בניסיון למשוך את המפרסמים: החבילות החדשות של ערוץ 14

בערוץ 14 מנסים למשוך את המפרסמים הקטנים, באמצעות חבילות חסויות הכוללות גם תוכן שיווקי • חברת תוספי התזונה טופ גאם רוכשת את החברה הקנדית Island Abbey תמורת 20 מיליון דולר (ועוד 21 מיליון דולר בתשלום מותנה ביצועים) • וגם: בית טולמנ'ס החדש נחנך בהשקעה של כ-20 מיליון שקל, ברחוב לח"י בני ברק • אירועים ומינויים

ינון מגל, מגיש הפטריוטים / צילום: צילום מסך מאתר ערוץ 14
ינון מגל, מגיש הפטריוטים / צילום: צילום מסך מאתר ערוץ 14

1 בערוץ 14 מנסים למשוך מפרסמים

בשנתיים האחרונות רושם ערוץ 14 עלייה משמעותית ברייטינג הפריים טיים, שאינה מתורגמת לעלייה תואמת בדקות הפרסום ובמספר המפרסמים המופיעים בו. כעת נעשה ניסיון למשוך לערוץ את המפרסמים הקטנים, באמצעות חבילות חסויות הכוללות גם תוכן שיווקי, תחת המיתוג "הדקה הפטריוטית" והבטחה ל-60% הנחה.

הקו הישיר להודו חוזר. אלה המחירים 
ראיון | היא מנהלת מרכז פיתוח בינלאומי ו-1,000 עובדים, ולא מוותרת על יציאה מוקדמת הביתה פעמיים בשבוע 

כך, למשל, ב"חבילת פטריוט" החודשית מציעים 6 תשדירי חסות של 6 שניות בתוכנית הדגל של הערוץ "פטריוטים" (השידור אינו בימים עוקבים), 30 תשדירים בשעות הבוקר, אייטם בתוכנית הבוקר ושתי כתבות באתר האינטרנט של ערוץ 14 ב-20 אלף שקל (לא כולל מע"מ) לחודש - עם התחייבות לשנה. החבילה כוללת גם כתיבה, הפקה ועריכה של שני תשדירי חסות לאורך השנה.

בחבילת "פטריוט אמיתי" ההצעה היא דומה אך החסויות הן בנות 10 שניות, ומדובר בשני אייטמים בתוכניות בוקר ו-5 כתבות באתר הערוץ לאורך השנה - תמורת 37.5 אלף שקל. לשם השוואה, חסות בת 6 שניות באופן חד פעמי ב"פטריוטים" מתומחרת ב-6,500 שקל לפני מע"מ.

לכאורה, הסכומים נמוכים ביחס לעובדה שמדובר בתוכנית פריים טיים, עם רייטינג שעומד על 8%-9% בממוצע. מנגד, בענף אומרים כי חסויות פריים טיים במשך 6 פעמים בחודש יתקשו לייצר אימפקט וזכירות, בוודאי כשמדובר בחסות ולא בסרטון ארוך שמייצר בולטות הודות לקריאייטיב.

לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, ב-2024 עמד זמן החסות בפריים טיים בערוץ 14 על כ-86 דקות שהניבו לערוץ הכנסות של 277 אלף שקל. לשם השוואה, בערוץ המתחרה מבחינת רייטינג, רשת 13, היו כ-947 דקות חסות, שהניבו לערוץ הכנסות של כ-54 מיליון שקל. בערוץ הנצפה ביותר בישראל, קשת 12, עמד זמן האוויר על כ-1,290 דקות שהניבו לערוץ כ-67 מיליון שקל.

2 רכישות

חברת תוספי התזונה טופ גאם רוכשת את החברה הקנדית Island Abbey תמורת 20 מיליון דולר (ועוד 21 מיליון דולר בתשלום מותנה ביצועים). בעקבות המהלך צופה החברה, בהובלת המנכ"ל אייל שוחט והיו"ר חגי שטדלר, כי תגיע ללקוחות חדשים בצפון אמריקה וכי הכנסותיה השנתיות יעמדו על מעל 100 מיליון דולר.

מפעל טופ גאם / צילום: מצגת החברה
 מפעל טופ גאם / צילום: מצגת החברה

3 שיווק

בית טולמנ'ס החדש נחנך בהשקעה של כ-20 מיליון שקל, ברחוב לח"י בני ברק. מדובר בבניין בן ארבע קומות ו-3,600 מ"ר, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים שדה דגן. במתחם מוצגים כ-50 מותגים בינלאומיים בתחום עיצוב הבית, לצד גלריה של כ-180 יצירות אמנות ישראלית מקורית, בשיתוף פעולה עם "צבע טרי". רשת טולמנ'ס נמצאת זה 20 שנה בבעלות שוקי שוואץ וצביקה גיור (מבעלי ניופאן).

שוקי שוורץ, לירון שוורץ גילת , שירלי שוורץ קאופמן, גילי שוורץ לינדהרט וצביקה גיור / צילום: טל שחר
 שוקי שוורץ, לירון שוורץ גילת , שירלי שוורץ קאופמן, גילי שוורץ לינדהרט וצביקה גיור / צילום: טל שחר

באירוע ההשקה נכחו בנותיו של שוורץ, לירון, שירלי וגילי, שציינו כי "לאחר שנים של ליווי לקוחות בעיצוב בתי חלומותיהם, הגשמנו את חלומנו - בית המעביר את חוויית העיצוב של המותגים המובילים בעולם".

4 ישראל מתגייסת

עמותת OneDay הקימה מיזם להכשרת אלפי סטודנטים ככוח חילוץ והצלת חיים במצבי חירום, כמו קריסת מבנים כתוצאה מרעידות אדמה או ירי טילים מאסיבי. הפדרציות היהודיות של לוס אנג'לס ושל בוסטון תרמו לפרויקט כ-2.5 מיליון שקל, שיאפשרו להקים 10 יחידות חילוץ אזרחיות. "רוח ההתנדבות של הקהילה עשויה להוות מפתח להצלת חיים ולשינוי פני ההתמודדות עם אסונות בישראל", מציין אלעד בלומנטל, מנכ"ל העמותה.

פעילות עמותת OneDay / צילום: עמותת OneDay
 פעילות עמותת OneDay / צילום: עמותת OneDay

5 מינויים

סיגל כספי מונתה למנכ"לית ביופט. בתפקידה האחרון שימשה כמנכ"לית רשת טויס אר אס.

סיגל כספי / צילום: בועז נובלמן
 סיגל כספי / צילום: בועז נובלמן

עידו לוזון מונה לסמנכ"ל הכספים של טראלייט. קודם לכן כיהן כסמנכ"ל כספים בקרן ההשקעות באנרגיה מתחדשת גרינלייט.

ארז מארק, 39, מונה לסמנכ"ל הנדסה ב-ICR שבבעלות ישראל קנדה ו-ORC LAND. קודם לכן כיהן כמהנדס ראשי בשיכון ובינוי נדל"ן.

מספר היום

139 מיליון ליש"ט

הסכום ששילם מיליארדר הייטק אמריקני, ששמו לא פורסם, על "הבית הלבן" של לונדון הכולל 40 חדרי שינה