בית ההשקעות שהוביל את טבלת התשואות ברוב השנה, ואז הידרדר

העליות הנאות שנרשמו בשוק המניות המקומי והאמריקאי הניבו תשואות מרשימות לחוסכים בסיכום 2024 • כפי שחזה אתמול גלובס - אנליסט הובילה את התשואות במסלולים הכלליים של קרנות ההשתלמות, ובמקביל אינפיניטי בלטה במסלול הכללי • אחרי שהוביל ברוב 2024, בית ההשקעות אלטשולר שחם סיים את השנה במקום החמישי

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

שנת 2024 הייתה מצוינת לחוסכים הישראלים שנהנו מגאות בשתי הבורסות המרכזיות בהם נמצאים החסכונות שלנו: השוק הישראלי והאמריקאי. בזכות זינוק של יותר מ-28% במדדי הדגל בתל אביב ו-23% בוול סטריט החוסכים רושמים במסלולים הכלליים את השנה השנייה הטובה ביותר מאז 2010 (מלבד שנת 2021 שהייתה חזקה יותר).

נדל"ן, ביטחון, תשתיות: שלוש עסקאות שמעידות על רעב בתל אביב לסחורה חדשה 
קרן כספית או פיקדון בבנק? בדקו מהו החיסכון המתאים לכם 

כך, אחרי תשואה חיובית נוספת בחודש דצמבר עם עלייה של 0.7% בממוצע, התשואה הממוצעת בשנה האחרונה עמדה על 13% וב-3 השנים האחרונות הסתכמה ב-14%. הסיבה לפער הזניח בין שנה ל-3 שנים היא הירידות של שנת 2022 שפגעו בתשואות.

המסלולים המנייתיים רשמו תשואה טובה אף יותר של 0.9% בחודש דצמבר, והשלימו עלייה של 22.2% מתחילת השנה. אך ב-3 שנים התשואה במסלול זה הייתה נמוכה יותר (בעקבות הירידות בשנת 2022) והסתכמה ב-18.9%. המסלולים מחקי מדד ה-S&P 500 האמריקאי מסיימים את השנה עם חודש חלש אמנם עם ירידה של 1.8% אך בשנה כולה רשמו עלייה של 25.7% וניצחו את המסלולים המנייתיים. ב-3 שנים הפער גדול במיוחד מאחר שאלה רשמו תשואה חיובית של 49%.

אנליסט מובילה בתשואות קרנות ההשתלמות

בתי ההשקעות סיפקו השנה תשואה עודפת על חברות הביטוח, כיוון שהאחרונות חשופות משמעותית יותר לנכסים לא סחירים שהם תנודתיים פחות מצד אחד אך ההכרה ברווחים בהן מנגד איטית יותר גם היא. יוצאת הדופן בהקשר הזה היא חברת הביטוח הפניקס, שהתברגה בצמרת. כך, הגופים שמסכמים את השנה בצורה הטובה ביותר במסלולים הכלליים של קרנות ההשתלמות הם אנליסט עם תשואה של 14.5%, צמודה אליה אינפיניטי הקטנה עם 14.3%, השלישית היא הפניקס עם 14.1% ובמקום הרביעי מיטב עם 13.5%.

בחודש דצמבר בלטו לטובה רוב חברות הביטוח, כאשר הפניקס בלטה עם תשואה חיובית של 1.3%, מנורה עם 0.9% (וגם בית ההשקעות אנליסט כאמור), מגדל עם 0.8% וכלל עם 0.7%.

כפי שנכתב אתמול בגלובס, המנצחים של שנת 2024 לא היו אלה שהובילו את הטבלה במחצית הראשונה של השנה, כאשר המדדים האמריקאיים עלו משמעותית יותר מהמדדים בישראל, אך הגופים ש"נצמדו" להשקעות בישראל ולא התייאשו בדרך הצליחו לעקוף את הגופים המובילים של תחילת השנה, בעיקר מאז שהשוק המקומי פתח מבערים לאחר מתקפת הביפרים על חיזבאללה וחיסולם של חסן נסראללה ויחיא סינוואר, מה שסימל את הניצחון הצבאי של ישראל על ארגוני הטרור.

כך, אלטשולר שחם שהוביל ברוב חודשי השנה מסיים את השנה במקום החמישי בלבד עם תשואה של 12.8% (כשהוא היחיד שמסיים את חודש דצמבר עם תשואה שלילית של 0.3%) וגם ילין לפידות שהיה בצמרת מסיים רק במקום השישי.

בהסתכלות ל-3 שנים התמונה דומה, כאשר מבין הגופים הבולטים ניתן למצוא את אנליסט ראשונה עם תשואה של 17.8% אחריה אינפיניטי עם 16.6%, צמודה אליה מור עם 16.5% והרביעית היא ילין לפידות עם 15.6%.

אינפיניטי בלטה במסלול הכללי

במסלולים המנייתיים התמונה השנתית דומה לזו של המסלול הכללי. אינפיניטי הקטנה בולטת לחיוב בשנה האחרונה עם תשואה מרשימה של 26.4%, כשהיא היחידה שהצליחה להניב תשואה עודפת על המסלולים שמחקים את מדד ה-S&P 500 בטווח הזה. אנליסט בולטת גם כאן עם תשואה חיובית של 23.4%, הפניקס אחריה עם תשואה חיובית של 22.7% והרביעית היא מיטב עם 22.1%.

עם זאת, בהסתכלות ל-3 שנים התמונה משתנה. ילין לפידות היא המובילה עם תשואה חיובית של 25.1%, אחריה אנליסט עם 23.9%, מיטב במקום השלישי עם 18.8%.

על חשיבות ההתמדה בהשקעות לטווח ארוך ניתן ללמוד מהעובדה שפער התשואה במסלול הכללי בין השנה האחרונה (13%) לבין 3 שנים (14.5%) הוא זניח למדי וכי במסלול המנייתי התשואה בשנה האחרונה (22.2%) חזקה יותר מזו של שלוש השנים האחרונות גם יחד (18.9%). הסיבה לכך היא שהתשואות ל-3 שנים עדיין כוללות את הירידות שהתרחשו בשווקים בשנת 2022.