מנצלת את העליות בביטקוין: איטורו מתקדמת בצעדי ענק להנפקה

לפי דיווח בפיינשל טיימס, פלטפורמת המסחר המקוון איטורו הגישה תשקיף חסוי ל-SEC • זהו צעד נוסף בנסיון ההנפקה השני של החברה הישראלית, לאחר שב-2021 ניסתה להתמזג לספאק בנאסד"ק

יוני אסיא, מנכ''ל איטורו / צילום: יח''צ eToro
יוני אסיא, מנכ''ל איטורו / צילום: יח''צ eToro

פלטפורמת המסחר המקוון איטורו (eToro) הגישה היום (ה') תשקיף חסוי לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) לקראת הנפקה בניו יורק, כך דיווח הפיינשל טיימס. השווי המיועד להנפקה, שנחשף בחודש שעבר בגלובס, עומד על 5 מיליארד דולר.

לנובו הסינית נכנסת לישראל: רוכשת חברה במאות מיליוני דולרים
מנכ"לית החברה שנרכשה על-ידי וויז: "יש לנו פוטנציאל לשווי של 100 מיליארד דולר"

על פי הדיווח, החברה מתכננת להשלים את ההנפקה כבר ברבעון השני של השנה הנוכחית, זאת בהובלת בנקי ההשקעות גולדמן זאקס, ג'פריס ו-UBS.

מרבית פעילותה של איטורו מרוכזת באירופה, עם 75% מהכנסותיה מהאזור. עם זאת, ההחלטה להנפיק בניו יורק נתפסת כמהלך אסטרטגי להרחבת בסיס המשקיעים. החברה מעסיקה כיום כ-1,700 עובדים, אלף מהם בישראל.

סיבוב שני לאיטורו

זהו ניסיונה השני של איטורו להפוך לחברה ציבורית. לפני כשלוש שנים ניסתה החברה להיכנס לבורסת נאסד"ק דרך מיזוג עם חברת ספאק. המיזוג המתוכנן היה אמור להעריך את איטורו בשווי של מעל 10 מיליארד דולר, אך התפוגג בשל הידרדרות בתנאי השוק והאתגרים הרגולטוריים בתחום הקריפטו.

כמו כן, בספטמבר האחרון חברת אי טורו נתקלה באתגר משמעותי - הרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC) דרשה ממנה להגביל את פעילות המטבעות הדיגיטליים שלה. החברה שילמה קנס בגובה 1.5 מיליון דולר, והמסחר ללקוחות בארה"ב הוגבל לשלושה סוגי מטבעות דיגיטליים בלבד: ביטקוין, ביטקוין קאש ואת'ר.

תוצאות מעורבות

איטורו, שנוסדה בשנת 2007 על ידי האחים יוני ורונן אסיא, מציגה תוצאות מעורבות בשנים האחרונות. מצד אחד, בשנת 2023 החברה הצליחה לרשום רווח של 107 מיליון דולר, מהפך משמעותי לעומת ההפסד של יותר מ-40 מיליון דולר בשנת 2022.

עם זאת, הכנסותיה בשנת 2023 עמדו על 630 מיליון דולר - דומות ל-2022, אך נמוכות משמעותית מ-1.2 מיליארד דולר שרשמה ב-2021. בשנת 2023, החברה ביצעה סבב גיוס שהעריך אותה בכ-3.5 מיליארד דולר - הערכה נמוכה משמעותית מהשווי המתוכנן בהנפקה הנוכחית.