ברגע האחרון: אמזון נכנסת למרוץ לרכישת טיקטוק

ענקית המסחר המקוון הגישה הצעה לרכישת טיקטוק, ימים ספורים לפני המועד הסופי שקבע טראמפ • אמזון אינה היחידה שמגלה עניין ברכישת הרשת החברתית בדקה ה-90: גם בין המתמודדים האחרים נמצאים מייסד האתר OnlyFans, אלכסיס אוהניאן, שותף-מייסד רדיט וחברת Perplexity AI - מנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית • עם זאת, נכון לעכשיו אין סימנים ברורים לעסקה קרובה, למרות לחץ הזמן

טיקטוק / צילום: Shutterstock
טיקטוק / צילום: Shutterstock

אמזון הגישה הצעה ברגע האחרון לרכישת טיקטוק, כך פורסם היום (ד'). ההצעה המפתיעה הגיעה פחות משבוע לפני המועד האחרון שקבע הנשיא טראמפ למציאת קונה אמריקאי לרשת החברתית הפופולרית. הענקית מסיאטל שלחה מכתב לסגן הנשיא ג'יי די ואנס ולשר המסחר הווארד לוטניק, אך מקור המקורב לשיחות בבית הלבן מסר כי בשל העיתוי המאוחר במיוחד, ההצעה אינה נתפסת כרצינית.

מייסדי חברת הלוויינים הישראלית יקבלו עשרות מיליוני דולרים ממכירתה
OpenAI מגייסת סכום שיא ומוכיחה: הסינים לא עצרו את מרוץ החימוש של הבינה המלאכותית

לפי החוק האמריקאי, טיקטוק חייבת למצוא קונה שאינו סיני עד יום שבת הקרוב (5 באפריל), אחרת היא צפויה להיאסר לשימוש בארה"ב. האפליקציה, שמשמשת כמעט מחצית מהאמריקאים, נמצאת תחת איום איסור מאז שהנשיא לשעבר ביידן חתם על חוק דו-מפלגתי שדרש מבייטדאנס, החברה האם הסינית, למכור את פעילותה בארה"ב.

אמזון אינה היחידה שמגלה עניין ברכישת הרשת החברתית בדקה ה-90. בין המתמודדים האחרים נמצאים קונסורציום בהובלת טים סטוקלי, מייסד האתר OnlyFans, אלכסיס אוהניאן, שותף-מייסד רדיט, חברת Perplexity AI - מנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית, וסטיבן מנוצ'ין - שר האוצר לשעבר בממשל טראמפ הראשון. בנוסף, קבוצת משקיעים הכוללת את אורקל ואת קרן ההשקעות אנדריסן הורוביץ מתעניינת גם היא ברכישה.

אין סימנים ברורים לעסקה קרובה

הנשיא טראמפ היה אמור לדון בהצעות לטיקטוק היום. הוא מינה את סגן הנשיא ואנס ואת יועץ הביטחון הלאומי מייקל וולץ להוביל את המאמצים להכריע בגורל הרשת. בתחילת השבוע, טראמפ הביע אופטימיות ואמר כי "יש לנו הרבה קונים פוטנציאליים. יש עניין עצום בטיקטוק". עם זאת הוסיף כי "ההחלטה תהיה שלי".

עם זאת, נכון לעכשיו אין סימנים ברורים לעסקה קרובה ומתגבשת, למרות לחץ הזמן המתגבר. טראמפ רמז שהוא עשוי להאריך את המועד האחרון אם לא תושג הסכמה עד שבת, אך ואנס אמר שהוא מעדיף להימנע מכך. "בדרך כלל, עסקאות שהן הרבה יותר קטנות מזו לוקחות חודשים לסגור", הסביר ואנס בריאיון ל-NBC News. "אנחנו מנסים לסגור את זה עד תחילת אפריל. אני חושב שהקווים הכלליים יהיו ברורים מאוד. השאלה היא אם נוכל לסיים את כל הניירת בזמן הקצר שנותר".

ניסיונות לאסור את השימוש באפליקציית טיקטוק החלו עוד בתקופת הנשיאות הראשונה של טראמפ, אך מאז הוא שינה את עמדתו. בקמפיין האחרון הוא אף הבטיח "להציל את טיקטוק". האפליקציה הייתה חסומה בארה"ב לזמן קצר לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד, אך חזרה לפעול לאחר שהנשיא סימן כי יבחן מחדש את האיסור. בייטדאנס, שבעבר טענה כי אינה מתכוונת למכור, טרם אישרה באופן פומבי שיחות עם קונים כלשהם או הצהירה רשמית על נכונותה למכור את טיקטוק.