ג'ין, סלולר ומרוצי מכוניות: כך הפך ריאן ריינולדס לאימפריית עסקים של מיליארדים

בעשור האחרון הפך ראיין ריינולדס מכישלון בקופות בתי הקולנוע לאחד השחקנים הרווחים והעסוקים בהוליווד • מחוץ למסך ריינולדס מתחזק תיק השקעות מרשים שהניב לו אקזיטים, ביניהם חברת סלולר צעירה שנמכרה השנה ב־1.35 מיליארד דולר

ריאן ריינולדס במשחק כדורגל של מועדון Wrexham שבבעלותו / צילום: Reuters, ED SYKES
ריאן ריינולדס במשחק כדורגל של מועדון Wrexham שבבעלותו / צילום: Reuters, ED SYKES

ריאן ריינולדס יודע דבר או שניים על הצלחה. הוא מרוויח בקביעות עשרות מיליוני דולרים לסרט, השווי הנקי שלו ממשיך לצמוח (לפי "celebrity net worth" הוא מוערך בכ־350 מיליון דולר), אבל הוא ממש לא עוצר שם. ריינולדס הוא גם איש עסקים פורה עם חושים מחודדים, והשבוע אף נחשף שהוא חלק מקבוצת משקיעים שהזרימה 200 מיליון יורו לקבוצת מרוץ הפורמולה Alpine F1 Team.

6 הערות על עלייתם ונפילתם של כוכבי האקשן ההוליוודים | גלובס תרבות
החוקר שטוען: הזמן הולך גם לאחור | חזית המדע

משחקן לא רווחי להימור בטוח בבתי הקולנוע

ריינולדס בילה שנים בתעשיית הקולנוע לפני שהפך לשם דבר. כשמשחק עוד היה משחק ילדים. בראיון ב־2018 ב"חי עם קלי ומייקל", סיפר שעל הופעת המשחק הראשונה שלו אי פעם, שהייתה בסדרה "Fifteen" של ניקלודיאון משנת 1991, הוא קיבל 150 דולר לפרק. "הרגשתי שאני 'גזיליונר', אמר. את ההמחאה הגדולה הראשונה שלו קיבל בסרט גיבורי־העל, 'גרין לנטן' מ־2011. למרות שהיום הוא נוטה להתבדח על כמה הסרט היה גרוע, הוא יצא ממנו עם כ־15 מיליון דולר בכיס.

לפני עשור בדיוק מגזין פורבס רשם את ריינולדס כאחד מהשחקנים הכי פחות רווחיים בהוליווד, כשסרטו "R.I.P.D", נרשם כאחד הכישלונות הקופתיים הגדולים של אותה שנה. מאז הוא הוכיח את עצמו כהימור בטוח בבתי הקולנוע ובסטרימינג. בשנים האחרונות ריינולדס כבר נחשב לאחד השחקנים בעלי השכר הגבוה ביותר של הוליווד, רק ​​אחרי דוויין ג'ונסון ברשימת פורבס 2020, עם רווחים של 71.5 מיליון דולר.

ריינולדס השתמש בפרסום, בחוש ההומור וביכולת השיווקית שלו כדי להיכנס לענפי האלכוהול, התקשורת, והספורט ולשתף פעולה עם מותגים בעלי שם עולמי, מחוץ למסך. "לא הייתי מאפיין את עצמי כיזם", אמר לוול סטריט ג'ורנל. "הייתי מתאר את עצמי כמי שמצא כמה דברים שונים בחיים שהוא מאמין בהם בכל תא בגופו".

הון בסגנון: בעל מניות ופרזנטור

בשנת 2018, ריינולדס רכש בעלות ב־Aviation Gin. "אני אוהב את זה יותר מכל משקה אחר בעולם - מלבד אולי מים", אמר ריינולדס ל־The Gentlemen's Journal. מאז הרכישה, השחקן החל לקדם את המותג במדיה החברתית ובפרסומות.

ב־2020, ענקית המשקאות החריפים דיאג'יו (Diageo) רכשה את Aviation Gin (וכמה מותגים נוספים) תמורת 610 מיליון דולר, אשר לפי דיווח Food & Wine התפצל לתשלום ראשוני של 335 מיליון דולר, ותשלום נוסף של 275 מיליון דולר שיתבסס על ביצועיה העתידיים של החברה.

