סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
יום המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים חדות. נאסד"ק זינק בכ-2.3%, S&P 500 עלה ב-1.6% והדאו ג'ונס טיפס ב-1.4%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות זינקו. התשואה ל-10 שנים קפצה ב-10 נקודות בסיס ונסחרה סביב 3.92% והתשואה לשנתיים טיפסה ב-15 נקודות בסיס ועמדה על 4.1%.
22:07
במסגרת עונת הדוחות, יצרנית המכונות החקלאיות דיר מזנקת במעל ל-8% לאחר שעקפה את התחזיות בתוצאות הכספיות שהציגה לרבעון. החברה רשמה רווח של 6.29 דולר למניה וההכנסות הסתכמו ב-11.39 מיליארד דולר. התחזיות המוקדמות עמדו על 5.63 דולר למניה והכנסות של 10.84 מיליארד דולר.
מניית רובין הוד מזנקת בכ-6% לאחר שדויטשה בנק שדרגו את המניה לדירוג קנייה, וציינו את נקודת הכניסה האטרקטיבית בעקבות תוצאות המכירות והרווחים האחרונים.
21:15
המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת. נאסד"ק קופץ ב-2.3%, S&P 500 ב-1.5% והדאו ג'ונס עולה ב-1.2%.
מניית נייקי מרכזת עניין לאחר שדווח כי ביל אקמן, המיליארדר היהודי ומייסד קרן פרשינג סקוור, מחזיק ביותר מ-3 מיליון מניות של נייקי, נכון לסוף חודש יוני, נתח בשווי של כ-229 מיליון דולר.
גם מניית לומנטום הולדינגס מזנקת במעל ל-14% לאחר שספקית האופטיקה דיווחה על תוצאות חזקות לרבעון הפיסקאלי שלה. הרווח למניה הגיע ל-6 סנט למניה, מעל הערכות FactSet שעמדו על 2 סנט למניה. במקביל, הכנסות החברה עלו על התחזיות.
19:58
מניית אלטק הישראלית צונחת בכ-15% לאחר שהחברה, יצרנית מעגלים מודפסים מפתח תקווה, פרסמה דוחות. אלטק אכזבה את המשקיעים כשדיווחה על ירידה רבעונית בהכנסות, מ-11 מיליון דולר ברבעון המקביל ל-10.5 מיליון דולר. גם שיעורי הרווחיות ירדו ובשורה התחתונה אלטק רשמה רווח נקי של 0.8 מיליון דולר ו-EBITDA בסכום דומה.
המנכ"ל אלי יפה מסר כי אלטק הציגה צמיחה עקבית ברבעונים הקודמים, אך ברבעון השני נרשמה ירידה בשל תזמון הזמנות של לקוחות גדולים. לדבריו, למרות הפגיעה בטווח הקצר אלטק בטוחה באסטרטגיה לטווח הארוך ובמעמד שלה בשוק.
מנגד, מניית גאוזי מזנקת בכ-7% בעקבות דיווח חיובי: גאוזי הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה לשליטה במעבר אור בזכוכית, דיווחה שנתח השוק שלה בהצללת קוקפיטים של מטוסים מסחריים ופרטיים מגיע ל-95%, מה שצפוי להניב לה הכנסות של 240 מיליון דולר ב-10 השנים הבאות. במחצית הראשונה של 2024 ההכנסות מהתחום היו 20.2 מיליון דולר.
19:08
יום המסחר באירופה ננעל במגמה ירוקה: הפוטסי הבריטי עלה ב-0.8%, הקאק הצרפתי ב-1.2% והדאקס עלה ב-1.7%.
בוול סטריט, עליות השערים ממשיכות להתחזק. נאסד"ק קופץ ב-2.1%, S&P 500 ב-1.4% והדאו ג'ונס עולה ב-1.1%. על רקע המגמה הירוקה בוול סטריט: נתוני מכירות קמעונאיות מעודדים שהרגישו את חששות המשקיעים ממיתון בארה"ב.
"נתוני המכירות הקמעונאיות שפורסמו היום הם תזכורת לכך שהשמים לא נופלים על כלכלת ארה"ב", ציינה הכלכלנית הראשית של Wolfe Research, סטפני רוט, בראיון ל-CNBC, "כן, המומנטום הכלכלי התקרר, אבל לא נראה שאנחנו בדרך למיתון ממשי". הוסיפה רוט.
