הגאדג'טים שמגנים עלינו, פיזית ודיגיטלית

בתערוכת CES בלאס וגאס הוצגו לא מעט פיתוחים שנועדו לסייע בחיי היומיום • מנשימה טובה בזמן פעילות ספורטיבית, דרך מעקב אחר הגלוקוז ועד הגנה טכנולוגית • בדיקה טכנולוגית

מבקרים בתערוכת CES בלאס וגאס, שהסתיימה לפני כשבוע, / צילום: ap, Abbie Parr
מבקרים בתערוכת CES בלאס וגאס, שהסתיימה לפני כשבוע, / צילום: ap, Abbie Parr

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

במהלך תערוכת CES בלאס וגאס, שהסתיימה לפני כשבוע, הציגו חברות טכנולוגיה מרחבי העולם את הפיתוחים המעניינים והמתקדמים ביותר שלהן. לצד חברות הענק היו לא מעט חברות קטנות שהפיתוחים שלהם מרמזים לאן התעשייה הולכת. הנה כמה מהטכנולוגיות שהוצגו וניסינו בימים האחרונים.

בדיקה טכנולוגית | 5 מוצרים חדשניים מהתערוכה הטכנולוגית הגדולה בעולם
בדיקה טכנולוגית | לחיות עם ג'מיני: ניסינו את הבינה המלאכותית של גוגל
בדיקה טכנולוגית | אין לכם מקום בסמארטפון או במייל? כך תפנו שטח אחסון

Intake: לנשום היטב בזמן ספורט

הפיתוח הבא מוכיח שגם פתרונות לואו־טק יכולים לתפוס מקום נרחב ב־CES ולייצר כותרות בכל העולם. חברת Intake העמידה דוכן שמאפשר לעיתונאים להתנסות במוצר הפשוט ביותר שלה, ולהדביק שתי מדבקות עם מגנט על הנחיריים. בעזרת מכשיר מגנטי קטן, הנחיריים מורחבים, ואפשר לנשום הרבה יותר טוב. כבר כשמניחים את המדבקות על האף מרגישים את השיפור, אך התועלת האמיתית היא לנחירות בזמן השינה או לנשימה טובה יותר בזמן פעילות ספורטיבית.

עם זאת, הפיתוח לא "מתקן" את האף ולא מייצר שינוי קבוע. בכל פעם שתרצו להרחיב את הנחיריים, תצטרכו לרכוש אריזה הכוללת מדבקות ל־15/30 שימושים. ערכה ראשונית עולה כ־50 דולר, וכדי לחדש את המגנטים יש לשלם בכל פעם כ־20 דולר.

מגנט האף של Intake / צילום: יח''צ
 מגנט האף של Intake / צילום: יח''צ

AMP: חדר כושר במכשיר אחד

בתערוכה הוצגו לא מעט טכנולוגיות שנוגעות לבריאות הגוף והנפש, ביניהן בלטה חברת AMP הישראלית שהציגה מכשיר אימוני כוח ביתי. המכשיר מתחבר לקיר עם מוט שיכול לנוע על ציר אנכי, ויש לו זרוע מותאמת שיכולה לפנות כלפי מעלה או מטה. לזרוע מחברים אקססוריז כמו מוטות או חבלים, ואז ניתן לבצע אימוני כוח.

למכשיר יש אפליקציה ייעודית שמצלמת את הפעילות, ומציעה תיקונים אם עושים פעולה לא נכונה או מנסים "לעגל פינות". שימוש בבינה מלאכותית מאפשר לה ללמוד את האימונים שלכם, ולהתאים לכם אימונים טובים יותר. השלב הבא יהיה לבנות תחושת קהילתיות סביב לפיתוח, כמו יצירת אתגרים בין חברים.

המוצר גם יודע למקסם את הפעילות. לדוגמה, בסוף הזרוע נמצא המנוע שמייצר את החיכוך וההתנגדות להרמת ה"משקולות". ניתן לקבוע שההרמה לא תרגיש כמו משיכה רגילה של משקולות, אלא כמו של רצועת גומי - מה שיעמיס יותר על השרירים.

מכירת המוצר החלה החודש בשווקים נבחרים בארה"ב, ולמרות שהמייסדים ישראלים, אנחנו לא על המפה מבחינת תכנוני החברה. תג המחיר לא זול, ועומד על 1,795 דולר עבור החבילה המלאה, כשבנוסף יש לשלם גם תשלום חודשי של 23 דולר. בחברה טוענים כי ביחס למתחרים מדובר במחיר נמוך, הנובע מהבחירה לא להכניס את כל הטכנולוגיות האפשריות אלא את אלה שמעניינים את רוב המשתמשים.

