסכם הייתה חלשה. מניות אדובי ירדו כמעט ב־17% ביום חמישי, מה שרומז על התנגדות נרחבת של משקיעים לרכישה. פילד אמר שזה לא מרגש אותו.
"אם העסקה הזו תתרסק מחר, אני אהיה בסדר גמור", אמר.
פילד גדל מצפון לסן פרנסיסקו במחוז סונומה, קליפורניה, חלק מאיזור גידול ענבי יין מפורסם. כשהיה בערך בן 3, קנתה משפחתו מחשב, ופילד לימד את עצמו - ואת הוריו - איך להשתמש בו, כך אמרה המשפחה.
על פי מה שאמר הוא בעצמו, פילד לא היה תלמיד מבריק והיה בסכנת נשירה עד שהצטרף לנבחרת הרובוטיקה והחל לעשות בתיכון קורסים ברמת מכללה. הוא ניסה ללא הצלחה להתקבל לאוניברסיטאות קליפורניה וברקלי ונרשם לבסוף לבראון.
בשנה הראשונה שלו, נרשם פילד למענק מחקר המנוהל על ידי המיליארדר פיטר תיל. המענק, שלא היה אז מוכר במיוחד, הציע לנרשמים 100 אלף דולר ללא התחייבות במידה והם מסכימים לעזוב את הלימודים כדי לנסות להיות יזמים.
הוא הציג תוכנה חדשה לשינוי רחפנים כך שיוכלו לפקח על התנועה ולזהות נהגים מסוכנים.
פילד קיבל את המענק ועזב את בראון. חברת הרחפן לא הצליחה, אבל הרעיון הבא שלו, פיגמה, המריא.
הצעתה של אדובי הייתה עדיפה על להסתכן בהנפקה
החברה שנוסדה יחד עם רוואן וולאס, חבר של פילד מבראון, פיגמה היא תוכנת עריכה גרפית המאפשרת לאנשים לעצב פרויקטים ביחד. לקח ארבע שנים מהגיית הרעיון ועד הצגת המוצר - תקופה שלא תמיד מצביעה לעבר הצלחה עתידית.
המשרד של פיגמה מוקם מעל בר רועש, ובימי שישי, החל מבערך 3 אחר הצהריים, הרעש היה נעשה בלתי נסבל, כך אמר בדרול פרוקי, אחד העובדים הראשונים.
הצוות לא היה יותר מדי עובד בלילות בגלל שפילד הוא "טיפוס של משחקי לוח ויין", אמר פרוקי. מנכ"ל פיגמה אמר פעם לצוות שהעסיק קואצ'ר כדי לעזור לו לעבוד על הנוכחות וההופעה שלו.
פיגמה, כמו שירותי תוכנה אחרים, צמחה במגפה במהירות. לקוחותיה כוללים את אובר (Uber) ואת Square, המכונה כיום Block. בין היתרונות של פיגמה: הכלים מבוססי הדפדפן שלה עובדים במקביל על כמה פלטפורמות, בניגוד למוצרים מתחרים שעובדים רק על מחשב או רק באפליקציה.
בסוף שנה שעברה, עזב וולאס את החברה. פילד אמר ששותפו נשחק על ידי העבודה ורצה לנסות פרויקטים חדשים. את וולאס לא ניתן היה להשיג כדי לקבל תגובה.
עד השנה, פילד הפך לאב, ופיגמה התכוננה להנפקה בבורסה. כל זה היה עד ששוק ההנפקות קפא. ההצעה של אדובי הייתה עדיפה על הסתכנות בהנפקה, אמר פילד, אפילו אם כמה מהמעריצים הוותיקים של המוצר ביטאו אכזבה מכך שהוא ייספג על ידי ענקית טכנולוגיה מסורתית.
פילד עדיין מסתגל למעמדו החדש. כנשאל אם כעת הוא נחשב, בעגה של עמק הסיליקון ל"טק ברו", הוא מתחמק.
"לא יודע", אמר. "תגיד לי אתה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.