סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
המסחר בוול סטריט ננעל הלילה בירידות, המשקיעים נערכים עתה לבחירות לנשיאות ארה"ב ולהפחתת ריבית אפשרית מצד הפדרל ריזרב ביום חמישי. נאסד"ק ירד ב-0.3, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו ב-0.6% וב-0.2% בהתאמה.
22:46
המשקיעים בוול סטריט סבורים שניצחון של קמלה האריס מחר בבחירות לנשיאות ארה"ב ייטיב עם מניות הסולאר. היום לפחות, ערב הבחירות המניות האלו מזנקות. תעודת הסל TAN מזנקת במעל 3%. בולטות בה מניות פירסט סולאר , אנפייז אנרג'י ואפילו סולאראדג' .
22:26
זהו יום מעורב למסחר המכונה "Trump trade" - הימורים של משקיעים שיכולים להשתלם אם דונלד טראמפ ינצח בבחירות לנשיאות ארה"ב. מניית טראמפ מדיה מזנקת לאחר ירידה חדה בשבוע שעבר ובתנודתיות מוגברת בסך הכל. חברת האם של Truth Social נסחרת לעיתים קרובות כמדד לציפיות לגבי הבחירות.
לעומת זאת הביטקוין יורד בכ-1.5% ל-67,800 דולר. המטבע עלה בשבועות האחרונים, בהתאם להבטחתו של טראמפ להפוך את ארה"ב ל"בירת הקריפטו".
22:18
תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות היום, כאשר אנליסטים ייחסו את המהלך ברובו לתוצאות סקרים מעודדות עבור קמלה האריס. תשואת האג"ח לעשר שנים יורדת ב-5 נקודות בסיס ל-4.31% ותשואת האג"ח לשנתיים ל-4.17%. הירידות הן סוג של מהפך לאחר עלייה קודמת בתשואות שנבעה מהימורים על ניצחון של דונלד טראמפ.
הקונצנזוס בוול סטריט הוא שנשיאות תחת טראמפ עשויה להגדיל את הגירעון התקציבי הפדרלי יותר מאשר נשיאות תחת האריס. בנוסף, משקיעי האג"ח מודאגים מהצעות נוספות שלו - כגון הגבלת הגירה והטלת מכסי מגן נרחבים - שעלולות להגביר את הלחץ על האג"ח הממשלתיות ולגרום לעלייה באינפלציה.
ללא קשר לתוצאות הבחירות, המשקיעים מצפים שהגירעון יישאר גבוה בשנים הקרובות, מה שיחייב הנפקות גדולות של אג"ח ממשלתיות ויוכל להפעיל לחץ על האג"ח הקיימות.
22:08
מניות האנרגיה הגרעינית יורדות היום לאחר שנציבות הפדרלית לאנרגיה בארה"ב (FERC) דחתה את התוכנית של אמזון להשתמש באנרגיה ממתקן גרעיני של טאלן אנרגיה (Talen Energy) להפעלת מרכז נתונים. ההחלטה מצביע על אתגרים אפשריים בפני חברות טכנולוגיה המבקשות לחבר פרויקטים ישירות למקורות אנרגיה, בשל התנגדויות מצד חברות חשמל ורגולטורים, כמו גם העלויות הגבוהות המהוות אתגר נוסף לחברות הגרעין.
Talen Energy, שביקשה למכור יותר חשמל גרעיני לאמזון מהמפעל בפנסילבניה, ציינה כי החלטת ה-FERC עשויה ליצור "אפקט מצנן" על פרויקטים דומים, וכי היא בוחנת את האפשרויות שלה להמשך.
מניות הגרעין נהנו לאחרונה מביקוש עולה מצד חברות טכנולוגיה לאנרגיה נקייה כדי לתמוך בצמיחה בתחום הבינה המלאכותית. מניותיהן של Talen ושל חברת החשמל ויסטרה יורדות בכ-3%, בעוד מניית קונסטליישן אנרג'י צונחת ב-10%, על אף שהציגה רווחים שעקפו את תחזיות האנליסטים.
