אודות "ישראל מתגייסת"
בתוך המציאות הכאוטית נולדו עשרות מיזמים של אזרחים ועסקים פרטיים, הנרתמים למען יושבי הדרום, אנשי כוחות הביטחון והמורל הלאומי בכללותו. גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il
רשת בתי קפה חדשה עתידה להיפתח ביישובים שקלטו מפונים מהעוטף, במטרה לייצר להם חוסן קהילתי ונפשי ולאפשר להם עשייה ותעסוקה. הרשת תיקרא "קפה עוטף", ובמהלך אפריל ייפתח הסניף הראשון במתחם שרונה בתל אביב - שם הקצו למיזם את אחד ממבני השימור למשך חצי שנה ללא עלות.
בית הקפה יופעל על-ידי תושבי נתיב העשרה, ויימכרו בו מוצרים מהעוטף, ממזון ועד מרצ'נדייז כמו חולצות, ספלים, תיקים ועוד.
בהמשך יוקמו עוד מספר בתי קפה, שיופעלו על-ידי תושבי רעים, זיקים, יד מרדכי ושדרות. הרווחים מבית הקפה יועברו ישירות לכל יישוב, והם יחליטו על ייעודם.
● ישראל מתגייסת | חממת SouthUp בשער הנגב חוזרת לפעול ומקימה קרן אימפקט
● ישראל מתגייסת | ביוזמת שלושה צעירים: יריד תעסוקה בהייטק למילואימניקים
● ישראל מתגייסת | חצי שנה למלחמה: אילו חברות במשק הקדישו לתאריך פעילות מיוחדת?
"זו לא תרומה, זו תקומה"
מאחורי המהלך עומדים תמיר ברלקו, יזם ומייסד רשת ארקפה ששימש לאחרונה כסגן נשיא ברשת סלינה; מיכל ציון, בעלים ומנהלת של חברת אידאה; וכן חגית אברון, לימור ארליכמן, ענת נתיב, זיו קורצקי ודיויד מרגולין.
"הבנו שצריך לתת למפונים סיבה לקום בבוקר וגם מקום מפגש", מספר ברלקו. "בסוף אוקטובר פנינו אליהם, ובהתחלה הם לא היו מסוגלים להכיל את הרעיון, לא הייתה להם פניות נפשית. בעיה נוספת הייתה הצורך לגייס כסף. כך הגענו לקרנות כמו Tech4Israel ולגופים כמו בנק הפועלים, החברה המרכזית למשקאות, יכין ונירלט".
בסופו של דבר, הראשונים שהתחברו לרעיון הוא תושבי נתיב העשרה, ושלושה צעירים מהיישוב נבחרו לניהול: נועה שבת והאחים יותם ורז קידר.
"הבאנו אקדמיה לניהול ולהקמה של עסק, לימודים של חודש ימים, כי לאנשים אין ניסיון בתחום הזה", מסביר ברלקו. "בנינו מודל שמבוסס על מנהלים ועובדים מהיישוב, כשכל מנהל הוא שותף בעסק, וחוץ משכר מקבל 15% מהרווחים. כל היתר הולך ליישוב".
איזה תגובות קיבלת מהמפונים?
"פגשתי מישהו שהיה מאבטח במעבר ארז ב-7 באוקטובר יחד עם עוד שלושה אנשים, וזה בזמן ש-150 מחבלים עברו שם. הארבעה נכנסו לחדר הגנרטורים, ירו מסביבם, ניסו לפתוח את הדלת ולא הצליחו. הם ישבו שם מקופלים בחדר קטן עד הלילה, זו טראומה. למחרת הוא עזב את הארץ לתאילנד, ורק אחרי חודש וחצי חזר. הצעתי לו להצטרף אלינו כתהליך של טיפול, הוא התלבט, ועכשיו הוא אומר שיש לו סיבה לקום בבוקר. יש עוד הרבה סיפורים כאלה".
הסניף השני אמור להיפתח בפלורנטין בעוד חודש וחצי, ויופעל על-ידי תושבי רעים. "אחר-כך נרד דרומה, כדי שכאשר אנשים יחזרו ליישובים, כבר תהיה להם עבודה שם. זה כיף לדעת שאתה נותן לאנשים חכה. זו לא סתם תרומה, אלא סוג של טיפול, תקומה ותקווה. אני בהלם מהאבולוציה ומההיענות והקצב".
היו גם קשיים בדרך?
"בוודאי, היו הרבה רגעים שזה נתקע. כל יום יש לך הפתעה חדשה. למשל, אתה מתחיל לעבוד עם מנהלת אחת, ופתאום היא אומרת לך שהיא לא יכולה לצאת מהבית, ואתה צריך לחפש מישהו חדש. יש הרבה דאון, וצריך להכיל את זה".
