ענקית התרופות אלי לילי צופה אמנם להכות את תחזית ההכנסות שלה ל-2024, אך בתחום הלוהט של התרופות נגד השמנה, הכנסותיה יהיו נמוכות משמעותית מן הצפוי. כך מסרה החברה היום בהודעה בה חשפה כמה נתונים מן הדוח המתקרב שלה לשנת 2024.
● מניית אנבידיה חטפה בשורות קשות, אז למה היא מתאוששת?
● דיווח: מאסק עשוי לרכוש את פעילות טיקטוק בארה"ב
בעקבות ההודעה מניית החברה נפלה היום (ג') בכ-7%, זעזוע משמעותי עבור החברה הנסחרת לפי שווי של כ-670 מיליארד דולר, והיו מי שחזו כי היא תחצה את רף הטריליון דולר, אשר כעת הולך ומתרחק ממנה.
לילי דיווחה כי היא מעריכה כי התרופה זפבאונד, לטיפול בהשמנה, תרשום ברבעון הכנסות של 1.9 מיליארד דולר. קונצנזוס האנליסטים חזה הכנסות של 2.08 מיליארד דולר. התרופה מונג'ארו, שהיא בעצם אותו החומר אבל מיעוד לחולי סוכרת, רשמה הכנסות של 3.5 מיליארד דולר ברבעון, לעומת קונצנזוס של 5.35 מיליארד.
"הערכתנו הקודמת צפתה צמיחה מהירה עוד יותר"
אלי לילי היא מובילת קטגוריית הטיפול בהשמנה, וחולשה אצלה מסמלת כי התחום כולו מצליח פחות מציפיות השוק. מנכ"ל החברה דיוויד ריקס אמר כי: "חזינו צמיחה מהירה יותר עבור התרופות הללו ברבעון. בנוסף, מלאים נמוכים מן הצפוי אצל ערוצי ההפצה שלנו בסוף הרבעון, הובילו לתוצאות הללו ברבעון הרביעי".
"למרות שהשוק לתרופות הללו צמח ב-45% לעומת התקופה המקבילה ב-2023", הוסיף ריקס, "הערכתנו הקודמת צפתה צמיחה מהירה עוד יותר. בנוסף, ערוצי ההפצה שלנו צברו מלאי בכמות נמוכה מן הצפוי".
ריקס ציין כי המוצר היה זמין בארה"ב בכמות הדרושה לאורך כל הרבעון. עם זאת, האיום במחסור בתרופה הוביל לכך שבארה"ב אושר לחברות העוסקות בהכנות רוקחיות, לקרוח בעצמן גרסאות גנריות של התרופה. תחרות זו השפיעה גם על תמחור התרופה מצד לילי. החברה מסרה כי היא ממשיכה לבנות את כושר היצור של התרופה, כך שתייצר לפחות 60% יותר מן התרופה במחצית הראשונה של 2025 לעומת המחצית הראשונה של 2024.
גם המתחרה השניה בשוק ההשמנה, נובו נוקדיסק, סובלת מבעיות משלה בתחום, הן מבחינת כושר יצור והן מבחינת כישלון של ניסוי שערכה בתרופת המשך.
תרופות ההרזייה: הנמכרות ביותר אי פעם
עדיין מדובר בהכנסות יוצאות דופן מתרופה אחת ברבעון אחד. מהכנסות אלה נגזר קצב הכנסות שנתי של מעל 20 מיליארד דולר, סכום שעדיין מציב את שתי התרופות, אם סופרים אותן יחד, בראש רשימת התרופות הנמכרות ביותר אי פעם (בתחרות עם קייטרודה רשמה הכנסות של 25 מיליארד דולר ב-2023, יומירה של אבווי שהכניסה 21 מיליארד דולר ב-2022, נוגד הקרישה אליקוויס של BMS ופייזר שהכניס 18.9 מיליארד דולר ב-2023, וכמובן חיסון הקורונה של פייזר שהכניס 56 מיליארד דולר לפייזר ושותפתה ביונטק ב-2022).
את שנת 2024 מצפה החברה לסיים עם הכנסות של 45 מיליארד דולר, 4 מיליארד מעל אמצע טווח התחזיות של החברה לשנה. עבור הרבעון הרביעי לבדו היא מעריכה כי תרשום הכנסות של 13.5 מיליארד דולר, 400 מיליון דולר פחות מן הקצה התחתון של טווח התחזיות שנתנה לאחרונה. לילי עדיין מצפה לדווח על הכנסות של 58-61 מיליארד דולר ב-2025, לעומת קונצנזוס אנליסטים של 58.52 מיליארד.
לילי מעריכה כי הצמיחה תגיע מתרופות כמו Jaypirca לסרטן הדם, Ebglyss לאקזמה, Omvoh לקוליטיס ו- Kisunla לאלצהיימר. כמו כן היא מצפה להשקה של מונג'ארו בשווקים נוספים (בארץ התרופה קיימת אך אינה בסל הבריאות עדיין) וכן להשקות חדשות כמו למשל imlunestrant לסרטן שד גרורתי.
במבט לעתיד הרחוק יותר, לילי הודיעה השבוע על הקמת קרן הון סיכון בהיקף של 500 מיליון דולר יחד עם קרן הון הסיכון הלא-תאגידית Andereessen Horowitz , במטרה להשקיע בטכנולוגיות העתיד של תחום התרופות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.