21:08
ישראליות בוול סטריט:
מובילאיי גלובל ופאגאיה יורדות במעל 4%.
מנגד מניית הדשנים איי.סי.אל. גרופ מזנקת בכ-8% לאחר דיווח בבלומברג על כך שנשיא בלארוס, אלכסנדר לוקשנקו, הציע למנכ"ל חברת הדשנים הגדולה במדינתו, בלרוסקלי, לפנות לחברות מקבילות ברוסיה כדי לתאם קיצוץ ייצור של 10% בתפוקת האשלג של שתי המדינות, זאת במטרה להעלות את המחירים. מדובר בשתיים מיצרניות האשלג הגדולות בעולם, שעד לפני מספר שנים שלטו על כ-40% מהייצוא העולמי, אך בשנים האחרונות בלארוס מתמודדת עם סנקציות מצד האיחוד האירופי וארה"ב והייצוא שלה נפגע משמעותית. מנתח שוק של 15%-18% צלל נתח השוק של בלארוס בשנה האחרונה לפחות מ-10%. היצרנית הרוסית אורלקלי מנגד דווקא לא נתונה תחת סנקציות.
20:37
המסחר בוול סטריט ממשיך במגמה השלילית. נאסד"ק נסחר אמנם ביציבות סביב מדד הבסיס, אך דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.5% וב-0.1% בהתאמה.
לשתי מניות זהו השבוע האחרון במדד הדאו ג'ונס לפני עדכון המדד בשישי. דאו ואינטל , שתיהן יורדות היום במעל 2%. במקומן יכנסו למדד שתיים שעולות היום, אנבידיה ושרווין ויליאמס .
19:30
ירידות בוול סטריט: מדד הדאו ג'ונס יורד ב-0.7%, ה-S&P 500 מאבד מערכו 0.3% והנאסד"ק יורד בשיעור דומה.
חברת המדיה פוקס בולטת לחיוב לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות לרבעון הפיסקאלי הראשון שלה. פוקס רשמה רווח מתואם של 1.45 דולר למניה והכנסות של 3.56 מיליארד דולר. הצפי המוקדם עמד על הרווח למניה של 1.13 דולר והכנסות של 3.38 מיליארד דולר.
מנגד, מניית ניו יורק טיימס יורדת במעל ל-6% לאחר שדיווחה על ירידה בתוספת המנויים הדיגיטליים ברבעון השלישי של השנה, למרות שמכירות הפרסום הדיגיטלי שלה צמחו בקצב המהיר ביותר מזה שנתיים. במקביל דווח כי עובדי יחידת הטכנולוגיה של חברת המדיה הכריזו על שביתה.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-7 נקודות ונסחרת סביב 4.29%. התשואה לשנתיים יורדת ב-4 נקודות בסיס ועומדת על 4.16%.
18:40
יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת. הדאקס ירד ב-0.6%, הפוטסי עלה ב-0.1% והקאק השיל מערכו 0.5%.
18:13
המגמה המעורבת בוול סטריט נמשכת. הנאסד"ק עולה ב-0.3%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.3% וה-S&P 500 עולה ב-0.1%.
אפל נסחרת בירידות שערים קלות לאחר שדווח בסוף השבוע האחרון כי ברקשייר האת'וויי המשיכה לממש מניות אפל, רבעון שלישי ברציפות. לפי הדוחות הכספיים, בסוף הרבעון השלישי ברקשייר החזיקה במניות אפל בשווי 69.9 מיליארד דולר, לשם השוואה, בסוף 2023, באפט החזיק במניות בשווי 174.3 מיליארד דולר. לפי מחיר מניית אפל בסוף הרבעון, המשמעות היא החזקה של כ־300 מיליון מניות, לעומת כ־906 מיליון מניות בסוף 2023 - יותר משני שלישים. גם אחרי המימושים האגרסיביים במניה, אפל היא עדיין ההחזקה הגדולה ביותר של ברקשייר.
