סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:43
שתי חברות שבבים פרסמו היום את דוח רבעוני. קוואלקום ו-Arm הבריטית.
מניית קוואלקום יורדת ב-5% במסחר לאחר שהכנסות הרישוי הנמוכות מהצפוי קיזזו מכירות שיא רבעוניות. יצרנית השבבים דיווחה על הכנסות של 11.67 מיליארד דולר ברבעון הראשון של שנת הכספים 2025, עלייה של 17% משנה לשנה, ורווח של 3.18 מיליארד דולר, או 2.83 דולר למניה - נתון שעלה על התחזיות.
עם זאת, המשקיעים התמקדו בהכנסות הרישוי (QTL) של קוואלקום, שעמדו על 1.54 מיליארד דולר - מעט מתחת לציפיות. קוואלקום מעניקה רישיונות לטכנולוגיות הפטנט שלה לחברות, בהן אפל והתחום מהווה חלק מרכזי בעסקי החברה, עם רווח לפני מס של 75% מהכנסות מגזר זה ברבעון הראשון. מניית קוואלקום רשמה עלייה של 22% במהלך 12 החודשים האחרונים עד לסגירת המסחר ביום רביעי.
חברת עיצוב השבבים Arm דיווחה על רווח רבעוני חזק מהצפוי, אך ציינה כי אינה מצפה עוד להגיע לטווח העליון של תחזיותיה, מה שהוביל להנמכת התחזיות. החברה דיווחה על רווח למניה (EPS) של 0.39 דולר ברבעון השלישי, מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 0.25 דולר. ההכנסות לרבעון הסתכמו ב-983 מיליון דולר, גם הן מעל הציפיות שעמדו על 946.8 מיליון דולר.
Arm צופה רווח למניה בטווח של 0.48 עד 0.56 דולר ברבעון הרביעי, בהשוואה להערכה הממוצעת של האנליסטים שעמדה על 0.53 דולר. החברה צופה הכנסות של 1.175 עד 1.275 מיליארד דולר, בדומה לקונצנזוס האנליסטים של 1.23 מיליארד דולר.
16:30
המסחר בוול סטריט החל היום במגמה חיובית - נאסד"ק עולה ב-0.1%, S&P 500 ב-0.2%, דאו ג'ונס ב-0.1%.
לאחר הטלטלה בשווקים בעקבות איומי הטלת המכסים של טראמפ וההרגעה שבא בעקבות הדחייה שלהם, הפוקוס הוא עתה במיקרו - בדוחות הכספיים ובעיקר של חברות הטכנולוגיה, ובהם, העניין הרב הוא סביב ההוצאות ההוניות שלהן על בינה מלאכותית: מיקרוסופט ואלפאבית (גוגל) פרסמו אמנם דוחות מאכזבים אבל הכריזו על הוצאות הוניות גדלות, וזוהי בשורה לחברות השבבים. היום, כשאמזון תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה נדע יותר על הנושא.
מאקרו בארה"ב: מספר המובטלים החדשים בארה"ב טיפס השבוע בשיעור חד מהצפוי לרמה של 219 אלף, לעומת 208 אלף. הצפי היה מעט נמוך יותר, 214 אלף תביעות, לעומת 207 אלף תביעות שעליהן דווח בשבוע הקודם. לפני ארבעה שבועות צנח מספר התביעות הראשונות ל-203 אלף, המספר הנמוך ביותר מאז פברואר 2024.
בנוסף, מספר תביעות האבטלה המתמשכות עלה בשבוע שהסתיים ב-25 בינואר לרמה של 1.89 מיליון, לעומת כ-1.85 מיליון בשבוע הקודם.
15:48
מניית מארסק מזנקת בכ-7% לאחר שענקית הספנות הדנית פרסמה תוצאות רבעון רביעי טובות מהצפוי ביום חמישי, מה שהעמיד את המניה על מסלול לביצוע היומי הטוב ביותר מאז 2020.
