צ'מאת פליהפיטיה, יזם ומשקיע בקרנות SPAC ששוויו מוערך במעל למיליארד דולר, מאשים את מדיניות הריבית האפסית של הפדרל ריזרב לאורך השנים במצב השוק היום.
בשיחה בכנס של אתר החדשות האמריקאי איוקס, אמר משקיע-העל, המכונה "מלך הספאק", כי שנים של ריבית אפסית יצרו שוק "לא טבעי", מצב ממנו הבנק המרכזי הרוויח בשיא מגפת הקורונה.
● מה גרם לקרן הגידור הזו להתרסק ב-84% תוך חצי שנה?
● דוחות פייסבוק אכזבו, שיחת המשקיעים אחריהם רק החמירה את המצב | נבו טרבלסי, פרשנות
פליהפיטיה דיבר בכנס על הגורמים שתרמו לעלייה החדה ולנפילה בשוק השקעות הספאק, בו הוא מתמחה. הפופולריות של השקעות הספאק - המספקות מימון לחברות שרוצות לצאת להנפקה ראשונה, אבל אין להן יכולות לערוך גיוס עצמאי - צמחה מאוד בזמן משבר הקורונה. אבל עכשיו, עם ההחלטות של הבנקים המרכזיים, הן לוקחות צעד אחורה.
פליהפיטיה, לשעבר בכיר בפייסבוק, הוא בעל מספר קרנות SPAC, ששתיים מהן נסגרו לאחרונה לאחר שלא נמצאו להן חברות להתמזג איתן.
"הבעיה בשוק היא שבמשך מעל לעשור הייתה ריבית אפסית", אמר פליהפיטיה. "הריבית האפסית יצרה שוק לא טבעי ויצרה בועות השקעה בכל סקטור של הכלכלה". הוא הסביר כי הריבית האפסית גרמה לאנשים להעריך בצורה מוטעה את סיכוני ההשקעות.
אך פליהפיטיה טוען כי השקעות הספאק לא נפגעו בצורה חמורה יותר מאשר סקטורים אחרים, ו"עכשיו, כשהכסף הזול נגמר, יפחתו גם 'שיגעונות' בהשקעות, והשוק יתקן את עצמו. זה תהליך בריא".
"אבל אסור לשכוח", סיים פליהפיטיה את דבריו, "שלמרות שאני מאשים את יו"ר הפד ג'רום פאוול בפגיעה שיצרה הריבית האפסית, אני גם הרווחתי ממנה. הריבית האפסית הזרימה אלינו משקיעים שכמעט ולא היה להם אפיק רווחי אחר, מה שאיפשר לנו להשקיע בחברות רבות, חלקן לא היו שוות את ההשקעה. עכשיו אנחנו מתחילים לסנן השקעות טובות מגרועות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.