בהמשך לכך, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב מזנקות. התשואה ל-10 שנים קופצת בכ-11 נקודות בסיס לרמה של 3.93% והתשואה לשנתיים מטפסת ב-15 נקודות בסיס לרמה של 4.1%.
17:38
העליות בוול סטריט מתחזקות: הנאסד"ק קופץ ב-1.8%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.9%, וה-S&P 500 מזנק ב-1.1%.
וולמארט מזנקת בכ-7% לאחר שהחברה עקפה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות בתוצאותיה הכספיות לרבעון: הרווח למניה הסתכם ב-67 סנט למניה וההכנסות עמדו על 169.34 מיליארד דולר. במקביל, החברה העלתה את התחזיות להמשך השנה.
16:45
מניית סיסקו מזנקת בכ-9%, לאחר שיצרנית ציוד רשתות התקשורת האמריקאית, דיווחה אתמול (ד') לאחר הנעילה על הכנסות ורווח רבעוניים שעלו על הצפי, בנוסף סיפקה תחזית חזקה לרבעון הנוכחי. החברה דיווחה כי תבצע ארגון מחדש ותפטר כ-7% מכוח העבודה שלה. הכנסותיה ברבעון עמדו על 13.6 מיליארד דולר, ירידה של 10% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, אך מעל לתחזיות של 13.5 מיליארד דולר.
16:33
יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה חיובית על רקע נתוני מאקרו חיוביים. מדד הנאסד"ק עולה ב-1.1%, ה-S&P 500 מטפס ב-1% והדאו ג'ונס קופץ ב-1.2%.
מוקדם יותר פורסמו נתוני מכירות קמעונאיות חיוביים שהפתיעו את הצפי המוקדם והרגיעו את חששות המשקיעים ממיתון בארה"ב.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות קופצות בשעה זו. התשואה ל-10 שנים מזנקת ב-12 נקודות בסיס ל-3.95% והתשואה לשנתיים עולה ב-15 נקודות בסיס ועומדת על 4.1%.
15:49
המכירות הקמעונאיות בארה"ב הפתיעו לחיוב בחודש יולי כשעלו ב-1% בקצב חודשי. הצפי עמד על 0.1% והנתון הקודם הצביע על ירידה של 0.2%. מדובר בזינוק החד ביותר שרשם המדד בשנה וחצי האחרונות.
נראה כי המשקיעים מגיבים בחיוב לנתונים לאור החששות ממיתון שמתקרב בארה"ב: החוזים העתידיים בשעה זו נסחרים בעליות של כ-0.8%.
גם תביעות דמי האבטלה הראשוניות שעלו השבוע ב-227,000, בניגוד להערכות שעמדו על 235,000 תביעות, תורמות לסנטימנט החיובי במסחר המוקדם בוול סטריט.
15:11
המסחר באירופה מוסיף ומתנהל בעליות קלות - קאק ופוטסי עולים ב-0.1%, בגרמניה דאקס עולה ב-0.3%.
גם מעבר לים, בוול סטריט מצביעים החוזים העתידיים על עליות קלות כשהמדדים המובילים עולים כעת בכ-0.2%.
חדשות מנייס : עם פרסום דוחות הרבעון הראשון הפתיע המנכ"ל הוותיק של נייס, ברק עילם, והודיע על כוונתו לפרוש. כעת לצד פרסום דוחות הרבעון השני, חברת הטכנולוגיה מעדכנת על המחליף: סקוט ראסל, שמגיע לנייס מחברת SAP.
ראסל, אוסטרלי יליד 1973, כיהן בשנים האחרונות בתפקידים בכירים ב-SAP בהם מנהל ההכנסות הראשי. כמו כן קידם בחברה תהליכי מיזוגים ורכישות, תכנון אסטרטגי וממשל תאגידי. בתפקידו האחרון, לפי הודעת נייס, ראסל היה אחראי להכנסות של 31 מיליארד דולר. קודם לכן, ראסל עבד ב-IBM וב-PwC. הוא ינהל את נייס ממשרדיה בניו ג'רזי, בדומה למנכ"ל היוצא ברק עילם.
12:08
באירופה מתנהל כעת מסחר רגוע עם עליות שערים קלות - קאק ופוטסי עולים ב-0.1%, בגרמניה דאקס עולה ב-0.3%.