הרווח לפני ריבית, פחת, מסים והפחתות (EBITDA) עלה ב-26% והסתכם ב-12.13 מיליארד דולר בשנת הכספים כולה. ברבעון הרביעי, הנתון עמד על 3.6 מיליארד דולר - גבוה מהתחזיות שציפו ל-3 מיליארד דולר, על פי דיווח של רויטרס.
הפעילות של מארסק, הנחשבת למדד מרכזי למגמות הסחר והצמיחה העולמיות, החברה צופה EBITDA בטווח של 6 עד 9 מיליארד דולר בשנת 2025. החברה חוזה צמיחה בכלכלה העולמית השנה, כאשר הורדת ריבית צפויה לעודד את הביקוש.
בעקבות מארסק, מניית צים עולה בטרום מסחר בכ-4%.
14:58
רונן מנחם, כלכלן שווקי ראשי במזרחי טפחות מתייחס להחלטת הריבית בבריטניה: "בהתאם לציפיות, יורדת הריבית בבריטניה מ-4.75% ל-4.5%. זו ירידה שלישית של 0.25% מרמה של 5.25% בחודש אוגוסט האחרון. יצוין כי האינפלציה בבריטניה עומדת כיום על 2.5%, 0.5% מעל רמת היעד של 2%. עם זאת, בניכוי מזון ואנרגיה, ליבת האינפלציה גבוהה יותר ועומדת על 3.2%. ציפיות האינפלציה ל-12 החודשים הבאים אף הן גבוהות יותר ועומדות על 3.5%.
"אחת הסיבות לירידת הריבית ולרצון של חלק מחברים להוריד אותה יותר נובעת מהמצב הכלכלי. אם בפעם הקודמת צפה הבנק המרכזי של בריטניה כי התוצר המקומי יגדל לאט יותר מהתחזית הרשמית שלו, הרי בחלוף חודש וחצי אוששו הנתונים את הציפיות הללו ולכן הצורך לעודד את הפעילות המשקית דרך הורדת הריבית גדל.
"זאת ועוד, הבנק המרכזי של בריטניה ציין הפעם כי מדד הביטחון של משקי הבית והחברות ירדו גם הם, איתות לכך שההאטה עלולה להימשך ואכן להצריך עוד הפחתות של הריבית. בהודעת הריבית נכתב כי ההערכה היא שהפעילות הכלכלית תתחיל להתאושש באמצע השנה, אך נשאלת השאלה אם עליות המחירים אכן יתמתנו, אחרת יעלה חשש כי ירידת הריבית תיבלם.
"בשורה התחתונה, תחת עננה לא קלה של אי ודאות, לטובת עידוד הפעילות הכלכלית, מאמץ הבנק המרכזי של אנגליה תרחיש אופטימי למדי לגבי האינפלציה - תוך עלייה ניכרת שלה תחילה ואחר כך ירידה חדה - ומוריד את הריבית, כפי שציפו ממנו. אם מדד המחירים לצרכן הקרוב לא יהיה חריג כלפי מעלה, סביר להניח כי הריבית תרד שוב, בין השאר על רקע מהלך דומה של הריבית בגוש האירו, שנמוכה ממנה בהרבה".
14:01
מאקרו אירופה: כצפוי, הבנק המרכזי בבריטניה הוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 4.5%.
13:29
המגמה החיובית באירופה נמשכת. מדד הדאקס עולה ב-1%, הפוטסי קופץ ב-1.1% והקאק עולה ב-0.8%.
בשעה 14:00 שעון ישראל הבנק המרכזי בבריטניה צפוי לפרסם את החלטת הריבית שלו. על פי הערכות, הריבית צפויה לרדת ב-0.25%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת.
