על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל
● הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?
1הקשיים של אוקראינה שעלולים לאיים גם על ישראל
"ישראל הדפה מאות מל"טים וטילים ששיגרה איראן בשבת תוך שימוש בשילוב מעורר קנאה של הגנות אוויריות מתוחכמות משלה ותמיכה של מעצמות המערב ושותפים ערביים", נכתב הבוקר בפייננשל טיימס. "אבל ייתכן שישראל לא תוכל להשיג את אותם ביצועים ולשמור על תמיכה חיצונית חיונית לנצח - במיוחד אם היא תפתח במתקפת תגמול גדולה נגד טהרן". במלחמה כוללת, "אפילו פקידי צבא ישראלים מודים שלפחות חלק מהטילים יעברו את המחסומים, בייחוד לנוכח תקיפות חוזרות ונשנות מכיוונים רבים כולל איראן לבנון, תימן, סוריה ועיראק. תקיפה כזו, במילים אחרות, תדמה את המצב הנואש העומד בפני בעלת ברית מערבית אחרת: אוקראינה".
צוין כי "ההגנה האווירית של אוקראינה בסוף השנה שעברה יירטה כמעט את כל ההתקפות האוויריות של רוסיה, המשתמשות בנשק דומה לזה שפרסה איראן בסוף השבוע. אבל ההגנות הללו התרוקנו מאז על ידי זרם מתמיד של טילי אויב, ובשבוע שעבר הצליחה אוקראינה לעצור פחות משני שליש ממטח עצום שהרס את תחנת הכוח הגדולה ביותר של קייב".
מתוך פייננשל טיימס, מאת ג'ון פול רת'בון, מהול סריוסטבה. לקריאת הכתבה המלאה.
2הדילמה הסינית במזרח התיכון: לתמוך באיראן או בארה"ב?
"בייג'ינג הולכת על קו דק במזרח התיכון", כך אמרת הכותרת של כתבה שפורסמה אמש בפורן פוליסי. "סין תומכת באיראן בסכסוך הנוכחי עם ישראל, אבל נראה שהיא מנסה להרגיע את הרוחות, כשהיא עדיין זקוקה לארה"ב. נכתב כי "בעקבות מתקפת איראן בשבת, הדיווחים הראשוניים בסין החלו בנימה דרמטית, וציינו השמדת מטרות צבאיות, אך הוחלפו מאוחר יותר בניסוח מתון יותר שדיבר על מתקפה 'סמלית'". צוין כי "לסין יש קשרים משמעותיים עם איראן, ודבריו של שר החוץ הסיני וואנג יי אל טהרן מיד לאחר המתקפה, תוך שבחים של עמיתיו האיראנים, מראים כי לבייג'ינג אין רצון לסגת מהקשר. זהו עמוד התווך של המטרות של סין במזרח התיכון". נכתב כי "אסטרטגיה זו יוצרת פרדוקס, כפי שכתב לאחרונה האנליסט יאן סאן עבור פורן פוליסי: סין עשויה להעדיף שארצות הברית תישאר הכוח הביטחוני במזרח התיכון, אפילו שהיא מבקרת את התפקיד הזה באופן תדיר ופומבי. הקואליציה שהתאגדה כדי להדוף את התקיפה האיראנית הראתה עד כמה עוצמתית הרשת הביטחונית שארה"ב בנתה".
עוד צוין כי "הסכסוך ערער מעט את האמינות שסין בנתה עם הדיפלומטיה המוצלחת שלה בתיווך הסכם בין איראן וסעודיה בשנה שעברה. בתחילה נראה היה שמלחמת ישראל-חמאס מסייעת לדחוף את שתי המדינות היריבות זו לזו, אך מתקפת סוף השבוע מדגישה עד כמה גדול נותר הפער ביניהן". בנוסף, צוין כי "מאחורי דלתיים סגורות, דיפלומטים סינים מנסים לשכנע את עמיתיהם הישראלים שהם לא באמת מתכוונים למה שהם אומרים על אחריותה של ישראל ושבייג'ין רוצה לשמור על קשרים הדדיים".