17:39
אנבידיה הפכה לחברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק וכבשה את המקום הראשון במקום חברת אפל . שווי השוק של אנבידיה עומד כעת על 3.37 טריליון דולר בעוד שווי השוק של אפל עומד על 3.35 טריליון דולר.
17:27
מניית ברקשייר הת'אוויי יורדת בכ-2.5% בעקבות הדוחות הרבעוניים שפרסמה ביום שבת האחרון. ברייקשר דיווחה על הכנסות של 26.3 מיליארד דולר ברבעון. ההכנסה התפעולית של החברה נפלה הרבעון בכ-6% ל-10.1 מיליארד דולר, ביחס להכנסות של 10.8 מיליארד שנרשמו בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח הנקי ברבעון עמד על 26.2 מיליארד דולר, לעומת הפסד של 12.7 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
עוד דווח כי חברת האחזקות לא ביצעה הרבעון בייבאק (רכישה עצמית של מניות), לעומת שני הרבעונים הקודמים השנה, בהם ביצעה קנייה חוזרת של מניות בשווי 345 מיליון דולר ברעון השני, ו-2.6 מיליארד דולר, ברבעון הראשון.
17:08
המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. הנאסד"ק נסחר סביב רמות הבסיס, הדאו ג'ונס יורד ב-0.2% וה-S&P 500 עולה ב-0.1%.
16:30
יום המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים קלות. הנאסד"ק משיל מערכו כ-0.3%, ה-S&P 500 יורד ב-0.1% והדאו ג'ונס יורד בשיעור דומה.
אנבידיה מרכזת עניין לאחר שהמנכ"ל, ג'נסן הואנג, ביקש מיצרנית השבבים SK Hynix להקדים בחצי שנה את אספקת הדור הבא של שבבי הזיכרון בעל רוחב הפס הגבוה שלהם, הנקראים HBM4.
הבקשה להאצת האספקה מצדו של הואנג מדגישה את הביקוש לשבבים בעלי קיבולת גבוהה וצריכת אנרגיה נמוכה עבור יחידות עיבוד גרפי (GPU) של אנבידיה, אשר משמשים לפיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית.
בנוסף, על פי דיווח בדיג'יטיימס, על רקע הבעיות בדיווחים הכספיים של סופר מיקרו קומפיוטר , אנבידיה מפנה הזמנות לספקים אחרים כדי לייצב את שרשרת האספקה. אנבידיה שואפת לצמצם שיבושים פוטנציאליים בשרשרת האספקה של שרתי הבינה המלאכותית ברקע משבר האמינות סביב סופר מיקרו.
16:00
איי.סי.אל. גרופ , מזנקת במסחר המוקדם בכ-7% (וכך גם שאר חברות האשלג כמו מוזאיק ונוטריין ) לאחר דיווח בבלומברג על כך שנשיא בלארוס, אלכסנדר לוקשנקו, הציע למנכ"ל חברת הדשנים הגדולה במדינתו, בלרוסקלי, לפנות לחברות מקבילות ברוסיה כדי לתאם קיצוץ ייצור של 10% בתפוקת האשלג של שתי המדינות, זאת במטרה להעלות את המחירים.
מדובר בשתיים מיצרניות האשלג הגדולות בעולם, שעד לפני מספר שנים שלטו על כ-40% מהייצוא העולמי, אך בשנים האחרונות בלארוס מתמודדת עם סנקציות מצד האיחוד האירופי וארה"ב והייצוא שלה נפגע משמעותית. מנתח שוק של 15%-18% צלל נתח השוק של בלארוס בשנה האחרונה לפחות מ-10%. היצרנית הרוסית אורלקלי מנגד דווקא לא נתונה תחת סנקציות.
