{25} {26} {29} {30} {27} {28}
מייסדים: עופר סמדרי, ליאוניד בלקינד ואלדד לבני
משקיעים: אינסייט, בסמר, GGV , אבולושן וגרינפילד
הון מגויס: 118 מיליון דולר
שנת הקמה: 2019 עובדים: 150 מיקום בארץ: תל אביב
עופר סמדרי, לאוניד בלקינד ואלדד לבני לא ביקשו להקים חברה שהופכת את מערך הסייבר הארגוני לרכב אוטונומי שמתנהל כמעט לבדו. הם בסך הכל ביקשו לפתור בעיה בה נתקלו כיזמים, זמן רב לפני שחברות כמו OpenAI או גוגל הביאו לעולם מודלים חדשים של שפה שהפכו את העולם על פיו. השלושה, כיום בשנות הארבעים לחייהם, הם יזמים ותיקים שכבר הקימו ומכרו בהצלחה את לומנייט, חברה שהייתה חלוצה בתחום אבטחת רשתות ארגוניות בענן והייתה זו שהגדירה את הסטנדרט, זמן רב לפני ששלמה קרמר הקים את קייטו נטוורקס השואבת ממנה השראה. לומנייט נמכרה לסימנטק ב-250 מיליון דולר ושלושת היזמים המשיכו לאתגר הבא.
את טורק הקימו ב-2020, אך החברה המוצר הראשון נתקל בשוק נישה קטן והשלושה הבינו את עומק הפוטנציאל הטמון בהכנסת מעין "טייס אוטומטי" למרכזי בקרת הסייבר של ארגונים הגדולים. מחלקות שכאלה מאוישות בדרך כלל בעשרות אנליסטים, שמקבלים לידיהם את כל ההתרעות על פריצה או חדירה אפשרית לרשת הארגונית, דליפה של מידע, משתמש או עובד קבלן שזהותו חשודה, או מידע שנעשה בו שימוש לא תקין. מדובר באלפי התרעות מדי יום, רבות מהן עוברות מתחת לרדאר האנושי וכלל לא מגיעות לטיפול מהותי, בעוד שרבות אחרות מזוהות כמיותרות, למרות הזמן והמאמץ האנושי שדרשו בעיבודן.
משנת 2021 משווקת טורק את אחת ממערכות הסייבר הנמכרות ביותר בענף הישראלי, המאפשר לארגונים גדולים כמו בנקים, חברות תקשורת או הייטק להפוך את תהליכי הסייבר לאוטונומיים למחצה. מנהל הסייבר בחברה מגדיר אילו תוכנות הוא מעוניין לנטר, באיזה אופן ומה תהיה התגובה לאיומים שונים הכרוכים בו על גבי מערכת המאפשרת לשרטט את מפת התהליכים, בקלות המזכירה תוכנות ניהול ויזואליות ידידותיות למשתמש כמו האבספוט או מאנדיי. בלחיצת כפתור, ניתן להוסיף את רוב מערכות הסייבר הקיימות - כמו וויז או צ'קפוינט - ולשלבן במערכת הניהול של טורק, אינטגרציה מהירה מאוד שלוקחת למתחרים שעות ולעיתים ימים לחבר. כאשר יופיע איום הסייבר, הטייס האוטומטי של טורק ישלול איומים מיותרים והחמורים יותר יעברו לבחינת אנליסט אנושי.
טורק כמובן לא לבד בשוק הזה, המכונה SOC (Center Operations Security), ומוערך על ידי פאלו אלטו נטוורקס ב-90 מיליארד דולר. השחקניות הגדולות בו נמכרו בשנים האחרונות, מה שמסמן פוטנציאל אקזיט גדול לחברה הישראלית. האחרונה שבהן, ספלאנק, נמכרה רק לאחרונה לסיסקו ב-28 מיליארד דולר; עוד קודם לכן נמכרה דמיסטו לפאלו אלטו נטוורקס ב-560 מיליון דולר וסימפליפיי נמכרה לגוגל בכחצי מיליארד דולר. אבל, בחברה הישראלית טוענים כי פיצחו את הדרך לעידן הבינה המלאכותית.
כעת לוקחת טורק את הבינה המלאכותית לשלב הבא: בחברה פיתחו מנוע המאפשר להקים מערכת ניטור סייבר באמצעות פקודות מילוליות בלבד, ומאפשרים לנהל את דרגות החופש, כמה מתהליך הגילוי יבוצע באופן אוטומטי או בסיוע של מומחה. אנליסט סייבר שכזה עולה לארגון בין 150-300 אלף דולר, ומשית הוצאות אבטחת מידע כבדות שבטורק בטוחים שניתן לחסוך. המערכת שלה לא תייתר לגמרי את עבודתם, אלא תאפשר להם להתרכז באירועים החשובים ותותיר את רוב ההתרעות שאינן חשובות מתחת לרדאר.
קצב ההכנסות השנתי של טורק צמח ב-300% בשנה שעברה והגיע על פי הערכה לסכום שנע בין 30-40 מיליון דולר בשנה. בחברה סירבו להגיב לנתונים אך הביעו אופטימיות באשר לגידול בהכנסות מאחר ששיעור החידוש בהסכמי הלקוח עולה על 100% - כלומר מרבית הלקוחות משדרגים את ההסכם לאחר תקופה. בחברה בונים על נאמנות של לקוחות שמטמיעים את המוצר שלה ב"קרביים" של מערכות המידע - ומשום כך קשה להחליפה בקלות. בין לקוחות החברה ענקיות דוגמת קרן ההשקעות בלקסטון, חברת הביטוח אשורנט, הרשת החברתית דיסקורד, חברת הרכבים החשמליים ריביאן, טלפוניקה, זארה, פלייטיקה, למונייד ופיירבלוקס.