באוגוסט 2021, עוד לפני שהחלה בגל הקיצוצים הגדול, הודיעה אינטל כי תסגור את חטיבת מצלמות העומק התלת-ממדיות "רילסנס" המבוססת על רכישה ישראלית, ואשר רוב עובדיה ישראלים. כמה עובדים פוטרו, אך הפעילות לא נסגרה, אלא נשמרה בפעילות מצומצמת לאורך השנים.
היום (שישי) מפרסם אתר ה"רובוט ריפורט" כי אינטל לא רק שמרה על גחלת החברה הישראלית, אלא היא טיפחה אותה באופן שמאפשר לה לפצל אותה החוצה בחזרה כסטארט-אפ מתוך מטרה אפשרית לממש את מניותיה בעתיד.
אינטל תפצל מתוכה כ- 100 עובדים לפי ההערכה, מרביתם בישראל, שיעבדו החל מהחודשים הקרובים בחברת רילסנס (RealSense). מניותיה של החברה יוחזקו בידי אינטל קפיטל, קרן ההון סיכון של אינטל, המוחזקת בנפרד מבעלי המניות של החברה. יוביל אותה כמנכ"ל נדב אורבך, כיום סמנכ"ל באינטל ומייסד תחום הראייה הממוחשבת בחברה, יחד עם מארק יאהירו, מייסד רילסנס, שמחזיק גם הוא בתואר סמנכ"ל באינטל ויהיה אחראי על הפיתוח העסקי.
חטיבת רילסנס מבוססת על רכישת החברות עומק ואינויז'ן הישראליות - עוד מהימים שבהם ראיית עומק ומצלמות תלת-מימד היו לטרנד החם בעמק הסיליקון. אלה השנים שבהן ענקיות הטכנולוגיה התחרו בפיתוח משקפי מציאות וגם אפל ביצעה בישראל את רכישת פריימסנס - המשמשת כיום לבסיס של זיהוי הפנים באייפון.
רילסנס החלה מפיתוח ראיית עומק ומחשוב תפיסתי, וב- 2021 התבקשה להתמקד בענף הרובוטיקה וחדלה באופן זמני מלפתח מצלמות זיהוי פנים חדשות, אלא רק בשנים האחרונות לאחר דרישת השוק. רילסנס תמשיך בפיתוח מצלמות עומק לרובוטים אוטונומיים ולא-אוטונומיים, מצלמות אימות פנים, ומצלמות ייחודיות לתחום הפיזיותרפיה. בהמשך מפת הדרכים, מתכוונים בחברה לפתח מערכות נוספים לתחום הרובוטיקה כמו ראייה סטריאופונית, ביומטריה ובינה מלאכותית.
אינטל ביצעה ספין אוף לחברת מובילאיי הישראלית לאחר שרכשה אותה, ואף סייעה להנפקתה מחדש בבורסה בניו יורק באוקטובר 2022 לפי שווי של 16 מיליארד דולר. לענקית השבבים היסטוריה של "חרטה" על חברות שרכשה ונסיונות למכירתן. כך, מכרה ב- 2006 את DSPC הישראלית לידיה של מארוול טכנולוגיות ב- 600 מיליון דולר, לאחר שקודם לכן רכשה אותה ב- 1.6 מיליארד.
לא כל הרכישות בנות מזל במקרה שכזה. לקראת סוף 2024, כחלק מתהליך הארגון מחדש, נאלצה אינטל לסגור את גרנולייט, חברת טכנולוגיות הענן, לאחר שרכשה אותה ב- 2022 תמורת 650 מיליון דולר. זאת, לאחר שלא מצאה לא רוכש. עם זאת, הפיצול של רילסנס החוצה הוא ההוכחה שאינטל יכולה להוציא מקרבה חברה שאיננה פעילה בתחומי בליבה שלה מבלי לסגור אותה, ומאפשרת לה לחפש את מזלה בשוק החפשי.
באינטל אישרו את הסיפור ל'גלובס' ומסרו: "אחרי עשר שנים של פיתוח וטיפוח בתוך אינטל, הגיע הזמן לשחרר את מלוא הפוטנציאל של טכנולוגיית Intel RealSense לראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית. הטכנולוגיה תצא לדרך עצמאית כחברה נפרדת בתיק ההשקעות של אינטל קפיטל (ICAP) במהלך המחצית הראשונה של 2025. חשוב לנו להדגיש שאנחנו מחויבים למעבר חלק עבור כלל לקוחותינו, ונמשיך להעניק להם את התמיכה המלאה לה הם זקוקים לאורך כל התהליך".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.