מה ייחשב מבחינתך כהצלחה?
"היא כבר קיימת, מהרגע שיש להם סיבה לקום בבוקר. ברגע שיש מוטיבציה לעשות משהו טוב, ויש מוצר טוב, זה יכול להצליח. בכל עסק צריך סיפור, כי זה מה שיגרום לאנשים לבוא ולדבר עליו. וכאן יש שילוב של מוצרים וסיפורים".
מתגייסים לעזרה
גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il
מיצג "חצויות"
ביום ראשון הקרוב, 14 באפריל, ייערך מיצג "חצויות: חצי שנה. חצי עם. חצי מלחמה", בהובלת טלי דביר-לבנת, ממייסדות "פורום 120 מנהיגות מחברות". במסגרת המיצג, סטודנטים לעיצוב, חברות הפורום והקהל הרחב יחברו שלטים שנאספו במהלך ההפגנות השונות, לעיגול ענק שייצבע בצהוב בקוטר שלושה מטרים ויהווה תוף - בהשראת תוף מרים, שנחשבת לאחת ממחוללי יציאת מצרים.
במקום ייערכו מעגלי שיח עם נשים מובילות, בהן עדינה בר-שלום, אלה אלקלעי, עליזה בלוך, טלי חדד, פרופ' חנה קהת, חברת הכנסת לשעבר יפעת קריב ועוד. כמו כן יוצג שולחן סדר ארוך למען השבת החטופים, המלווה בהגדה מיוחדת תחת הכיתוב "עוד נחזור הביתה", הכוללת תפילות ופיוטים שנכתבו על-ידי נשים בשואה ובתקופות מצוקה.
לדברי טלי דביר-לבנת, "המיצג יזעק את זעקת ארגוני הנשים מחוץ לגבולות הכיכר, והתוף יועבר ב-25.4 למסע של תקווה אל עבר הדרום, גבול ישראל עזה, שם יתקיים אירוע זעקה ותקווה במתחם רעים, כאשר הפעם לקולות הרקטות יצטרפו הדהודי תוף תקווה".
ד"ר עליזה לביא, ממייסדות הפורום ויוזמות האירוע, מוסיפה כי "אנו רותמות כלי מנהיגות נשית, המייחסים כוונות טובות ואחריות לכל המגזרים, במטרה להחזיר לשיח הציבורי את ההערכה לריבוי דעות וקולות, ועל-מנת להשיב את האמון בחברה הישראלית".
להתנדבות במיצג: https://t.ly/C2kyq
הקרן לידידות
הקרן תסייע כספית לכ-100 אלף אזרחים נפגעי מלחמת "חברות ברזל", בהיקף של כ-18 מיליון שקל. במסגרת זו יוענקו 19 אלף כרטיסים בשווי 600 שקל כל אחד בעבור רכישת מזון, 2,000 כרטיסים לצעירים ניצולי מסיבת הנובה בשווי 400 שקל ועוד.
מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן מעל 25 מיליון שקל עבור צרכים בסיסיים שונים וסיוע לקהילות מקומיות סמוך לגבול עזה. בנוסף תרמה הקרן כ-2 מיליון שקל לסיוע לנפגעי טראומה.
דיזנגוף סנטר
ביום שישי הקרוב, ה-12.4, יערוך דיזנגוף סנטר בתל אביב יריד מיוחד שמורכב מכ-30 דוכנים של בעלי עסקים מרחבי הארץ שגויסו למילואים במלחמה. הצבת הדוכנים תיעשה ללא תשלום. בין היתר מדובר בדוכנים מעולמות האופנה, פרחים, מזון, ספרים, עבודות בעץ ועוד.
היריד יתקיים בין השעות 10:00-15:00 ברחבת רנואר בדיזנגוף סנטר, רחוב דיזנגוף 50, תל אביב
המילואימניקים פלוס
קהילת המילואימניקים מבית "נפגשים" משיקה אפליקציה חדשה בשם "המילואימניקים פלוס", שבמסגרתה יוענקו הטבות לקהילת משרתי המילואים ובני ובנות זוגם. האפליקציה מעניקה הנחות במאות רשתות בישראל, ללא כרטיס אשראי וכולל כפל מבצעים.
בין ההטבות נכללים שוברי קנייה במחיר מופחת ברשתות המזון, כמו גם הנחות של 12% ברשתות אופנה, בבתי קפה ובמסעדות והטבות בחנויות לכלי בית, צעצועים, תינוקות ועוד. בנוסף מוצעות הטבות ברכישת כרטיסים למתחמי אטרקציות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.