14:31
סטיקספיי , ספקית טכנולוגיה לתחום התקשורת הלוויינית, הודיעה היום (ב') על חוזה משמעותי. החברה בניהולו של ניר ברקן דיווחה שנבחרה על-ידי חברת Telesat (חברה קנדית מתחום החלל, שנסחרת בשווי 635 מיליון דולר) לספק לה טכנולוגיה לתחנות הקרקע. סטיקספיי תפתח ותספק את המערכות הללו לטלסאט בתקופה של 28 חודשים. המטרה היא לאפשר תקשורת מהירה ויעילה בין הלווינים לתחנות הקרקע. ההיקף הכולל של החוזה הוא 39 מיליון דולר, והוא כולל ציוד ועלויות הנדסה, מתוכם 5 מיליון דולר כבר שולמו לסטיקספיי.
13:30
בבנק אוף אמריקה מתייחסים לתוצאות הכספיות לרבעון השלישי ברחבי אירופה: "למרות חששות מהאטה כלכלית בגוש האירו, חברות רבות במדד Stoxx 600 מדווחות על רווחים גבוהים מהצפוי ברבעון השלישי של 2024. קרוב לשני שלישים מהחברות כבר פרסמו את תוצאותיהן, והצמיחה ברווחים עומדת על 5%, הרבה מעל לתחזיות לירידה של 5%. הפתעה זו נובעת בחלקה מהורדות חדות בתחזיות האנליסטים לקראת עונת הדוחות, אך גם מצביעה על חוסן מסוים בקרב החברות.
"הבנקים מובילים את ההפתעה החיובית, עם צמיחה של 19% ברווחים, וכמעט 90% מהם עקפו את תחזיות האנליסטים. גם סקטור התעשייה מציג ביצועים חזקים, עם צמיחה של 32% ברווחים, ובזכות חברות כמו Moller-Maersk. מנגד, חברות מחזוריות (למעט חברות הפיננסים) הציגו את יחס העקיפה (אחוז החברות שעקפו את תחזיות הרווח למניה) החלש ביותר מאז 2019, מה שמעיד על קושי מסוים בתעשיות אלה.
"חברות שעקפו את תחזיות הרווח זכו לתגמול בשוק, עם עלייה חציונית של 1.8% במחיר המניה יום לאחר פרסום הדוחות. מגמה זו מעודדת, ומשמעותה שהשוק עדיין מתגמל חברות עם ביצועים חזקים, למרות האתגרים הכלכליים. יחד עם זאת, בבנק אוף אמריקה עדיין צופים פוטנציאל ירידה של 10% למדד יורו סטוקס 600 ל-12 החודשים הקרובים".
11:51
אנבידיה עולה בטרום מסחר בכ-3% לאחר שמנכ"ל, ג'נסן הואנג, ביקש מיצרנית השבבים SK Hynix להקדים בחצי שנה את אספקת הדור הבא של שבבי הזיכרון בעל רוחב הפס הגבוה שלהם, הנקראים HBM4.
הבקשה להאצת האספקה מצדו של הואנג מדגישה את הביקוש לשבבים בעלי קיבולת גבוהה וצריכת אנרגיה נמוכה עבור יחידות עיבוד גרפי (GPU) של אנבידיה, אשר משמשים לפיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית.
בנוסף, על פי דיווח בדיג'יטיימס, על רקע הבעיות בדיווחים הכספיים של סופר מיקרו , אנבידיה מפנה הזמנות לספקים אחרים כדי לייצב את שרשרת האספקה. אנבידיה שואפת לצמצם שיבושים פוטנציאליים בשרשרת האספקה של שרתי הבינה המלאכותית ברקע משבר האמינות סביב סופר מיקרו.
11:42
המסחר באירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת - דאקס יורד ב-0.2%, קאק עולה ב-0.3% ופוטסי עולה ב-0.5%.
10:27
המסחר באירופה נפתח הבוקר במגמה מעורבת עם נטיה לירידות. המדדים דאקס וקאק יורדים ב-0.1%, הפוטסי עולה ב-0.2%.
