יוון קרובה לרכישת 40 תותחי PULS מאלביט, בעסקה גדולה שתעמוד על 700-500 מיליון אירו. כך מדווח באתר "קת'ימריני" היווני. באמצעות התותחים, באתונה שואפים להרתיע את טורקיה הן במחוז אברוס, הגבול היבשתי בין המדינות, והן באיים בים האגאי.
● פגזים וחימושים ב-8 מיליארד דולר: מתנת הפרידה של ביידן לישראל
● התחקיר שחוזר לאירוע ששיבש את העולם ולניסיונות ההשתקה
● ראיון | החוקר היהודי־קנדי שמזהיר: כך "טפילים אידיאולוגיים" משתלטים על המערב
שר ההגנה היווני ניקוס דנדיאס, שלו מערכת יחסים קרובה עם ממשלת ישראל כבר כמה שנים, צפוי להציג עד לחודש פברואר תוכנית רכישה גדולה שתיפרס לאורך 12 השנים הבאות. המהלך נובע מרצון של היוונים להתחיל כבר השנה בחיזוק היכולות הארטילריות שלהם, ועבור זאת צפויים להפקיד תוכנית בפני הוועדה הפרלמנטרית הנדרשת באתונה כבר ברבעון הנוכחי.
בכיר צבאי ששוחח עם קת'ימריני סיפר, כי השאיפה היוונית היא לפתח יכולות ארטילריות לטווח של 300 ק"מ, כשהליך הבחירה נמצא בשלבים מתקדמים - והמועמדת המובילה היא PULS. המערכת הזו מספקת פתרון מקיף, שמסוגל לשגר רקטות לא מונחות, חימושים מדויקים וגם טילים בטווחים שונים. המשגר מותאם באופן מלא לפלטפורמות קיימות, בין אם גלגליים ובין אם זחליים, ובכך מאפשר הפחתה משמעותית בעלויות התחזוקה וההכשרה, תוך שניתן לפגוע עמו במטרות בטווח מקסימלי של 300 ק"מ.
באתונה שואפים לממש את התועלות של התותח מתוצרת החברה הישראלית דרך רכישת שישה סוגי חימושים עבור הגרסא האירופית (EURO PULS), שיאפשרו לה לאיים באמצעות אותם תותחים על טווחים שנעים בין 300-35 ק"מ. בה בעת, היוונים שואפים לרכוש באמצעות העסקה את SkyStriker, חימוש משוטט של אלביט שניתן לשגר מאותו תותח לטווחים של עד 100 ק"מ, ומסוגל לשאת ראש נפץ של 10-5 ק"ג.
ישראל ויוון מהדקות את שיתוף הפעולה הביטחוני
בצל העוינות הטורקית ליוון ולישראל, שתי המדינות מהדקות בחודשים האחרונים את שיתוף הפעולה הביטחוני ביניהם. זה משתקף, בין השאר, גם במגעים ליצירת מערך הגנה אווירית רב־שכבתי ליוון על בסיס מערכות ישראליות. באתר "ניו מאני" דיווחו לאחרונה, כי הבקשה כוללת הצעות מחיר עבור מערכות מכ"ם והגנה אווירית מדגם ברק MX של התעשייה האווירית וספיידר של רפאל. המשמעות היא כי היוונים מעוניינים לרכוש שתי מערכות שמוכרות החברות הישראליות, אך מערכת הביטחון הישראלית לא משתמשת בהן. מנגד, מערכת קלע דוד שנמכרה כבר לפינלנד לא מופיעה שם - אבל יוון רוצה מערך הגנה אווירית תלת-שכבתית ועל כן היא צפויה להיכלל בעסקה.