12:12
במסגרת עונת הדוחות, יצרנית הבירה הדנית, קרלסברג , החמיצה את התחזיות המוקדמות במכירות ברבעון האחרון של השנה. סך המכירות עמד על 15.72 קרונות דניות (2.18 מיליארד דולר), כאשר התחזיות המוקדמות ציפו ל-15.79 מיליארד קרונות דניות. המכירות לשנה כולה הסתכמו ב-75.01 מיליארד קרונות דניות, עלייה של 1.9% בהשוואה לשנה המקבילה ועמדו בציפיות. בשנת 2025, קרלסברג צופה צמיחה של 1%-5% ברווח התפעולי.
11:05
יום המסחר באירופה נפתח בעליות שערים. הדאקס עולה ב-0.9%, הםוטסי קופץ ב-1.1% והקאק מוסיף לערכו 0.7%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות.
09:01
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה חיובית. ההנג סנג עולה ב-1.1%, הניקיי הוסיף לערכו 0.6%, בורסת שנגחאי קופצת בכ-1.3%, ומדד הקוספי עולה ב-1.1%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים גם במגמה חיובית.
אמש בוול סטריט, המסחר ננעל במגמה חיובית. נאסד"ק ננעל בעלייה של 0.2%, דאו ג'נס עלה ב-0.7%, ו-S&P 500 ב-0.4%.
● בינה מלאכותית היא הבהלה לזהב המודרנית של וול סטריט. כך מהמרים המשקיעים
אפל ריכזה עניין אמש בעקבות דיווח בבלומברג לפיו הרגולטורים בסין שוקלים האם לפתוח בחקירה רשמית בנוגע לעמלות ומדיניות App Store של ענקית האייפון.
על פי הדיווח, המינהל הלאומי לפיקוח על השוק (SAMR) בסין בוחן את מדיניות אפל, כולל העמלה של עד 30% שהיא גובה על רכישות בתוך אפליקציות, וכן את החסימה של שירותי תשלומים חיצוניים וחנויות אפליקציות צד שלישי. עם זאת, הרגולטור הסיני טרם קיבל החלטה סופית האם לפתוח בחקירה רשמית נגד אפל.
מניית אלפאבית צנחה ב-7% לאחר שהחברה-האם של גוגל דיווחה ביום שלישי על הכנסות נמוכות מהצפוי בתחום הענן, בזמן שהיא מגבירה השקעות בבינה מלאכותית. המשקיעים חוששים שהחברה תיקח יותר זמן מהצפוי כדי לממש את שאיפותיה בתחום ה-AI. גם סך ההכנסות לרבעון היה נמוך מהתחזיות.
● חדשות רעות למניות? הנתון המדאיג מינואר והמשמעות לוול סטריט
גם מניית AMD ירדה בכ-6% לאחר שתוצאות החברה איכזבו את המשקיעים, עם צמיחת הכנסות איטית מהצפוי בחטיבת מרכזי הנתונים, הכוללת שבבי בינה מלאכותית. בתוך כך, בבנק אוף אמריקה הורידו את דירוג המניה ל"נייטרלי". "AMD מציגה צמיחה מרשימה, במיוחד בתחום ה-Data Center והמעבדים, אך היא עדיין נאבקת מול אנבידיה בשוק ה-AI. בעוד שה-PC והגיימינג מפצים על חולשה בענן, מעבר לצמיחה בתחומים אלו עשוי להשפיע על שולי הרווח".
הבנק ממליץ להישאר ניטרלים על המניה עד שהאסטרטגיה ל-AI תהפוך ברורה יותר. מחיר יעד הופחת מ- 155 דולר ל-135 דולר (אפסייד של 13% ממחיר נוכחי של 119.50 דולר). "AMD עדיין מפגרת בכ-12 חודשים מאחורי NVIDIA בשוק השבבים ל-AI, אשר מחזיקה ב-80-85% נתח שוק", כתבו בבנק.
