בית התוכנה אלעד מערכות, שנמצא בשבועות האחרונים ב"רוד-שואו" במטרה להנפיק לראשונה את מניותיו בבורסה בתל אביב, מעדכן לפני שעה קלה את המשקיעים על זינוק חד שהוא צפוי לרשום ברווח הנקי לשנת 2024. לפי מצגת שמציגים באלעד מערכות, הרווח הנקי לשנה שזה עתה הסתיימה צפוי לנוע בין 22 ל-23 מיליון שקל בסיכום שנת 2024 - עלייה של יותר מ-50%, למול רווח נקי של 15.1 מיליון שקל בשנה הקודמת (2023).
● נתן חץ כבר לא בראש: בעל המניות הגדול החדש באלוני חץ
● חברת המדפסות שעשתה הכול כדי למנוע השתלטות, עד שהגיע יובל כהן
● הבחירה של אלקטרה צריכה: סגירת מפעל מזגנים והקמת פרויקט נדל"ן
המצגת הטרייה חושפת נתונים ראשוניים (עדיין לא מבוקרים על־ידי רואי החשבון), שנותנים אינדיקציה די מהימנה לתוצאות הכספיות שיוצגו עם סיכום שנת 2024. לפי אותם נתונים, ההכנסות של אלעד מערכות ינועו בין 479 ל-482 מיליון שקל בסיכום השנה שחלפה - עלייה של כ-5% ביחס לשנה הקודמת. מאז שנת 2020, צמח קצב ההכנסות בממוצע (CAGR) ב-14.4% מדי שנה. הרווח הנקי קפץ בשלוש השנים האחרונות ב-165%.
צמרת בית התוכנה, יש לשער, מקווה שהנתונים החדשים של הזינוק ברווחיות תסייע לה למקסם את השווי בהנפקה המתוכננת. לפני כשבועיים, דיווחנו על "גמגום" ראשון בשוק, כאשר חלק מהמוסדיים עימם נפגשו באלעד מערכות, הביעו הסתייגות מסויימת לגבי השווי המבוקש. באלעד מערכות רוצים לגייס לפי שווי של 470 מיליון שקל (אחרי הכסף) מהגופים המוסדיים, בהצעה לא אחידה. היקף הגיוס המתוכנן הוא כ-120 מיליון שקל.
התחום הוכיח עמידות גם במגפת הקורונה וגם במלחמה
אלעד מערכות מנוהלת על־ידי דגן הלוי, שמונה לתפקידו בשנת 2019, והיושב ראש (יו"ר) שלה הוא אדיב ברוך, שמונה לתפקיד בתחילת 2024, והחליף בכך את הבעלים יואש טרוקמן, שממשיך לשמש כדירקטור בחברה, יחד עם אלעד טירן. עוד מכהנים בדירקטוריון דורון ספיר, יו"ר חברת האשראי החוץ־בנקאי מיכמן וגם פרופ' הדס גלנדר, שותפה בפירמת רואי החשבון EY.
החברה היא בית תוכנה המספק תוכנה למגוון רחב של גופים במשק. לפי הערכתו, התחום בו הוא פועל צומח בקצב נאה, וצפוי להמשיך לצמוח בקצב שנתי ממוצע של 9.6% בשנים הקרובות. התחום הוכיח עמידות גם במגפת הקורונה וגם בזמן מלחמת חרבות "ברזל", כאשר התוצאות של כל החברות בענף המשיכו לעלות בצורה עקבית.
לדברי החברה, יש לה יותר מ-500 לקוחות, כאשר כמחצית מהכנסותיה (48%) הן כתוצאה מהתקשרות מול משרדי הממשלה והסקטור הציבורי, כולל 19 משרדי ממשלה, 32 חברות ממשלתיות ו-6 אוניברסיטאות. 25% מההכנסות מגיעים מתחום תשתיות ומסחר (חברות מזון, הייטק ותקשורת).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.