סוף לסכסוך מלון הנסיכה: ערעור הבעלים נדחה; זה הסכום שיישלמו

בית המשפט העליון דחה את ערעור בעלי המלון לשעבר על פסק הדין שחייב אותם לשלם כ-10 מיליון שקל לישרוטל ודחה את תביעתם ב-200 מיליון שקל נגד בנק הפועלים וישרוטל

מלון הנסיכה, אילת / צילום: ויקימדיה
מלון הנסיכה, אילת / צילום: ויקימדיה

עשור אחרי קריסת מלון הנסיכה באילת, בית המשפט העליון דחה היום את ערעורה של חברת לקסן, הבעלים לשעבר של המלון, ובעליה, איש העסקים הגרמני אלכסנדר טסלר, על פסק הדין שחייב אותם בתשלום של 9.4 מיליון שקל לרשת ישרוטל, בעקבות כישלון עסקת רכישת המלון. במקביל, נדחתה תביעת הענק בסך 200 מיליון שקל שהגישו החברה וטסלר נגד בנק הפועלים וישרוטל.

ההרשעה המשמעתית שמסבכת את עורך הדין המפורסם
ההסמכה לעריכת דין: ההתמחות תקוצר, אבל מה עם יתר ההמלצות?

מלון הנסיכה באילת הוקם בשנות התשעים של המאה הקודמת כמלון יוקרה בקצה הדרומי של נמל אילת בסמוך לשונית האלמוגים. לאחר כשני עשורים של פעילות, נקלע המלון והחברה שהחזיקה בו לקשיים שלא אפשרו את המשך הפעילות של המלון.

בעלי המלון התקשרו עם שני גופים שיסייעו להם - חברת המלונאות ישרוטל להחזקת המלון, ותפעולו ובנק הפועלים לעניין המימון. במסגרת העסקה שנחתמה בשנת 2011, הייתה אמורה ישרוטל לנהל את המלון למשך עשר שנים, תוך קבלת הלוואה בסך 175 מיליון שקל מבנק הפועלים עבור לקסן.

אלא שיממה לאחר חתימת ההסכם, הודיע הממונה על הגבלים עסקיים כי הוא מתנגד לו בשל חשש שייווצר דואופול בעיר אילת, והדבר טרף את הקלפים. עמדה זו הובילה לקריסת העסקה.

המלון לא הצליח להחזיר את ההלוואות מבנק הפועלים ונכנס להליך כינוס נכסים, במסגרתו נאלצו בעלי המניות למכור את החזקותיהם בחברה וכתוצאה מכך גם את המלון.

בשנת 2016, הגישו לקסן וטסלר תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בטענה כי ישרוטל ובנק הפועלים פעלו בחוסר תום לב במשא ומתן עמם, ניצלו את מצוקתם הכלכלית, והובילו למינוי כונס נכסים לחברה. מנגד, ישרוטל תבעה 10 מיליון שקל בגין החזר מענק חתימה והימנעותה של לקסן מביצוע השיפוץ שהתחייבה לו.

פסק הדין של בית המשפט המחוזי

בית המשפט המחוזי, דחה את תביעתם של לקסן וטסלר, וקיבל את תביעת ישרוטל. נקבע כי התנהלותם העקשנית של התובעים, יחד עם חוסר נכונותם להתפשר, תרמה באופן משמעותי להידרדרות מצבם הכלכלי ולהליכי כינוס הנכסים של החברה.

"התובעים לא השכילו להסכים להצעות שונות שהונחו לפתחם ובכוחן היה לפתור את הסבך שנוצר מרגע שהתנגדות הממונה ריחפה מעל העסקה. התובעים התחפרו בסירובם להשקיע כספים נוספים במלון והשחיתו לריק זמן רב - והכול בתקופה שהאמון שישרוטל והבנק נתנו בהם הלך ואזל כתוצאה מהתנהלותם שלהם".

באשר לבנק הפועלים, נקבע כי הוא פעל בהתאם לשיקול-הדעת העסקי והסכים להיכנס לעסקה מלכתחילה בתנאי שישרוטל תהיה זו שתנהל את הסיכויים והסיכונים בניהול המלון.

בערעור שהוגש לבית המשפט העליון טענו לקסן וטסלר כי פסק הדין של המחוזי שגוי וכי יש לבטל את חיוביהם. השופטים רות רונן, יצחק עמית ודוד מינץ, דחו את הערעור וקבעו כי אין מקום להתערב בממצאים העובדתיים והמשפטיים של בית המשפט המחוזי. לקסן והחברה חויבו לשלם 50 אלף הוצאות משפט.

במסגרת פסק הדין במחוזי חויבו לקסן וטסלר בהוצאות משפט בסך כולל של 1.1 מיליון שקל לישרוטל ולפועלים, נוסף על החיוב בתשלום 9.4 מיליון שקל לישרוטל.

בנק הפועלים יוצג על ידי עוה"ד אלון פומרנץ, עומר מאירי ויובל חדד ממשרד ליפא מאיר ושות. ישרוטל יוצגה בהליך על ידי עוה"ד חגי אולמן ונועה סולומון ממשרד יהודה רוה.