בניגוד למגמה אנבידיה זינקה בכ-5%. ענקית השבבים לבינה מלאכותית נהנתה דווקא מהדו"ח המאכזב של AMD מה שמחזק את מעמדה בשוק, בנוסף בשיחת הוועידה של אלפאבית (גוגל) בישרו מנהליה על המשך ואף הגדלת ההשקעה בתשתיות בינה מלאכותית - 75 מיליארד דולר, הרבה מעבר ל-57.9 מיליארד דולר שהוציאה החברה ב-2024. השקעה גדולה יותר מתורגמת לרכישת שבבים מוגברת וגוגל היא לקוחה של אנבידיה.
בנק ג'יי.פי מורגן מציין מספר מניות שנמצאות בסיכון הגבוה ביותר ממאבקי המכסים של טראמפ. בבנק מציינים את חברות יצרני הרכב וספקי הרכב שצפויות להיפגע קשה ממדיניות הסחר החדשה. במקביל ציינו בבנק כי עיקר הפגיעה תהיה בחברות רכב חשמליות ואוטונומיות שמקיימות עסקים בסין ומסתמכות על יבוא ממדינות זרות כדי לענות על הביקוש המקומי של הצרכנים. בבנק ציינו את מניות טסלה , ספקית חלקי הרכב אפטיב , וקמעונאית המשאיות והרכב המסחרית פנסקי אוטומוטיב גרופ כמניות בעלות הסיכון הגבוה ביותר. טסלה ואפטיב חשופות בעיקר לשוק הסיני, בעוד שמרכז עסקיה של חברת פנסקי קשורות לאירופה.
להערכתם, גם מניות אפל ואמזון נמצאות בסיכון לאור מדיניות הסחר החדשה של טראמפ. "לאפל יש פוטנציאל פגיעה בהיבט הטכנולוגיה לאור העובדה שיצרנית האייפון מייצרת את רוב מוצריה בסין", הסבירו. במקביל ציינו כי "עסקי הפרסום של אמזון נהנים מהסביבה העסקית בסין ורבים ממוכרי הצד השלישי שלה נמצאים שם".
עוד ציינו בג'יי.פי מורגן גי מספר ענקיות צרכנות וקמעונאות צפויות להיפגע גם הן וביניהן יצרנית משחות השיניים קולגייט-פלמוליב , איביי ואסתי לאודר נמצאות גם הן בסיכון.
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים ירדו אמש (ד') ב-10 נ"ב ומתחת לרמה של 4.5% בפעם הראשונה השנה. הבוקר התשואות עולות קלות.
נשיא הפדרל ריזרב של שיקגו, אוסטין גולסבי, הזהיר אמש כי התעלמות מההשפעה האינפלציונית הפוטנציאלית של מכסים תהיה טעות, תוך שהוא מציין את הניסיון מהתקופה שאחרי מגפת הקורונה, שבה שיבושים בשרשראות האספקה תרמו לעליית האינפלציה בארה"ב.
בהמשך היום (ה') לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים למעט בבריטניה, שם הבנק המרכזי צפוי לקיים את החלטת הריבית שלו ולהוריד את שיעור הריבית ב-0.25% ל-4.5%.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מסביר כי בשנת 2024 הריבית ברוב העולם הייתה במגמת ירידה, אך בפתחה של 2025 התמונה מורכבת ומעורבת יותר. "בארה"ב הריבית נותרה ללא שינוי, והעלאות המכסים של טראמפ מצמצמות את הסיכוי להורדת ריבית בקרוב. בגוש האירו, הצמיחה נותרת חלשה, והבנק המרכזי הפחית את הריבית ברבע נקודת אחוז. עם זאת, תהליך הפחתת הריבית צפוי להיות איטי יותר השנה. מנגד, יפן העלתה את הריבית לרמתה הגבוהה ביותר מזה כמעט שני עשורים, בעוד ברזיל רשמה עלייה חדה נוספת בריבית, על רקע פיחות המטבע והגירעון התקציבי הרחב. בישראל, אנו צופים הפחתת ריבית השנה, אך לא בחודשים הקרובים".