רשות שוק ההון צפויה לאשר את מכירת מניות הפניקס לקרן אפיניטי של ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. האישור היום מגיע ביום האחרון לפני פקיעת התוקף למימוש אופציות ל-4.95% ממניות חברת הביטוח. עם קבלת האישור, החזקות הקרן בחברת הביטוח הגדולה בישראל יעלו ל-9.9%. בכך, הקרן הזרה תהפוך לבעלת המניות הגדולה ביותר של הפניקס.
נראה כי האישור הצפוי לא מרגש את המשקיעים. מניית הפניקס יורדת כעת בבורסה בכ-0.5%.
חברת הביטוח נסחרת כיום לפי שווי של 14.7 מיליארד שקל, אחרי זינוק של קרוב ל-60% בשוויה בחצי שנה האחרונה. בין הסיבות לזינוק האחרון הוא מועד העסקה המקורי בין אפיניטי (וגם קבוצת דלק ומשקיעים נוספים) לבין סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה עד לאחרונה בחברת הביטוח, שמכרו את החזקותיהן ברווח גדול.
למרות האישור הצפוי של רשות שוק ההון, היא צפויה להציב מגבלות, מאחר והקרן היא "קרן סעודית" שמקורותיה הכספיים גויסו בעיקר ממדינות המפרץ.
5% מהמניות בכ-470 מיליון שקל
אפיניטי רכשה כזכור 4.95% ממניות הפניקס בחודש יולי תמורת כ-470 מיליון שקל, וכדי לממש את האופציות היא תשלם סכום בסדר גודל דומה. לאחר העסקה תחזיק הקרן הזה מניות בשווי של 1.46 מיליארד שקל, כך שהקרן כבר "מורווחת על הנייר" ביותר מחצי מיליארד שקל.
המחזיקות הגדולות הנוספות בחברת הביטוח הן חברות הביטוח המתחרות כלל (6.7%) עם שווי של 991 מיליון שקל והראל (5.7%) בשווי של 847 מיליון שקל.
באותה מכירת מניות של סנטרברידג' וגלטין נכנסה לסיבוב פיננסי קצר גם קבוצת דלק של איש העסקים יצחק תשובה. זו רכשה ומכרה במהירות כ-4.9% מהמניות ורשמה רווח של 120 מיליון שקל. בנוסף, חשף גלובס באותו הזמן כי המשקיעים הנוספים באותה עת היו בנק ההשקעות לזארד (Lazard) שרכש 2%-3% מהמניות, וקרן ההשקעות בריירווד קפיטל שהחזיקה בכ־1.5% מהמניות. מדובר בקרן שכבר הייתה מושקעת בעבר בהפניקס וחזרה לסיבוב שני בחברת הביטוח.
משקיע נוסף שחשף גלובס באותו סבב הוא המיליארדר היהודי־אמריקאי הנרי סוויקה, מייסד ומנהל חברת הייברידג'-קפיטל.
בהמשך, בחודש אוקטובר ולאחר מכן בסוף נובמבר מכרו סנטרברידג' וגלטין את יתרת החזקותיהן בחברה למשקיעים נוספים מהארץ ומחו"ל.
עם פרסום דוחותיה הכספיים של הפניקס לרבעון השלישי של השנה, בו רשמה החברה זינוק של כמעט פי שלושה ברווח הכולל לרווח רבעוני של 617 מיליון שקל, אמר אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס, כי "יש התעניינות גוברת במניה מצד משקיעים בינלאומיים".
החברה רשמה ברבעון השלישי תשואה על ההון של 24%. מתחילת השנה מדווחת החברה על רווח כולל של 1.28 מיליארד שקל, זינוק של פי 2 וחצי ותשואה להון של 16% (מול 6.9% בתקופה המקבילה אשתקד). היקף הנכסים הכולל של החברה חצה לראשונה את החצי טריליון שקל ועמד על 502 מיליארד שקלים. לאחרונה הפניקס הציבה יעדים לשנת 2027 לרווח כולל של 2 מיליארד שקל, תשואה להון של 16-18% וחלוקה של לפחות 50% מהרווח באמצעות דיבידנדים ורכישות עצמיות. לדברי מנכ"ל הפניקס, אייל בן סימון, "אנו נחושים להמשיך ולהתמקד בהמשך יצירת ערך ועמידה ביעדים הללו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.