באסיה ננעל הבוקר המסחר בעליות שערים - שנחאי עלה ב-1.2%, הנג סנג ב-0.5% וקוספי ב-1.5%. ביפן לא מתקיים היום מסחר.
08:48
באסיה נפתח השבוע בעליות שערים לאור התקווה שהשבוע יעדכן הממשל הסיני את תוכנית התמריצים הכלכליים במדינה. שנחאי עולה ב-0.5%, הנג סנג ב-0.2% וקוספי ב-1.5%. ביפן לא מתקיים היום מסחר.
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, נאסד"ק ו-S&P 500 עולים בכ-0.3% בעוד דאו ג'ונס יורד ב-0.1%.
במהלך השבוע האחרון, השוק האמריקאי רשם ירידות במדדים מרכזיים: מדד S&P 500 ירד ב-1.37%, הנאסד"ק נחלש ב-1.5%, והדאו ג'ונס ירד בכ-0.1%.
אמזון זינקה ביום שישי ב-6% בעקבות הדוחות. ענקית הקמעונאות עקפה את התחזיות ודיווחה על הכנסות רבעוניות בגובה של 158.9 מיליארד דולר, מעל הצפי שהיה 157.3 מיליארד דולר. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 1.43 דולר מעל הצפי לרווח למניה של 1.14 דולר.
ברקשייר האת'ווי דיווחה על תוצאות הרבעון השלישי. הכנסות החברה בראשותו של ווארן באפט היו 93 מיליארד דולר, כמעט ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל, ורווח נקי של 26.3 מיליארד דולר, לעומת הפסד ברבעון המקביל. בין היתר בלטו בדוחות המכירה של כשני שליש ממניות אפל שהחזיקה ברקשייר. ועדיין, אפל נותרה ההחזקה הגדולה ביותר של ברקשייר. בנוסף נרשמה פגיעה משמעותית ברווחי עסקי הביטוח בעיקר בשל הוריקן הלן שהיכה בחופי דרום-מזרח ארה"ב בספטמבר. אבל המכה הקשה באמת עוד לפני באפט: הוריקן מילטון שיצר באוקטובר נזק רב בפלורידה ואלה יבואו לידי ביטוי בדוח הבא.
במקביל לחברה הצטברו מזומנים בסך של 325 מיליארד דולר, זינוק של כמעט פי 2 תוך פחות משנה.בשוק תוהים על אגירת המזומנים של באפט והעלו אפשרות שמדובר במעין תחזית של האורקל מאומהה לקראת ירידה בשוק.
שבוע מסעיר עומד להיפתח היום בוול סטריט וסביר ששנראה תנודתיות מוגברת בשווקים. במיוחד עוקבים המשקיעים בדריכות אחר הבחירות הקרובות בארה"ב, שהתוצאות שלהן עשויות להביא לשינויים במדיניות הכלכלית ולשפוך אור על התחזית הכללית, מה שיכול להשפיע על סקטורים שונים (ראו בהמשך). בנוסף בחמישי, טרם שיתפרסמו תוצאות הבחירות תפורסם החלטת הריבית של הפד.
● למה השווקים אוהבים כל כך את טראמפ, ואילו מניות יקפצו אם האריס תזכה?
עוד משהו שקורה השבוע הוא עדכון מדד דאו ג'ונס. העדכון הבולט יהיה כניסתה של אנבידיה ויציאתה מהמדד של אינטל לאחר 25 שנה. שינוי נוסף הוא כניסתה של שרווין ויליאמס במקום דאו אינק. ההחלפה תיכנס לתוקף לפני פתיחת המסחר ב-8 בנובמבר.