 

הנתח שהיה לריינולדס בחברה לא ידוע, אך ההערכות מצביעות על אחזקה של 20% ממניות החברה, ולפיכך ייתכן שלקח הביתה 67 מיליון דולר מהתשלום הראשון, ועוד 55 מיליון דולר אפשריים בדרכו.

שנה לאחר שהשקיע ב־Aviation Gin, בצעד לא קונבציונלי נכנס ריינולדס לתחום התקשורת. הוא רכש אחזקה בחברת Mint Mobile, חברת טלפונים סלולריים וירטואלית המתמחה בשירותי pay-as-you-go, המאפשרים ללקוחות לשלם בהתאם לשימוש. לפי הערכות ריינולדס קנה בין 20% ל־25% ממניות החברה.

במרץ השנה, ענקית הסלולר T-Mobile רכשה את קאאנה - חברת האם של Mint Mobile תמורת 1.35 מיליארד דולר. ריינולדס הרוויח מהעסקה כ־300 מיליון דולר, לפי ה־BBC. גם במקרה זה נשאר ריינולדס פרזנטור של הרשת. החודש פרסם את התוכנית החדשה של Mint שתגבה מהלקוחות 15 דולר בחודש בלבד.

ריינולדס הוא גם משקיע בשירות ניהול הון קנדי ​​מקוון, Wealthsimple. החברה גייסה 750 מיליון דולר ב־2021, והגיעה לשווי של 5 מיליארד דולר.

ב־2018 ריינולדס ומנהל שיווק האולפנים לשעבר, ג'ורג' דיואי, הקימו את "מקסימום מאמץ" (Maximum Effort), סוכנות הפקות ושיווק, בעלת זכויות על כמה מסרטיו המצליחים האחרונים. באופן אופייני, שם החברה הוא רפרנס עצמי למשפט המחץ שמזוהה עם סרטו המצליח דדפול.

ביוני 2021, זרוע השיווק שריינולדס שימש כמנכ"ל שלה, פוצלה ונמכרה כישות נפרדת לחברת הפרסום MNTN. ב־2022, "מקסימום מאמץ", שעדיין פועלת באופן עצמאי, חתמה על עסקה עם שירות הסטרימינג FuboTV, וקיבלה מניות בחברה בשווי של 10 מיליון דולר.

קבוצת הכדורגל שקצרה הישגים, והרכש החדש

מרוצי F1 הפכו לפופולריים יותר בארה"ב בשנים האחרונות, כשהם מושכים משקיעים, ספונסרים, וסלבריטאים שמתאספים ביציעים כדי לראות נהגים דוהרים במסלול. אלפין (Alpine), שבבעלות רנו ושבסיסה בבריטניה, היא אחת מ־10 מתחרות F1.

השבוע נחשף כי ריינולדס וקבוצה הכוללת משקיעים אמריקאים מפורסמים, כמו שותפו לעסקים השחקן רוב מק'להני, ושחקן הכדורסל מייקל ג'ורדן, רוכשים 24% ממניות קבוצת ה־Alpine F1 תמורת כ־218 מיליון דולר, בהשקעה שמעריכה את אלפין הבריטית בכ־900 מיליון דולר (לפי הוול סטריט ג'ורנל).

אלפין, שבשנים האחרונות הראתה ביצועים פושרים, הודיעה במקביל לעסקה כי היא שואפת שמותג מכוניות הספורט שלה יצליח הגיע לאיזון פיננסי עד 2026 וייצר הכנסות של יותר מ־8.7 מיליארד דולר ב־2030.

ריינולדס, שנכנס לעסקה האחרונה, הוא לא שחקן חדש בענף הספורט. ב־2020, הוא ומק'להני רכשו בעלות משותפת על קבוצת הכדורגל הוולשית רקסהאם (Wrexham).

לפי ה־BBC, שני הכוכבים שילמו ביחד 3.4 מיליון דולר על אחזקותיהם במותג, ויש להם כבר סדרת דוקו על הניסיון שלהם עם הצוות ב־FX בשם Welcome to Wrexham.

באפריל השנה זכתה רקסהאם בתואר הליגה הלאומית, במה שהעניק להם עלייה לליגת הכדורגל האנגלית, לפי Sky Sports.

על אופנוע העומד בפינת החדר באסם האחוזה שלו, מצפון לניו יורק, מספר כתב הוול סטריט ג'ורנל, מונח צעיף של המועדון.