Stelo: למדוד את הסוכר בגוף

מדי שנה, שורה של חברות מציגות בכנס חיישנים שאמורים לנטר את רמת הגלוקוז בדם, ומדברות על פיתוח עתידי שלא ברור מתי ייצא לשוק. חברת Dexcom הציגה ב־CES את מכשיר ה־Stelo שלה - חיישן שמנטר את המדדים האלו ומותאם לציבור הרחב, ולא רק לחולי סוכרת. עם זאת הוא מהווה פתרון גם חולי סוכרת מסוג 2, שאצלם הגוף לא מייצר מספיק אינסולין, ולפי נתוני החברה - מדור ב-90% מכלל החולים במחלה.

חיישן הסוכר של Stelo / צילום: יח''צ
 חיישן הסוכר של Stelo / צילום: יח''צ

המכשיר מבוסס על טכנולוגיה קיימת בחיישנים שיכולים להחזיק מעמד כ־15 ימים על הגוף. אפליקציית Stelo מנטרת, מציגה נתונים ומספקת תובנות לגבי רמת הגלוקוז בדם בזמן אמת. באפליקציה המותאמת יש הסבר ברור כיצד להתקין את המוצר על הגוף וכל מה שכרוך בכך.

אחרי עלייה חדה בסוכר, למשל, האפליקציה תשאל אתכם מה קרה - האם אכלתם משהו מלא בסוכר, האם הייתם בלחץ, האם עשיתם פעילות ספורטיבית וכו'. בנוסף, האפליקציה מסבירה איך להתמודד עם עליות חדות ברמת הסוכר בגוף - לדוגמה, אכילה איטית יותר, הליכה לאחר האוכל, שתיית מים ועוד.

מעבר להעלאת המודעות סביב סוכרת, המכשיר מספק מידע על המצב הבריאותי שלנו, וטוב יהיה אם יפותחו יותר מוצרים כאלו. המוצר עדיין לא זמין בשוק, אולם קיבלנו מכשיר להתנסות. לפי אתר החברה, עבור שני מכשירים תשלמו כ־99 דולר, והם יספיקו לחודש בערך. אם תצטרפו לתוכנית חודשית, תשלמו 89 דולר, ועבור חבילה של שלושה חודשים תשלמו 252 דולר (במקום 300 דולר).

Yubico: מפתח פיזי לחשבון דיגיטלי

אחת ההמלצות החשובות ביותר של מומחים להגנת אבטחת מידע היא להגן על החשבונות שלכם בעזרת סיסמה ובעזרת אימות דו שלבי - כלומר שכבת הגנה נוספת שמאמתת שאתם בעלי החשבון. לאורך השנים, הפתרון המוכר היה הודעות SMS עם קוד שנשלח, והוא השתכלל גם לאפליקציות שמייצרות את הקוד שמתחלף כל כמה שניות. עם זאת, אחד הפיתוחים שמשתכללים משנה לשנה הוא YubiKey של Yubico.

המפתח של Yubico / צילום: יח''צ
 המפתח של Yubico / צילום: יח''צ

הרעיון הוא חיבור USB שיכול להתחבר הן למחשב והן לסמארטפון. ברגע שתרצו להתחבר לאחד מהחשבונות שלכם תקלידו את הסיסמה, ואז תתבקשו לחבר את המפתח המדובר. בחלק מהמכשירים, כמו במוצר שאנחנו ניסינו, YubiKey 5C NFC, אפשר לקרב את המפתח למכשירים תואמי NFC והוא מזהה אותם מיד.

בנוסף, על המפתח ישנו חיישן מגע, שדורש נגיעה שלכם בעת ההתחברות - אך ללחיצה בלבד. ישנה גרסה מפותחת יותר של הכלי, ובה יש חיישן ביומטרי שממש יבדוק את טביעת האצבע שלכם. מדובר במוצר נוח עבור מי שמעדיף מפתח פיזי בצרור המפתחות שלו - שרק מסוכן מאוד לאבד את המפתחות. המחיר בארה"ב: 55 דולר.

השורה התחתונה הטכנולוגיה שומרת עלינו

כלל הפיתוחים שהוצגו בטור זה נועדו להגן עלינו - הן בריאותית, כמו המעקב אחר הגלוקוז והמכשיר להרחבת הנשימה, והן טכנולוגית, כמו המפתח הפיזי לחשבונות דיגיטליים. ב־CES הוצג השנה גם מוצר לא חדש של חברת D30 שפיתחה חומר כתום גמיש אבל חזק במיוחד, שמאפשר להגן על הגוף. בחברה סיפרו לנו כי הם חתומים עם מספר צבאות בעולם על הכנסת החומר לאפודי מגן ולמדים, וציינו שהם עובדים גם עם ישראל.

עם זאת, לחומר יש גם שימושים אזרחיים - ניסינו את הקייס הקשיח לאייפון 16 פרו מקס, שמצליח להתמודד עם נפילות חזקות במיוחד. גם המוצר הזה, כמו אחרים, מדגים כיצד הטכנולוגיה כאן כדי לשמור עלינו, אם רק נשתמש בה נכון.

גילוי מלא: הכתב היה אורח CTA, הגוף המנהל של תערוכת CES