מערכת ברק MX תומכת במכ"מים ומשגרים שונים לכיסוי נגד מטוסי קרב, מסוקים, מלט"ים, טילי שיוט, טילי קרקע-אוויר וטילי קרקע-קרקע. המערכת מבוססת על מרכז שליטה חכם ומוכח מבצעית, המאפשר שילוב של טילים מיירטים נוספים: המיירט ברק MRAD לטווח קצר משוגר אנכית במהירות גבוהה, מותאם לטיפול באיומים בטווח של עד 35 ק"מ וכולל ראש ביות מכמ"י עם מנוע פולס אחד בלבד; המיירט ברק LRAD לטווח בינוני משוגר אנכית במהירות גבוהה, מותאם לטיפול באיומים בטווח של עד 70 ק"מ וכולל ראש ביות מכמ"י עם מנוע דו־פולסי; וכן המיירט ברק ER לטווח ארוך משוגר אנכית וכולל מנוע מאיץ, מנוע רקטי דו-פולסי וראש ביות מכמ"י מתקדם. הגדלת טווח היירוט של ברק ER מתבצעת באמצעות הוספת מאיץ רקטי והתאמת יכולות התקשורת והמכ"מ לטווח 150 ק"מ.
את כלל המנועים למיירטים השונים מייצרת החברה הממשלתית תומר, שנחשבת למקור ידע לאומי בתחום. הדגם היחיד שנמצא בשימוש במערך ההגנה האווירית הישראלי הוא LRAD, שבו התבצע שימוש בניסוי בחודש אוגוסט. ה־LRAD נמצא בשימוש ספינות סער 6, ובמסגרת אותו ניסוי שוגר מאח"י עצמאות. במהלך הניסוי שוגרה רקטה מדויקת לעבר מטרה שדימתה "נכס אסטרטגי בים" - מה שמתייחס ככל הנראה לאסדת גז, שהרי ספינות סער 6 תוכננו באופן ייחודי להגנה על האסדות של ישראל. מערכת ברק MX של התעשייה האווירית נמכרה לשורת מדינות בעולם, כשאחת הבולטות שבהן היא אזרבייג'ן שרכשה אותו בנובמבר אשתקד תמורת 1.2 מיליארד דולר.
את מערכת ספיידר של רפאל, הציגה החברה הישראלית לפיקוד הבכיר של חיל האוויר היווני בחודש אפריל. המערכת שזוכה גם להתעניינות מלקוחות נוספים כמו קניה, כבר נמצאת בשימוש של כמה מדינות - בהן צ'כיה. ספיידר היא מערכת הגנה, שמספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים ואל מול מגוון איומים אוויריים, לרבות מל"טים, מטוסים, מסוקים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים.
המערכת מיירטת את האיומים באמצעות שתי משפחות של מיירטים מתוצרת רפאל- פייתון (PYTHON) ודרבי (DERBY). לפני כמה חודשים, הציגה רפאל תצורה חדשה למערכת הספיידר - תצורת ה־All in One - המציעה מערכת הגנה אווירית שלמה הכוללת: מכ"ם אינטגרלי, מטען ייעודי אלקטרו־אופטי, מערכת שליטה ובקרה מתקדמת ומיירטים מסוגים פיתון ודרבי, המותקנים כולם על רכב אחד בלבד. בינואר האחרון השלימה רפאל, בשיתוף מפא"ת (המינהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית) במשרד הביטחון, ניסוי מוצלח במערכת ספיידר בתצורת ה-All in One.
תצורה זו מהווה פתרון להגנה אווירית אופטימלית להגנת נקודה או כהגנה אווירית על כוחות מתמרנים; זאת, כחלק מסוללת ספיידר או בפריסה עצמאית ובהפעלה על־ידי צוות מפעילים מינימלי. בניסוי שנערך בינואר אשתקד בישראל, נבחנו כמה תרחישים המדמים איומים קיימים ועתידיים, במהלכו מערכת הספיידר, בתצורתה החדשה, יירטה כטב"ם במתאר מבצעי מאתגר בפגיעה ישירה ומדויקת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.