מתוך פורן פוליסי, מאת ג'יימס פאלמר. לקריאת הכתבה המלאה.
3משפחות החטופים מאבדות תקווה לאחר המתקפה האיראנית
מתי דנציג, בנו של אלכס דנציג שעדיין חטוף בידי חמאס בעזה, חושש מתמיד לגורלו של אביו בעקבות מתקפת איראן בשבת, נכתב אמש בניו יורק טיימס. מתי חושש "שהתקיפה האיראנית תסבך עוד יותר את האפשרות של עסקה לשחרור אלכס וחבריו החטופים. 'זה עוד דבר שיגרום לביבי להסיט את תשומת הלב מהחטופים'", אמר ביום ראשון לכתב הניו יורק טיימס.
נכתב כי "במשך חודשים ניסו משפחות החטופים הישראלים שלא לשדר את הפחד והייאוש", ולרוב "נמנעו מלהטיל את האשמה ישירות על ראש הממשלה בנימין נתניהו. כששאלו עיתונאים על קרוביהם הנעדרים, הם לא הביעו זילזול בממשלה (למעשה, מומחים יעצו להם שעדיף לא לדבר על נטיותיהם הפוליטיות בכלל). אבל ישראל ציינה לאחרונה שישה חודשים מאז שחמאס טבח בכ-1,200 ישראלים. וכשנדמה שהמשא ומתן נתקע ללא הרף, משפחותיהם של חלק מהחטופים החלו לדבר ישירות נגד נתניהו, וכינו אותו 'המכשול' לעסקה שתחזיר את יקיריהם הביתה". נכתב כי "עברו שלושה חודשים מאז שנתניהו נפגש עם דנציג וקרובי משפחה של כמה בני ערובה נוספים, ואמר להם ששחרור יקיריהם הוא חלק ממשימתו. 'הוא גרם לי להאמין שבאמת אכפת לו', אמר דנציג. 'אבל הוא רימה אותנו'. עוד צוין כי "נתניהו מצהיר בכל הזדמנות ששחרור החטופים הוא בראש סדר העדיפויות, אך הוא הפסיק לכנות את זה המטרה העיקרית של ישראל".
מתוך הניו יורק טיימס, מאת רות מרגלית. לקריאת הכתבה המלאה.
4אפל שחררה עדכון בטא שמטפל בסערת האימוג'י הפלסטיני
אפל פרסמה עדכון חלקי למערכת ההפעלה של האייפונים שלה לאחר שמצאה את עצמה במרכז טענות להתערבות פוליטית בסכסוך הישראלי-פלסטיני. בשבוע שעבר משתמשים התלוננו כי כאשר המשתמש כותב Jerusalem, הסמלון האוטומטי המוצע לו הוא דגל פלסטין. הלילה פורסם ב-BBC כי לאחר שאפל ביצעה את העדכון החדש הקישור בין המילה לדגל פלסטין כבר לא מוצג. צוין כי "הנושא עורר מחלוקת, כאשר מבקרים ציינו ששמות ערים אחרות לא גוררות את הופעתו של אימוג'י של דגל כלשהו".
עוד צוין כי "אפל אמרה ל-BBC שהופעת הדגל בעת ההקלדה הייתה בשוגג. הבעיה, לפי אפל, קשורה להתנהגות לא מכוונת בתכונה הנקראת אימוג'י חיזוי. מכשירי אייפון יכולים להציע אימוג'י כאשר מילים מוקלדות בהודעות ובאפליקציות אחרות". בנוסף, צוין כי "משתמשים שמו לב שהדגל החל להיות מוצע לאחר שהחברה הוציאה את iOS 17.4.1 - הגרסה האחרונה שזמינה לציבור". צוין כי "לא ברור מתי העדכון ישוחרר באופן נרחב יותר, בין אם כגרסת בטא ציבורית, או כעדכון מוגמר לקהל הרחב".
מתוך ה-BBC, מאת כריס וולאנס. לקריאת הכתבה המלאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.