נזכיר שמדד דאו ג'ונס מחושב על בסיס מחירי המניות בניגוד לרוב המדדים שמחושבים לפי שווי שוק. זהו מצב שיוצר עיוות ולכן המדד נחשב כלא מייצג את שוק המניות האמריקאי בהשוואה למדד רחב יותר כמו S&P 500. הנה למשל שרווין ויליאמס תהיה שישית במדד ואנבידיה תהיה רק במקום ה-22 במדד, וכך, הראשונה ששווי השוק שלה הוא כ3% מזו של אנבידיה תשפיע הרבה יותר על המדד.
עונת הדוחות נמשכת והשבוע ידווחו בין היתר סופר מיקרו, מודרנה, פלאנטיר, ARM וקוואלקום. התוצאות יספקו תובנות נוספות על מגזרי הטכנולוגיה והבריאות, שמהווים מנועי צמיחה חשובים, בעיקר במדד הנאסד"ק.
שוק החוב: במיטב ממליצים גם שעליית התשואות בארה"ב מהווה הזדמנות קניה. "אחד ההסברים לעליית התשואות האמריקאיות אחרי הורדת הריבית היה דוח התעסוקה החזק של חודש ספטמבר. אולם, התשואות עלו בחדות גם אחרי נתוני אוקטובר שהיו בבירור לא חזקים. גם ספק שנתוני האינפלציה האחרונים יכולים להסביר את עליית התשואות. בסופו של דבר, ציפיות האינפלציה לא מאוד עלו. הריבית הריאלית עלתה הרבה יותר. ב-40 השנים האחרונות עליית תשואת אג"ח ל-10 שנים אחרי הורדת ריבית ראשונה ע"י הפד אינה תופעה יוצאת דופן, אך עוצמתה הפעם הייתה בהחלט חריגה".
"אז אם לא הנתונים הכלכליים או האינפלציה יכולים להסביר את העלייה החריגה בתשואות הפעם ניתן להסביר בבכך שהבחירות המתקרבות בארה"ב משפיעות חזק במיוחד על התשואות. המשקיעים זוכרים שאחרי הניצחון המפתיע של טראמפ בבחירות ב-2016, התשואה ל-10 שנים זינקה והמשיכה לעלות עד סוף השנה במקביל לעליות במניות. אולם, אנחנו לא חושבים שהפעם לעלייה החדה בתשואות, עוד לפני הבחירות, יש הצדקה: ראשית, הפעם הפד מוריד ריבית, הפוך מהתהליך של עליית ריבית שהיה בשנים 2016-2017".
"גם חשש מפני הגירעון לא בהכרח אמור להצדיק עליית התשואות. התשואות בדרך כלל לא עולות בגלל גירעון גבוה, אלא במקרה שמתרחש משבר פיסקאלי. שום דבר לא מצביע שארה"ב עומדת בפתח של משבר כזה דווקא עכשיו ולא בעוד שנתיים או עשר שנים".
בשוק הסחורות, מחירי הנפט סגרו עלייה שבועית של כ-2%. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 73.1 דולרים וחבית מסוג WTI נסחרה סביב 69.5 דולרים ביום שישי.
מאקרו: בארה"ב פורסם בשישי האחרון דוח התעסוקה: כלכלת ארה״ב ייצרה 12 אלף משרות בלבד בחודש אוקטובר, לעומת צפי של 100 אלף. מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז סוף 2020. באוקטובר היה צפוי דוח חלש בעקבות סופות ההוריקן שהיכו בארה״ב בחודש החולף - אך לא עד כדי כך. שיעור האבטלה ירד ל4.1%, בהתאם לצפי. השכר עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-4%. עיקר הסיבה לחולשה נרשמה מצד השביתה של עובדי בואינג שהובילה לירידה של 44 אלף משרות בסקטור הפרטי, וכן הוריקן מילטון שהשפיע על הגיוסים.
ביום חמישי תתפרסם השבוע החלטת הריבית, בשל הבחירות ההחלטה נדחתה מרביעי לחמישי. הפדרל ריזרב צפוי להכריז על הפחתה של 0.25% בריבית.