מאקרו - הבוקר פורסם שהכלכלה הבריטית צמחה ב-0.6% ברבעון השני וזאת בהתאם לצפי ומעט פחות מהרבעון הראשון, 0.7%.
10:41
המסחר באירופה נפתח הבוקר בעליות - דאקס ב-0.5%, קאק ב-0.2 ופוטסי ב-0.1%. באסיה ננעל הבוקר המחסר ברובו בעליות - ניקיי ושנחאי עלו ב-0.7% -ב-1% בהתאמה, הנג סנג ירד ב-0.1%.
08:51
באסיה עליות הבוקר בעקבות וול סטריט אתמול, ניקיי עולה ב-0.9%, התוצר הגולמי של הרבעון השני במדינה התפרסם הבוקר ועלה על הצפי, מה שעשוי להוביל את הבנק המרכזי שוב להעלות הריבית, מה שעלול לפגוע בשוק המניות ביפן. בסין בעקבות העלייה במכירות הקמעונאיות במדינה, מדד שנחאי עולה ב-1% והנג סנג ב-0.6%. בדרום קוריאה ובהודו השווקים סגורים היום.
החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים הבוקר על עליות נוספות - נאסד"ק ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.2% ו-S&P 500 ב-0.3%.
אתמול בוול סטריט, בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב של יולי, 2.9%, שפל של שלוש שנים, ננעלו המדדים בוול סטריט בעליות מתונות - נאסד"ק עלה ב-0.03%, דאו ג'ונס ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.4%. ל-S&P 500 זהו היום החמישי ברציפות של עלייה.
מדד הפחד VIX ירד ב-10% ל-16.2 נקודות. בשבוע שעבר, בתוך מהלך הנפילות החדות בשוק המניות, נסק מעל לרמה של 65 נקודות, רמה שמצביעה על פאניקה בקרב המשקיעים. הממוצע ארוך הטווח של מדד VIX הוא 20 נקודות.
מניית אלפאבית (גוגל) ירדה ב-2.4% לאחר הדיווח בבלומברג שמשרד המשפטים שוקל לפרק את חברת האם של גוגל בעקבות פסיקה לפיה גוגל היא מונופול לא חוקי בשוק מנועי החיפוש המקוון.
למשרד המשפטים יש כמה אפשרויות על הפרק, כאשר הקיצונית שבהן היא פיצול של יחידות מרכזיות בחברה, כמו חטיבת אנדרואיד ודפדפן הכרום. אפשרות נוספת היא לחייב את החברה למכור את פלטפורמת הפרסום AdWords, במטרה לשבור את שליטתה בתחום החיפוש המקוון. ככל שהזמן מתקדם, יתברר עד כמה רחוק יחליטו במשרד המשפטים ללכת, ועד כמה תושפע תעשיית הטכנולוגיה העולמית, הנשענת רבות על שירותי גוגל.
הממשל בארה"ב שואף להגביל את כוחן של חברות הטכנולוגיה הגדולות כדי לשמור על תחרות חופשית. עם זאת, מהלך כזה עלול להשפיע לרעה על מיליוני עסקים המשתמשים בגוגל לקידום עסקיהם, לפגוע ביכולת של החברה להמשיך לספק מוצרים ושירותים חדשניים, ולהגביל את התחרות וההשקעה במחקר ופיתוח, בשל חשש מהתערבות הרגולטורית. אם יוחלט לבצע את הפיצול, מדובר יהיה במהלך הדרמטי ביותר לפירוק חברה מאז פירוק AT&T בשנות ה-80, כך על פי דיווחי בלומברג.
סיסקו , יצרנית ציוד רשתות התקשורת האמריקאית, דיווחה אתמול לאחר הנעילה על הכנסות ורווח רבעוניים שעלו על הצפי, בנוסף סיפקה תחזית חזקה לרבעון הנוכחי. החברה תבצע ארגון מחדש ותפטר כ-7% מכוח העבודה שלה. מניית החברה זינקה בכ-6% במסחר המאוחר. הכנסותיה ברבעון היו 13.6 מיליארד דולר, ירידה של 10% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, אך מעל לתחזיות של 13.5 מיליארד דולר.