צוות מחקר ההשקעות הגלובליות של בנק אדמונד דה רוטשילד ניתחו את ההשלכות הצפויות של תוצאות הבחירות בארה"ב על השווקים הגלובליים: "המתמודדים טראמפ והאריס חלוקים מאוד בגישתם למדיניות הסחר הרצויה לארצות הברית".
"טראמפ מציע להטיל מכסי מגן משמעותיים עשויה לשבש את שרשראות האספקה הגלובליות. גישה זו צפויה להשפיע משמעותית על תעשיות שתלויות בייבוא, כמו מוצרי אלקטרוניקה וציוד רכב. תאגידים גדולים עם ייצור בחו"ל, ובמיוחד בסין, עלולים לסבול מצמצום ניכר ברווחיות. עם זאת, ייתכן שההשפעה תקוזז על ידי הפחתת מיסים לחברות והגברת חופש הפעולה שלהן, בהתאם למדיניות הדה-רגולציה של טראמפ . מנגד, מגזרים שאינם תלויים בשרשראות אספקה גלובליות, כמו פלדה, מלונאות, פיננסים ותעשיות מקומיות אחרות, עשויים לזכות ביתרון תמחור, כאשר מתחרים זרים יהפכו ליקרים יותר".
"קמלה האריס לעומת זאת, נוטה להתמיד במדיניות הקיימת: מכסים מדודים עם התמקדות בהגבלות סחר אסטרטגיות בתחום הטכנולוגיה, תוך הקפדה על שמירת היתרון האמריקאי במגזרים קריטיים כמו בינה מלאכותית וייצור שבבים. האריס שואפת להגן על התחרותיות הלאומית במגזרים אלה. מדיניות הסחר שלה, המקוזזת על ידי העלאות מיסים מקומיים, עשויה לעצב מחדש את התחרות הגלובלית, בעיקר בטכנולוגיה ובביטחון, תוך שמירה על יציבות במגזרים הצרכניים".
מנכ"ל אדמונד דה רוטשילד ישראל, ניר ישעיה וצוות המחקר ציינו שהמועמדים חלוקים גם בגישתם למיסוי תאגידי. "תוכניתה של האריס מציעה העלאות מס חברות מ-21% ל-28%, וכן הכפלה פי ארבעה של מס הרכישה החוזרת של מניות. צעד שכזה, צפוי להשפיע על ענפים עתירי רווחים ועם חשיפה גבוהה בארה"ב כגון טכנולוגיה, אנרגיה ותקשורת. מגזרי הצריכה, שמסתמכים רבות על הוצאות משקי בית אמריקאים, עשויים להיפגע מהירידה בהוצאות של צרכנים מבוססים יותר".
"טראמפ, לעומת זאת, רמז על אפשרות להרחיב את קיצוצי המיסים, ואף לשקול הפחתה נוספת של שיעור מס החברות ל-15% עבור יצרנים הממוקמים בארצות הברית. הטבה זו עשוייה להעלות הרווחים של חברות ה-500 S&P ובמיוחד במגזרי הפיננסים, התעשייה והצריכה. בנוסף, הפחתת הפיקוח הרגולטורי על אנרגיה ופיננסים תחת טראמפ עשויה לעודד צמיחה לטווח קצר, אף כי היציבות בענפים אלו עשויה להתערער בטווח הארוך".
"לסיכום, ניצחון של טראמפ צפוי להיטיב עם מגזרי הפיננסים, הבריאות, צריכת המותרות והאנרגיה המסורתית, לאור הציפיות להקלות מס והפחתת רגולציה. ניצחון של האריס ותמיכתה הצפויה בהגברת ההשקעות בתשתיות והגדלת התמיכה הכלכלית במעמד הנמוך, עשויה שלא לעודד עליית מניות אלה בטווח הקצר, אך עלולה להעניק יציבות למגזר התעשייה, מוצרי יסוד ובאנרגיה מתחדשת".