שתי מניות שבבים אשר נסחרו במגמות מנוגדות הן אינטל ו-Arm הבריטית. הראשונה ירדה אתמול בכ-2% והשניה עלתה בשיער דומה. אתמול דווח שאינטל מכרה כ-1.18 מיליון ממניותיה ב-Arm. רוב מניותיה של Arm מוחזקות על ידי סופטבנק היפנית, 90%. בנוסף, Arm מפתחת בישראל מתחת לרדאר מעבד גרפי המתחרה בזה של אנבידיה ואינטל - כך נודע לגלובס.
עסקת ענק בשוק הממתקים בארה"ב - מארס וקלנובה, יצרנית פרינגלס וצ'יז-איט במשא ומתן על עסקת מיזוג בת 36 מיליארד דולר. מארס שהיא החברה הפרטית הרביעית בגודלה בארה"ב, מוכנה לשלם 83.5 דולר למניה של קלנובה, פרמיה של 33%. החברה נמצאת בבעלות מלאה של משפחת מארס.
בארה"ב התשואה על אג"ח לעשר שנים ירדה בשלש נקודות בסיס, לרמה של 3.82%. התשואה על אג"ח לשנתיים, הנחשבת לרגישה יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, עלתה בשתי נקודות בסיס, לרמה של 3.96%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו בכ-1% ל-77 דולר עבור חבית נפט אמריקאי ו-80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט. מלאי הנפט הגולמי בארה"ב גדל ב-1.4 מיליון חביות בשבוע שעבר, לאחר שישה שבועות רצופים של ירידות, כך מסר אתמול משרד האנרגיה האמריקאי.
מטבעות הקריפטו ירדו בכ-3%, הביטקוין ל-59,250 דולר והאת'ריום ל-2,665 דולר.
אתמול פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן של יולי וזה עמד 2.9%, שפל של שלוש שנים, ירידה לעומת 3% בחודש שעבר ופחות מהצפי שעמד על 3%, המדד החודשי עלה ב-0.2% בהתאם לצפי.
אינפלציית הליבה ללא מזון ואנרגיה היתה 3.2% לעומת הצפי שהיה 3.2% בחישוב שנתי, כמו בחודש שעבר, ו-0.2% לעומת יוני, מעט גבוהה יותר מזו של החודש שעבר, 0.1%. נזכיר שביום שלישי, גם מדד מחירי הייצור בארה"ב הצביע על האטה קטנה מהצפוי.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי, חדר עסקאות מזרחי טפחות התייחס להתקררות המחירים בארה"ב: "מגמת ההתמתנות באינפלציה בארה"ב נמשכת. המהלך בולט אף יותר לנוכח עליית מחירי הדלקים בתחנה, אם כי בסיוע קל של גז ביתי. אפשר לייחס את הנתון היום להתמשכות התהליכים המבניים של התמתנות האינפלציה העולמית. זה בא באופן ברור לידי ביטוי במחירי מוצרים סחירים, בין היתר הודות למהלכי העלאת הריבית של השנים האחרונות, והירידה במחירי המכוניות החודש ממחישה את זה. אבל גם רכיבי השירותים מציגים גוונים קלים של אופטימיות - הירידות במחירי הטיסות, בפרט".
"השוק בארה"ב צופה מזה זמן הורדת ריבית ראשונה, בהחלטת הפד בעוד כחודש. כמו שזה נראה בהתבטאויות הפד בשבועות האחרונים, לא נראה שהוא מעוניין לערער על הציפיה הזו. ולמרות זאת, גם השוק וגם הפד עדיין מתווכחים על המחיר - הורדה של 0.25% או 0.5%. לתפיסתנו, בהינתן אותו מרחק בין האינפלציה ליעד, הנתון היום הוא לא זה אשר יפתח את הסכר, למרות ההאטה בנתוני שוק התעסוקה האחרונים. אבל הוא בהחלט מהווה צעד נוסף בכיוון הנכון".
בבנק ניהול העושר פיקטה מעריך מנהל ההשקעות הראשי סזאר פרז־רואיז כי "תחזית חלשה מהצפוי של חברות השכרת בתים אמריקאית בדבר ביקוש חלש יותר, מדגישה את התמה שלנו של מעבר ממניות צריכה למניות יצרניות.
"אנו צופים שהתקופה הנוכחית של אי ודאות ותנודתיות בשוק תימשך, כך שאין דחיפות להגדיל ככלל את החשיפה למניות. בעונת הדוחות לרבעון השני, חברות אמריקאיות הובילו עם צמיחה של 5% במכירות לעומת 2% באירופה".